OPINIONS

Casus belli Δαλούκας-Γκαγκάτσης

Casus belli Δαλούκας-Γκαγκάτσης
INTIME SPORTS

Ο Δαλούκας ήταν η απάντηση Πατέρα, στην κίνηση Γκαγκάτση, του Μαρινάκη; Άγνωστο. Το σίγουρο, είναι, ότι στο άκουσμα και μόνο της είδησης την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, έγινε έξω φρενών: "Εδώ δεν τον πήρε ο Κόκκαλης και τον επαναφέρει ο Μαρινάκης;

Καλώς ή κακώς, ο Βασίλης Γκαγκάτσης για τον Παναθηναϊκό είναι κόκκινο πανί. Η θητεία του στην ΕΠΟ, έχει ταυτιστεί με την παντοκρατορία του Σωκράτη Κόκκαλη και τα πέτρινα πράσινα χρόνια. Ειδικότερα, ο Νικόλας Πατέρας, θεωρούσε και θεωρεί σαν τη Νο1 επιτυχία του, ότι κατάφερε να διώξει τον Γκαγκάτση από την ΕΠΟ.

Και μόνο όταν έφυγε αυτός μπόρεσε ο Παναθηναϊκός να πάρει πρωτάθλημα. Ο Πατέρας ήξερε τη Παρασκευή, την είδηση Γκαγκάτση, πριν ανακοινωθεί, από τον Ολυμπιακό και με όσους μίλαγε, δεν έκρυβε την δυσαρέσκειά του. Θεωρώντας την κίνηση Μαρινάκη σαν unfair.

Και στον Ολυμπιακό όμως, θέλησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να υποβιβάσουν το θέμα. Ο Καραχάλιος στα τηλεφωνήματα που έκανε σε δημοσιογράφους προσπαθούσε να περάσει γραμμή: "Δεν σημαίνει κάτι παραπάνω. Θ’ ασχοληθεί με την υπόθεση Γκαλέτι , στην οποία υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε πληροφορίες ότι ο Ισπανός δικηγόρος του θα χρησιμοποιήσει τη τηλεφωνική συνομιλία του Σάββα Θεωδορίδη που έλεγε ότι "επί Λεμονή, έδιναν φυσούνες στους ποδοσφαιριστές.

Θέλαμε έναν καλό δικηγόρο με πείρα στα όργανα της FIFA και με το κύρος του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας. Δεν πρόκειται ν’ ανακατευθεί με άλλου είδους θέματα". Δεν είναι τυχαίο, ότι το ρεπορτάζ που δόθηκε από δημοσιογράφους ανέφερε ότι η κίνηση Γκαγκάτση έγινε ύστερα από τη συνάντηση Κόκκαλη-Μαρινάκη, με την υπόδειξη του πρώτου. Δεν ήταν επιλογή του Μαρινάκη δηλαδή, αλλά πρωτοβουλία του Κόκκαλη που έγινε δεκτή.

Casus belli λοιπόν για τον Πατέρα, ο Γκαγκάτσης και πολύ περισσότερο casus belli για τον Μαρινάκη, ο Δαλούκας. Όλα αυτά μέσα σε 24 ώρες από την Παρασκευή μέχρι το Σάββατο. Ο Μαρινάκης με το που σφύριξε το πέναλτι ο Δαλούκας είπε να περιμένουν οι δημοσιογράφοι στο Καραϊσκάκης, γιατί αμέσως μετά το τέλος του ματς στο "Βικελίδης", θα κάνει δηλώσεις. Ήταν η πρώτη φορά, που μίλησε ο ίδιος για την διαιτησία, κι είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει συνέχεια.

Το γυαλί στη φιλία, Μαρινάκη-Πατέρα, ράγισε με το πέναλτι του Δαλούκα κι από το περιβάλλον του προέδρου του Ολυμπιακού, λεγόταν ότι δύσκολα θα ξανακολήσει. Άλλωστε στην δήλωση του για "παρακράτος παραγόντων που δημιουργήθηκε πέρσι και μεγαλουργεί και φέτος" κάρφωσε ευθέως τον Ν. Πατέρα.

Στο στόχαστρο του Μαρινάκη, είναι έτσι κι αλλιώς ο Σοφοκλής Πιλάβιος, που σαν πρόεδρος της ΕΠΟ, έχει την ευθύνη για τη Διαιτησία. Για τον Μαρινάκη, δεύτερη πιστολιά, Δαλούκα μετά απ’ αυτή του Σταθόπουλου στο Καυτατζόγλειο, ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη, ότι το πρωτάθλημα είναι στημένο. Ο πόλεμος μόλις έχει αρχίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ