ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Το "αντίο" με σεβασμό στον Βέλεθ, οι Μάγκνουσον, Γκουστάβο και το 1,3 εκατ. ευρώ στην τσέπη

Ο Χέρντουρ Μάγκνουσον με τη φανέλα της εθνικής Ισλανδίας
Ο Χέρντουρ Μάγκνουσον με τη φανέλα της εθνικής Ισλανδίας © 2018 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Η πώληση του Βέλεθ που δεν ήταν... αναστρέψιμη από ένα σημείο και μετά, ο παντοτινός σεβασμός στο πρόσωπο του Ισπανού και η επόμενη μέρα στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού που βγήκε ήδη στην αγορά για βασικό στόπερ έχοντας στο ταμείο 1,3 εκατ. ευρώ.

Ξεκινάμε με κάτι πολύ βασικό: Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να κρατήσει (με νορμάλ ποδοσφαιρικές συνθήκες) έναν παίκτη που θα ήταν δυσαρεστημένος και θα σκεφτόταν μέρα παρά μέρα πως έχασε ένα συμβόλαιο 2,5 και 3 φορές πάνω, απ’ αυτό που παίρνει ή θα έπαιρνε. Σαφώς και κανείς φίλος του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να χαίρεται που φεύγει από το "τριφύλλι" αυτός ο τόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής που λέγεται Φραν Βέλεθ μέσα σε χρόνο... dt.

Όμως απ’ την άλλη ουδείς μπορεί να ψέξει τον Ισπανό για την επιλογή του να εξασφαλίσει στα 31 του ένα συμβόλαιο 2,1 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, που θα του λύσει μια και καλή το πρόβλημα της ζωής του και της υπέροχης οικογένειάς του. Σκεφτείτε το όλοι κι απ’ τη δική σας πλευρά πως θα αποφασίζατε αν ποτέ είχατε στο τραπέζι αυτά τα δεδομένα...

Το "λάθος" στην όλη υπόθεση, είχε να κάνει με τη διαδικασία. Το πώς ξεκίνησε όλο αυτό με την ομάδα του Γιώργου Δώνη και την προσβλητική πρόταση των 200.000 ευρώ που μεταφέρθηκε προς τον Παναθηναϊκό απ’ τον ατζέντη του Ισπανού στόπερ, ο οποίος ήθελε να "βγάλει" ότι περισσότερο μπορούσε από το πακέτο των 3 εκατ. ευρώ που προσέφεραν συνολικά οι Άραβες της Αλ Φατέχ. Το κατανόησε αυτό κι ο Βέλεθ και βοήθησε να μπει το όλο ζήτημα στη σωστή βάση του.

Μα πάνω απ’ όλα ο Παναθηναϊκός, αντέδρασε πολύ σωστά εξαρχής στο όλο θέμα κι έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, για να φτάσει η προσφορά σε πολύ πιο κανονικά επίπεδα. Στέλνοντας ξανά προς όλους το μήνυμα πως (όσο κακό κι αν έκανε στον Παναθηναϊκό η σεζόν 2017/18) σ’ αυτή την ομάδα, το "τσάμπα" τελείωσε οριστικά.

Και συναινώντας εντέλει στη μεταγραφή του Φραν, ο οποίος υπενθυμίζεται πως θα μπορούσε να κλείσει όπου ήθελε ως ελεύθερος σε έξι μήνες, απ’ την στιγμή που δεν θα συζητούσε την προοπτική επέκτασης του συμβολαίου του.

Το... enter μετά τις υπογραφές

Αντίστοιχα πολύ καλά έκαναν οι "πράσινοι" και στον (απαράβατο) όρο να πληρωθούν "κασέρι" το φιξ ποσό, αυτά τα plus 800 χιλιάρικα της μεταγραφής του Βέλεθ.

"Κάηκε" μια φορά από συνδιαλλαγές με Άραβες ο Παναθηναϊκός με την Αλ Αΐν κι έκανε... αμάν να εξοφληθεί (16 μήνες μετά) τα 3,2 εκατ. ευρώ της μεταγραφής του Μπεργκ, που δεν υπήρχε περίπτωση να συζητήσει κάτι διαφορετικό τώρα. Αξιώνοντας με τις υπογραφές, να πατηθεί το... enter από τον ένα τραπεζικό λογαριασμό στον άλλο.

Κέρδισε τον σεβασμό όλων

Ο Βέλεθ αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό μετά από δύο πολύ "γεμάτα" χρόνια, έχοντας τον σεβασμό όλων για όσα έδωσε, έκανε και πέτυχε με το "τριφύλλι". Για το Κύπελλο στην κατάκτηση του οποίου ήταν βασικός πυλώνας.

Γιατί έπαιξε σ’ αυτή τη διετία ένα σωρό ματς με... μισό πόδι κι ουρλιάζοντας απ’ τους πόνους στα αποδυτήρια, γιατί ήταν εκεί στα δύσκολα, γιατί συσπείρωσε την ομάδα και τα αποδυτήρια, αλλά και γιατί μαζί με τον Κουρμπέλη συμπεριφέρθηκαν σε όλα σαν πραγματικοί αρχηγοί μέσα στο γήπεδο. Θα λείψουν οι φωνές του, ο τσαμπουκάς του, η ψυχή που έβγαζε στο γήπεδο και η προσωπικότητά του. Γερός να είναι και να έχει καλή συνέχεια σε ότι κάνει...

Γεννήθηκε θέμα και στην άμυνα

Το ζητούμενο πλέον για τον Παναθηναϊκό είναι η επόμενη μέρα (και) στους στόπερ και το πώς θα μπορέσουν οι "πράσινοι" να καλύψουν (και) το δικό του κενό.

Διότι εκεί που ξεκινούσε η χρονιά με ηρεμία σ’ αυτό το κομμάτι και μετά την ανανέωση του Χουάνκαρ (και την παραμονή του Σάντσες) άπαντες έλεγαν πως τουλάχιστον τα μετόπισθεν ήταν "δεμένα" και με την καλύτερη δυνατή χημεία -κι όλο το βάρος έπρεπε να πέσει στον άξονα της μεσαίας γραμμής- τώρα θα χρειαστεί να βρει ο Παναθηναϊκός (και) αντικαταστάτη του Ισπανού. Κι όσο... εύκολο είναι στα λόγια, άλλο τόσο δύσκολο μπορεί να αποδειχθεί στην πράξη. Για όλους τους παραπάνω λόγους...

Βγήκαν στην αγορά απ’ τη Δευτέρα

Οι "πράσινοι" έχουν βγει στην αγορά για βασικό στόπερ, όχι από το μεσημέρι του Σαββάτου (25/6) που κλείδωσε η μεταγραφή του Βέλεθ στην Αλ Φατέχ, αλλά απ’ το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας. "Ξεσκονίζοντας" απ’ την αρχή κάθε περίπτωση κεντρικού αμυντικού που θα μπορούσε να είναι συμβατή αγωνιστικά στον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Παναθηναϊκός, που θα έχει ισχυρή και ηγετική προσωπικότητα, αλλά και χαρακτήρα που να "κολλάει" με την υπόλοιπη ομάδα.

Από χθες το μεσημέρι γνωρίζει πως έχει στη διάθεσή του περί το 1,3 εκατ. ευρώ στην... τσέπη για να βρει τον κατάλληλο. Τις περίπου 900.000 ευρώ που θα πάρει συνολικά για την πώληση του Βέλεθ, συν το 400άρι (με την εφορία) που ήταν το συμβόλαιό του για τη σεζόν 2022/23 και αφαιρείται πλέον απ’ τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.

Ο Μάγκνουσον, ο Γκουστάβο και οι άλλοι

Στην ατζέντα του Παναθηναϊκού υπάρχουν τουλάχιστον 6-7 ενδιαφέρουσες κι ελκυστικές περιπτώσεις, όπως ο 29χρονος αρχηγός της Εθνικής Ισλανδίας, Χόρντουρ Μάγκνουσον που μένει ελεύθερος απ’ την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κι ο 23χρονος Βραζιλιάνος Ραούλ Γκουστάβο της Κορίνθιανς. Κοινό χαρακτηριστικό τους; Αμφότεροι είναι αριστεροπόδαροι, χαρακτηριστικό που ήθελε εξαρχής να προσθέσει στο ρόστερ και δη στην αμυντική γραμμή του ο Γιοβάνοβιτς.

Και σε τέτοια επιλογή θα πάει στο τέλος, αφού πρώτα καταλήξει στον παίκτη που θα του καλύψει όλα (ή σχεδόν όλα) τα "κουτάκια" που έχει βάλει δίπλα από κάθε υποψήφιο μεταγραφικό στόχο. Στην εν λόγω λίστα υπάρχουν επίσης μία περίπτωση στόπερ απ’ τη Βραζιλία κι άλλοι 2-3 παίκτες από "καλά" πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Δεν θα αργήσει για την τελική επιλογή

Το σίγουρο είναι πως ο Σέρβος τεχνικός δεν θα αργήσει πολύ στην επιλογή, καθώς ήδη το θέμα του βασικού στόπερ δουλεύεται παράλληλα με τις υποθέσεις των κεντρικών χαφ και θα πρέπει να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται (και) αυτή η μεταγραφή χρονικά, για να "μπει" στο χτίσιμο που θα γίνει από 5 έως 19 Ιουλίου στο Βάλχζε της Αυστρίας.

Από εκεί και πέρα, όταν αποκτηθεί ο παίκτης που θα μπει στα... παπούτσια του Βέλεθ, θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για να γίνει κι άλλη μία συμπληρωματική (αλλά δεδομένα ποιοτική) κίνηση στο κέντρο της άμυνας για να συμπληρωθεί όλο το "παζλ" στην "πράσινη" οπισθοφυλακή...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ