ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σπόραρ και Τζούριτσιτς πήγαν τον Παναθηναϊκό στους ομίλους και το "τριφύλλι" πάει για το "all in" κόντρα στη Μαρσέιγ

Σπόραρ και Τζούριτσιτς πήγαν τον Παναθηναϊκό στους ομίλους και το "τριφύλλι" πάει για το "all in" κόντρα στη Μαρσέιγ
Ο Αντράζ Σπόραρ INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την επιστροφή του Παναθηναϊκού σε ευρωπαϊκούς ομίλους, για το all-in χωρίς άγχος κόντρα στη Μαρσέιγ και τους Τζούριτσιτς - Σπόραρ, όπου ο Σέρβος ανεβάζει ποιότητα το τριφύλλι και ο Σλοβένος δείχνει πλέον απελευθερωμένος.

Όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έλεγε και ξανάλεγε μετά τον πρώτο αγώνα στο Κόζιτσε πως "δεν έχει τελειώσει ακόμη το παραμικρό, έχουμε ένα αντίστοιχα πολύ δύσκολο ματς στη Λεωφόρο" κάτι παραπάνω ήξερε από όλους. Διότι εκτός απ’ το πόσο επικίνδυνη και συγκροτημένη ομάδα είναι η Ντνίπρο, γνωρίζει καλά και πόσο μεγάλη είναι η πίεση και το "πρέπει" που υπήρχε πάνω απ’ όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού γι’ αυτή την πρόκριση και δη την επιστροφή του "τριφυλλιού" σε group stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 7 χρόνια. Συσσωρεύτηκε πολύ μεγάλη πίεση διότι η ευκαιρία δεν έπρεπε να χαθεί.

Και δεν χάθηκε, διότι ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει πλέον το επίπεδό του ως ομάδα κι ως ρόστερ. Και στα δύσκολα, εκεί που μπορεί να πάει να στραβώσει ένα ματς, διαθέτει πια ποδοσφαιριστές με την στόφα, την ποιότητα και την κλάση του Φίλιπ Τζούριτσιτς που θα του δώσουν αυτή τη μία στιγμή, τη μια φάση. Για να κάνει τη... διαφορά, να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και μαζί την πρόκριση. Γι’ αυτό ακριβοπληρώθηκε (και) ο Σέρβος και γι’ αυτό κι ο Παναθηναϊκός δεν έχει πια καμία σχέση με την ομάδα του 2021 ή του 2022.

Και με πολύ λιγότερο άγχος πλέον -αφού ο πρώτος μεγάλος στόχος της σεζόν επιτεύχθηκε- θα πάει να παίξει την μπάλα του στα δύο ματς με τη Μαρσέιγ. Και πιστέψτε με δεν θα πάει για την τιμή των... όπλων, αλλά θα το πουλήσει ακριβά το τομάρι του για να κυνηγήσει στα ίσα μία μεγάλη υπέρβαση. Θα πάει για το "all in" τόσο στο πρώτο ματς της επόμενης εβδομάδας την Τετάρτη 9/8 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", αλλά και στη ρεβάνς της 15ης Αυγούστου στο "Βελοντρόμ".

Με την παρουσία του σε ευρωπαϊκούς ομίλους έως τον Δεκέμβρη να έχει πλέον "κλειδώσει", μίνιμουμ στο Europa League, έχοντας εξασφαλισμένα έσοδα περίπου 11 εκατ. ευρώ και την ευκαιρία να "φτιάξει" κι άλλο το ευρωπαϊκό μέλλον του, κυνηγώντας βαθμούς στο UEFA Club Ranking (πρώτη πρόκριση μετά το 2017!), θα το πολεμήσει μέχρις εσχάτων με τη Μαρσέιγ.

Διεκδικώντας άλλα 5 εκατ. ευρώ ως μπόνους παρουσία στα playoffs του Champions League, αν κάνει το μεγάλο "μπαμ" με τους Μασσαλούς και την επιστροφή του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 13 χρόνια. Είπαμε, χωρίς κανένα άγχος. Κι αυτό πολλές φορές είναι και το μεγαλύτερο "όπλο" σε μία καλοκαιρινή, προκριματική σειρά...

Η "απάντηση" και η απελευθέρωση του Σπόραρ

Το δεύτερο "όπλο" των "πράσινων" θα είναι ο παίκτης που έχει ακούσει τα χίλια μύρια όσα και τις περισσότερες φορές πολύ άδικα. Στη χώρα που είναι εθνικό... σπορ η "ανθρωποφαγία", ένας φορ των 180 γκολ σαν τον Αντράζ Σπόραρ... βαπτίστηκε "λίγος" από ορισμένους. Καλό θα ήταν να είναι/είμαστε όλοι λίγο πιο υπομονετικοί και να βλέπουμε πάντα τη διάρκεια, κρίνοντας σε βάθος χρόνου.

Ο Σλοβένος είναι πολύ καλός φορ και πλέον έχοντας (και) τον Τζούριτσιτς στο πλευρό του θα είναι πολύ-πολύ καλύτερος. Οι δυο τους πήραν τον Παναθηναϊκό από το... χέρι, σε μία δύσκολη συνθήκη της ρεβάνς με την Ντνίπρο και τον οδήγησαν παρέα στον γ’ προκριματικό γύρο, εξασφαλίζοντας την Ευρώπη.

Ο Τζούριτσιτς τον ελευθερώνει τον Σπόραρ μέσα στο γήπεδο και πλέον αρχίζει να κάνει και πράγματα που δεν τα έκανε πέρσι. Συνεργασίες στο επιθετικό τρίτο, κράτημα της μπάλας, ατομικές ενέργειες και άνοιγμα των χώρων. Είναι πολύτιμος ο Σλοβένος για τον Παναθηναϊκό και πλέον με την ψυχολογία στα ύψη, μπορεί να κάνει μια πραγματικά ξεχωριστή σεζόν.

Ο κόσμος βλέπει και επιβραβεύει. Κι ο "σεισμός" στη Λεωφόρο στο standing ovation την ώρα που έγιναν αλλαγή οι δύο παίκτες ήταν η καλύτερη απόδειξη...

Ο Panathinaikos επέστρεψε και με τη... βούλα πλέον και τώρα η ώρα της Μαρσέιγ. Μπορεί να θυμίσει "άλλες εποχές" το εφετινό καλοκαίρι, stay tuned στη Λεωφόρο...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ