CHAMPIONS LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ντνίπρο 2-2: Με "μάγο" Τζούριτσιτς και σκόρερ Σπόραρ το τριφύλλι έκλεισε θέση για Μασαλία και ομίλους

Ο Άντραζ Σπόραρ του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντνίπρο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League 2023-2024 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" | Τρίτη 1 Αυγούστου 2023
Ο Άντραζ Σπόραρ του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντνίπρο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League 2023-2024 στο "Απόστολος Νικολαΐδης" | Τρίτη 1 Αυγούστου 2023 ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ/EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 2-2 στην Λεωφόρο και την πρόκριση του επί της Ντνίπρο, αν αυτοί θα είναι του Champions League ή του Europa League θα το δείξουν τα ματς με τη Μαρσέιγ στον 3ο προκριματικό γύρο.

Ο πρώτος στόχος της φετινής σεζόν επετεύχθη για τον Παναθηναϊκό ο οποίος μετά το 2-2 κόντρα στην Ντνίπρο προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ και "κλείδωσε" την επιστροφή του στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αν αυτοί θα είναι του Champions League, για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια ή του Europa League, θα του κρίνουν τα δύο παιχνίδια που έρχονται κόντρα στους Γάλλους στις 9 Αυγούστου με τη ρεβάνς να γίνεται στις 15 Αυγούστου. Ενώ τη Δευτέρα θα μπει στην κλήρωση για τα playoffs του Champions League.

Για να έρθει αυτή η πρόκριση χρειάστηκαν δύο γκολ του Σπόραρ ο οποίος έχει πετύχει τρία από τα πέντε φετινά γκολ των πράσινων και άλλη μια μαγική ενέργεια του Τζούριτσιτς και ασίστ του Σέρβου μέσου ο οποίος ξεσήκωσε και τη Λεωφόρο.

Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρά το 3-1 έπαιξε με μεγαλύτερο άγχος καθώς φαίνεται πως η πρόκριση ήταν στο μυαλό τόσο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς όσο και των παικτών του.

Το τριφύλλι έπαιξε με τη φωτιά. Βρέθηκε να χάνει με 2-1 στη διάρκεια του αγώνα παρά το γεγονός πως είχε πάρει προβάδισμα και να δώσει τη δυνατότητα στους Ουκρανούς να πιστέψουν στην πρόκριση. Εν τέλει όμως το τριφύλλι "χτύπησε" όταν έπρεπε έκανε το 2-2 και εν τέλει κράτησε αυτό το σκορ μέχρι το τέλος.

Γρήγορο γκολ από τον Σπόραρ

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με μια αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αναγκαστική, καθώς δεν έπαιξε ο Σένκεφελντ που τραυματίστηκε στο πρώτο ματς και τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Γεντβάι. Από εκεί και πέρα ο Γιοβάνοβιτς δεν έκανε άλλες αλλαγές.

Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα γκολπόστ. Ο Κώτσιρας βρέθηκε στο δεξί άκρο με τον Χουάνκαρ να παίζει αριστερά και τους Γεντβάι - Μάγκνουσον να είναι το δίδυμο των στόπερ. Στο κέντρο έπαιξε ο Πέρεθ έχοντας δίπλα του τους Βιλένα και Τζούριτσιτς με την επιθετική τριάδα να είναι οι Παλάσιος, Μπερνάρ και Σπόραρ.

Όπως και στο πρώτο παιχνίδι έτσι και στη Λεωφόρο το τριφύλλι μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, πήρε τη μπάλα στα πόδια του και προσπάθησε να γίνει απειλητικός. Μάλιστα βρήκε ένα γρήγορο γκολ και πάλι από τον Σπόραρ αλλά αυτή τη φορά από ατομική προσπάθεια του Σλοβένου φορ. Στο 15' σε διώξιμο του Γεντβάι ο Σπόραρ κυνήγησε τη φάση, ο Βόλινετς έκανε λάθος εκτίμηση της φάσης, και ο διεθνής επιθετικός πήρε τη μπάλα με το στήθος και με ένα ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση.

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Σλοβακία οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση και μάλιστα με ένα υπέροχο τέρμα. Ο Ντόβμπικ πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής, την κράτησε όμορφα στα πόδια του, μπήκε στην περιοχή, απέφυγε όποιον βρήκρ μπροστά του και με σουτ νίκησε τον Μπρινιολι για το 1-1.

Οι Ουκρανοί μάλιστα βρέθηκαν κοντά στην ολική ανατροπή στο σκορ στο 33' με τον Ρουμπτσίνσκι να κατεβάζει τη μπάλα εκτός περιοχής, έκανε και το σουτ αλλά ο Μπρινιόλι μπλόκαρε με επέμβαση στην δεξιά του γωνία.

Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει και αυτός στο να πάρει ξανά το προβάδισμα όταν στο 33' έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία με τον Κώτσιρα να βρίσκει τον Παλάσιος ο οποίος πλάσαρε τον Βόλινετς αλλά αυτός απομάκρυνε και εν συνεχεία ο Μπερνάρ από καλό σημείο σούταρε εκτός εστίας. Στη συγκεκριμένη φάση μάλιστα τραυματίστηκε ο γκολκίπερ της Ντνίπρο ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Απείλησε η Ντνίπρο, βρήκε και δεύτερο γκολ

Στο 43' οι Ουκρανοί βρήκαν και δεύτερο τέρμα το οποίο σωστά ακυρώθηκε καθώς στην αρχή της φάσης ο Μπλάνκο είχε πάρει τη μπάλα με το χέρι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ακόμα καλή στιγμή για τη Ντνίπρο όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ο Πάσιτς ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα έξω.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαντσίνι να περνάει στη θέση του Παλάσιος. Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε όμως. Οι Ουκρανοί συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους απείλησαν δις. Αρχικά με τον Μπλάνκο με σουτ εκτός περιοχής το οποίο απομάκρυνε εντυπωσιακά ο Μπρινιόλι και εν συνεχεία με κεφαλιά του Σαράπι που μπλόκαρε σταθερά ο Ιταλός.

Ο Παναθηναϊκός είχε μια ωραία αντεπίθεση που όμως δεν έγινε τελική στο 54' του αγώνα. Ο Μαντσίνι βγήκε από τα δεξιά, άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Τζούριτσιτς με τον Αργεντινό να κάνει παράλληλη μπαλιά προς τον Σπόραρ που θα μπορούσε να πλασάρει με τη μία αλλά άφησε τη μπάλα να περάσει και έχασε χρόνο.

Στο ίδιο λεπτό οι Ουκρανοί πήραν προβάδισμα όταν μετά από κόρνερ από τα αριστερά ο Σάραπι πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Μπρινιόλι για το 2-1 της Ντνίπρο.

Πίστεψαν οι Ουκρανοί, έβαλε τέλος στα όνειρα ο Τζούριτσιτς

Οι Ουκρανοί έδειχναν να πιστεύουν στην πρόκριση και στο 69' ο Κούτσακ έκανε τριπλή αλλαγή στο ματς με σκοπό να πιέσει ακόμα περισσότερο, να βρει ένα τρίτο γκολ και να φτάσει σε σκορ που θα έφερνε το παιχνίδι στην παράταση.

Οι Τζούριτσιτς και Σπόραρ όμως έβαλαν τέλος στα όνειρα των Ουκρανών στο επόμενο λεπτό. Ο Μαντσίνι έδωσε στον Τζούριτσιτς ο οποίος έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του, έκανε μια ντρίμπλα, μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Σπόραρ που με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2 του Παναθηναϊκού.

Το ματς ολοκληρώθηκε ουσιαστικά στο 75' όταν ο Τάντσικ έκανε ένα σκληρό φάουλ στον Χουάνκαρ και είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε τη Ντνίπρο με δέκα παίκτες.

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αλλαγές και διαχειρίστηκε τη συνέχεια του αγώνα σωστά έχοντας και κάποιες καλές στιγμές, όπως αυτή με τον Ιωαννίδη στο 89' του αγώνα. Ο Χουάνκαρ του πέρασε ωραία τη μπάλα με τον Έλληνα σέντερ φορ να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά της εστίας της Ντνίπρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (66' Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (79' Κλεϊνχέισλερ), Παλάσιος (46' Μαντσίνι), Μπερνάρ (90' Βέρμπιτς), Σπόραρ (79' Ιωαννίδης).

ΝΤΝΙΠΡΟ: Βόλινετς (36' Κιναρέλκιν), Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σάραπι (57' Σβάτοκ), Καπλιένκο (69' Τάντσικ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πιχάλιονοκ (68' Κοχούτ), Ρουμπτσίνσκι (69' Κουτσούλιακ), Ντόβμπικ.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ