ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σ’ αυτό τον Παναθηναϊκό οι αντίπαλοι "κόβουν" ένα κεφάλι και ξεφυτρώνουν άλλα δύο

Σ’ αυτό τον Παναθηναϊκό οι αντίπαλοι "κόβουν" ένα κεφάλι και ξεφυτρώνουν άλλα δύο
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για το διπλό του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα το οποίο ήρθε παρά τα προβλήματα που προέκυψαν και για το γεμάτο παιχνίδι του Αράο.

Σκληρός όπως πάντα και πολλές φορές στο όριο του αντιαθλητικού και σ’ αυτό το ματς με τους "πράσινους" ο ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά τούτη τη φορά ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμη πιο σκληρός απ’ αυτόν και έφυγε με το διπλό.

Και στο ποδοσφαιρικό "ξύλο" άντεξε, έχοντας τρεις τραυματίες απ’ τα δυνατά μαρκαρίσματα των αντιπάλων του και τη λύση βρήκε στο τέλος με τον Παλάσιος, σε ένα ματς όπου δυσκολεύτηκε πολύ να πάρει σωστές αποφάσεις στο επιθετικό τρίτο κι όποτε οι αντίπαλοί του "έκοβαν" ένα... κεφάλι (τραυματισμοί Αϊτόρ, Βαγιαννίδη, Τζούριτσιτς), ξεφύτρωναν άλλα... δύο για τους "πράσινους" που δεν μάσησαν απ’ την άγρια μορφή που πήρε σε συγκεκριμένα σημεία το παιχνίδι.

Ποτέ δεν πέρασε εύκολες βραδιές το "τριφύλλι" στους "Ζωσιμάδες" και βεβαίως δεν περίμενε κάτι διαφορετικό κι απόψε (3/9). Και μόνο το γεγονός πως στην προϊστορία του με την ηπειρωτική ομάδα δεν είχε ποτέ δύο σερί νίκες σε διαδοχικές σεζόν στο "σπίτι" του ΠΑΣ Γιάννινα, αρκεί για να καταδείξει την αξία της νίκης και του διπλού του Παναθηναϊκού.

Σε μία έδρα που πάντα "υπέφερε" (και θα "υποφέρουν" και οι υπόλοιποι), οι "πράσινοι" έδειξαν χαρακτήρα, διότι πολύ απλά έχουν πια πολλές και ποιοτικές λύσεις στον πάγκο και στην ενδεκάδα.

Ο Παλάσιος σημείωσε το ωραιότερο γκολ της 3ης αγωνιστικής μετά την υπέροχη ασίστ του Μαντσίνι (κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρει τα εύσημα και ο Ντάνιελ για την επιδραστικότητα που αρχίζει να έχει στο παιχνίδι της ομάδας του), όμως ο αδιαμφισβήτητος MVP του σ’ αυτό το ματς ήταν ο Γουίλιαν Αράο. Ο οποίος επιβεβαιώνει από πολύ νωρίς πως αξίζει κάθε ευρώ απ’ τα 3 εκατ. που ξόδεψε ο Παναθηναϊκός προς τη Φενερμπαχτσέ για να τον "ντύσει" στα "πράσινα" ως τελευταία καλοκαιρινή κίνησή του (εκτός συγκλονιστικότατου απροόπτου).

Ο τύπος ήταν εξαιρετικός είτε ως καθαρό "6άρι", είτε κι ως κεντρικός αμυντικός όταν ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον γύρισε στόπερ μετά το 73’, για να βάλει στο γήπεδο (και) τον Βιλένα μαζί με τον Τσέριν και να πάρει ολοκληρωτικά τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής στο σημείο όπου ο Παναθηναϊκός πίεζε περισσότερο για το γκολ.

Ο Αράο "έφαγε" όλο το γήπεδο

Ο Αράο "έφαγε" όλο το γήπεδο, έκανε μετρημένα 1-2 λάθη σε πάσες, έβγαζε με ηρεμία την μπάλα, έψαχνε το απλό κι όχι το εξεζητημένο κι έβγαλε τρομερή ενέργεια και την απαιτούμενη σκληράδα στη μεσαία γραμμή.

Οι χαφ του ΠΑΣ "έμπλεξαν" μαζί του, διότι ο Βραζιλιάνος ήταν παντού, έκοβε μαχαίρι την ανάπτυξη των γηπεδούχων, έπαιρνε όλες τις δεύτερες μπάλες και στο φινάλε έκανε δύο καθοριστικά κοψίματα ως στόπερ μέσα στην περιοχή του Μπρινιόλι.

Πολύ "γεμάτο" ματς απ’ τον 31χρονο μεσοαμυντικό και αλήθεια, πόσο χαρούμενος και ήρεμος μπορεί να είναι πλέον ο Γιοβάνοβιτς έχοντας στο ρόστερ του έναν τόσο επιδραστικό παίκτη, ο οποίος του επιτρέπει να αλλάζει όλη την τριάδα του άξονας της μεσαίας γραμμής από παιχνίδι σε παιχνίδι και να μην "φαίνεται" η απουσία του Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος την προηγούμενη διετία έλειπε μόνο όταν είχε συμπληρώσει κάρτες...

Παραμένει σκληρή ομάδα παραμένει

Έχει απόλυτο δίκιο ο τεχνικός του Παναθηναϊκού που χαρακτήρισε τεράστιας σημασίας αυτή τη νίκη για το "τριφύλλι" σε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της σεζόν. Ηταν κομβικής σημασίας να μην στραβοπατήσει σ’ αυτή την έδρα και να δείξει το πόσο σκληρή ομάδα είναι και παραμένει σε όλο τον ανταγωνισμό του.

Το "2 στα 2" προσφέρει την απαιτούμενη ηρεμία στους "πράσινους" ενόψει της διακοπής, μετά από ένα πάρα πολύ σκληρό κι απαιτητικό δίμηνο, που αφιερώθηκε ως επί το πλείστον στα καλοκαιρινά προκριματικά του Champions League.

Το ζητούμενο για τον ίδιο είναι να επιστρέψουν γρήγορα οι παίκτες που έφυγαν λαβωμένοι από το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα και να επανέλθουν σε 10 μέρες υγιείς όλοι οι διεθνείς του.

Έρχεται ένα πάρα πολύ σκληρό, επίπονο, ανταγωνιστικό και απαιτητικό τρίμηνο σε Ελλάδα και Ευρώπη, όμως οι "πράσινοι" έχουν αρχίσει να ωριμάζουν τόσο πολύ πια σαν ομάδα, που βγάζουν αυτή τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση πως θα τα κρατήσουν τα δύο... καρπούζια κάτω απ’ την ίδια μασχάλη. Και θα το κάνουν καλά...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ