ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Τα 2 εκατ. της Αλ Φατέχ σε Βέλεθ, οι 200 χιλιάδες που απορρίφθηκαν ασυζητητί και η "πυρκαγιά"

Ο Φραν Βέλεθ στην παρουσίαση της φανέλας του Παναθηναϊκού | 20 Ιουνίου 2022
Ο Φραν Βέλεθ στην παρουσίαση της φανέλας του Παναθηναϊκού | 20 Ιουνίου 2022 IN TIME SPORTS

Η Αλ Φατέχ και προσωπικά ο Γιώργος Δώνης έκανε πρόταση στον Φραν Βέλεθ ύψους 2.000.000 ευρώ, αλλά προσφέρει στον Παναθηναϊκό μόλις 200.000. Τι απάντησαν οι "πράσινοι" και τι διαμήνυσαν στον Ισπανό, στον οποίο έχουν κάνει πρόταση ανανέωσης.

Η ζωή κάνει καμιά φορά πολύ περίεργα κι ανατρεπτικά "παιχνίδια" και δημιουργεί πολύ διαφορετικά δεδομένα, αλλά με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Η μεταγραφή του Φραν Βέλεθ από τον Άρη στον Παναθηναϊκό, που είχε "κλειδώσει" απ’ τα μέσα Φεβρουαρίου του 2020, ήταν ο βασικός λόγος του ξεσπάσματος που είχε κάνει στις 20/2/2020 live σε συνέντευξή του στη Nova ο Γιώργος Δώνης, κατά του (τότε) τεχνικού διευθυντή Τσάβι Ρόκα και της διοίκησης του Παναθηναϊκού, ισχυριζόμενος πως τον "παρέκαμπταν" και πως έγινε χωρίς τη δική του σύμφωνη γνώμη, όσον αφορά τα χρήματα που θα έδινε τότε το κλαμπ (300.000 ευρώ το χρόνο) και μπορεί να "έκοβαν" χώρο απ’ το μπάτζετ σε άλλη μεταγραφή.

Κι όμως... Ακριβώς 28 μήνες μετά, ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού έρχεται να βάλει ξαφνικές... πυρκαγιές στο "τριφύλλι" με την κίνησή του να προσεγγίσει -ως τεχνικός της Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας- τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό, προσφέροντάς του ένα πολύ υψηλό συμβόλαιο που αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία με οψιόν ανανέωσης ενός χρόνου ακόμα! Την ίδια ώρα όμως, όπως συνηθίζεται πάντα απ’ τις αραβικές ομάδες, τα χρήματα που προτάθηκαν προς τον Παναθηναϊκό είναι... ψίχουλα, ήτοι 200.000 ευρώ!

Μικρή παρένθεση: Την πρόταση προς την πλευρά του Βέλεθ την έκανε ο ίδιος ο Δώνης, παρακάμπτοντας και το κλαμπ, αλλά και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Γιατί επισημαίνεται το τελευταίο; Διότι ο Έλληνας τεχνικός έχει πολύ καλή σχέση με τον Σέρβο προπονητή του Παναθηναϊκού, έχουν σταθερή επικοινωνία ανά τακτά χρονικά διαστήματα, όμως δεν θέλησε -έστω για τυπικούς λόγους- να τον ενημερώσει απευθείας. Κι αυτό θεωρήθηκε μεγάλο unfair απ’ τους "πράσινους", αλλά κι απ' τον 59χρονο τεχνικό και δημιούργησε έναν αρκετά μεγάλο εκνευρισμό...

Οι "πράσινοι" του είχαν μιλήσει ήδη για νέο συμβόλαιο

Σε ό,τι αφορά τις λεπτομέρειες της όλης ιστορίας που ήρθε να σηκώσει ξαφνικά... σκόνη στο "πράσινο" στρατόπεδο: Ο Βέλεθ, εκ των πλέον ηγετικών μορφών του Παναθηναϊκού κατά περασμένη σεζόν, οδηγείται προς τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με τους "πράσινους", έχοντας ως απολαβές 300.000 ευρώ σ' ένα "κλειστό" συμβόλαιο που δεν ανεβαίνει κλιμακωτά ανά έτος.

Η δε διοίκηση του Παναθηναϊκού, όπως έχει καταγράψει από τις 15/6 το SPORT24, είχε αποφασίσει εδώ και καιρό να επιβραβεύσει τον Ισπανό αμυντικό με νέο συμβόλαιο έως το 2024 ή 2025, το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικά αυξημένες αποδοχές, με στόχο να αποκατασταθεί η "ανισορροπία" που υπήρχε με το συμβόλαιο του παρτενέρ του Βέλεθ στην άμυνα, Μπαρτ Σένκεφελντ. Δεν αποφάσισε ξαφνικά στην... τούρλα της αραβικής πρότασης να ανανεώσει ο Παναθηναϊκός το συμβόλαιο του Βέλεθ. Η κουβέντα ανανέωσης είχε πέσει στο τραπέζι προς τον ατζέντη του εδώ κι ένα μήνα, τις ημέρες όπου ο σύλλογος προετοιμαζόταν για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

"Απαράδεκτη κι άνευ συζήτησης" η αραβική πρόταση

Ο Δώνης προσέγγισε τον Βέλεθ και το μεσημέρι της Δευτέρας (20/6) η πλευρά του παίκτη ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό πως έχει δεχθεί πρόταση απ’ τον Έλληνα τεχνικό και την Αλ Φατέχ της Σαουδικής Αραβίας για να συνεχίσει στην αραβική χερσόνησο με διετές συμβόλαιο κι αποδοχές που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ το χρόνο. Με απλά λόγια, σχεδόν με τα τριπλάσια χρήματα απ' αυτά με τα οποία αμείβεται ο παίκτης στον Παναθηναϊκό, με τον Βέλεθ να το παρουσιάζει όλο αυτό ως "ευκαιρία και συμβόλαιο ζωής" και να πιέζει απ’ την πρώτη στιγμή το "τριφύλλι" για να πει το "ναι" στην πώλησή του. Με 200.000 ευρώ στο τραπέζι απ’ την Αλ Φατέχ για την πώληση του 30χρονου Ισπανού στόπερ, όλο αυτό απορρίφθηκε μεμιάς απ’ τους "πράσινους", ως μία πρόταση "απαράδεκτη κι άνευ συζήτησης"!

Τα δύο πράγματα που του διευκρινίστηκαν

Στον αντίποδα, αυτά που ξεκαθαρίστηκαν απ' την πλευρά των "πράσινων", τον ποδοσφαιριστή και τον ατζέντη του ήταν πως:

  1. Είναι ακόμη στο τραπέζι η πρόταση για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, με αποδοχές αυξημένες κατά 40%, δηλαδή να "ανέβει" στις 420.000 ευρώ το χρόνο. Χρήματα τα οποία παίρνει στην ώρα του όπως όλα και δεν υπάρχει καμία "δικαιολογία", σαν αυτές που μπορούσε να επικαλεστεί κάποιος παίκτης της ομάδας πχ. το 2017/18. Αντίστοιχη πρόταση θα γίνει σε δεύτερο χρόνο και προς τον Σένκεφελντ, ο οποίος επίσης δεσμεύεται έως το 2023 με τους "πράσινους" κι αμείβεται με περίπου 350.000 ευρώ το χρόνο
  2. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να "ξεπουλήσει" ποδοσφαιριστή του ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" είπαν προς τον Βέλεθ πως "...είναι θεμιτό να σου παρουσιάζεται μία ευκαιρία για ένα τέτοιο μεγάλο συμβόλαιο, όμως την ίδια ώρα δεν μπορεί το κλαμπ να συναινέσει στην πώλησή σου με ένα τόσο χαμηλό νούμερο". Και του υπογράμμισαν προς όλους τους τόνους πως θα χρειαστεί να πληρώσει ο σύλλογος πολλαπλάσια χρήματα για να μπορέσει να βρει ποδοσφαιριστή που θα είναι σε θέση να καλύψει το κενό που θα αφήσει πίσω του. Και σε κάθε περίπτωση θα είναι διπλά χαμένος...

Πολύ απλά γιατί δεν πρόκειται για παίκτη "δεύτερης γραμμής", αλλά για βασικότατο και συνάμα ηγετικό μέλος της ομάδας. Κοντολογίς, για να τεθεί το οποιοδήποτε θέμα πώλησης, θα πρέπει να γίνει με το ανάλογο αντίτιμο και σίγουρα όχι με μορφή "ξεπουλήματος" και με... 200 χιλιάρικα.

Η πολιτική του από πέρσι είναι ξεκάθαρη

Κι εδώ θα πρέπει να διευκρινιστεί και κάτι άλλο πολύ σημαντικό. Η πολιτική που ακολουθεί ο Παναθηναϊκός από πέρσι πάνω στο θέμα "προτάσεων" είναι 101% ξεκάθαρη κι επιβεβαιώθηκε εις διπλούν στις προτάσεις που ήρθαν από αραβικές ομάδες, κατά τις δύο προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, για τον Μαουρίσιο Σιλβέιρα, οι οποίες δεν ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ κι απορρίφθηκαν με τη μία. Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκάθαρο προσανατολισμό πάνω σ' όλο αυτό. Βεβαίως και θα μπορούσε να φωνάξει από τον Μάρτιο τον Βέλεθ για την αναπροσαρμογή. Δεν το έκανε όμως γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν ένα τεράστιο unfair προς τους υπόλοιπους έξι παίκτες των οποίων μάλιστα τελείωναν τα συμβόλαια. Παίκτες στους οποίους ξεκαθάρισε το κλαμπ πως θα μιλήσουν μόνο όταν τελειώσει η σεζόν κι έχει γίνει το "ταμείο" για όλους. Είπε ωστόσο και στον Βέλεθ πως υπήρχε ξεκάθαρος προγραμματισμός να επιβραβευτεί κι ο ίδιος με ένα νέο συμβόλαιο.

Κάτι που είναι ακόμη εκεί, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, μολονότι στην παρούσα φάση η πλευρά του Βέλεθ δεν δείχνει ιδιαίτερη "θέρμη" για να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό. Αλλά ρέπει πιο πολύ στο να πιέσει κι άλλο προκειμένου να πάει στη Σαουδική Αραβία. Για να υπάρξει, εντούτοις, η οποιαδήποτε κουβέντα για κάτι τέτοιο, θα πρέπει η Αλ Φατέχ να ανεβάσει πάρα πολύ τα χρήματα που θα δώσει προς τον Παναθηναϊκό. Απλά και ξεκάθαρα. Κι έπεται συνέχεια...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ