ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός φέρνει στην ίδια κλίμακα τα συμβόλαια των Βέλεθ και Σένκεφελντ

Ο Βέλεθ πανηγυρίζει στον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΟΚ
Ο Βέλεθ πανηγυρίζει στον τελικό του Κυπέλλου EUROKINISSI

Η προτεραιότητα στην επέκταση συμβολαίου του Φραν Βέλεθ έως το 2025, η λογική της επιβράβευσης και της "ισορροπίας" μέσα στα αποδυτήρια και το καλοκαιρινό πλάνο των συζητήσεων με τα συμβόλαια που λήγουν το 2023.

Πέρα απ’ τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται στο τέλος του μήνα κι έχουν μπει ήδη σε καθεστώς διαπραγμάτευσης (συμφωνία με τον Χουάνκαρ, εκκίνηση συζητήσεων με τους Λούκας Βιγιαφάνιες, Φακούντο Σάντσες), αλλά και τα ανοικτά μεταγραφικά "μέτωπα" σε διάφορες θέσεις, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σκοπεύουν να φέρουν σύντομα σε πρώτο πλάνο και το θέμα των παικτών "πρώτης γραμμής" που δεσμεύονται με συμβόλαιο με το "τριφύλλι" έως το 2023.

Ποδοσφαιριστές που μπαίνουν στο τελευταίο έτος της σύμβασής τους και θέλουν να "δέσουν" οι "πράσινοι" από νωρίς, διατηρώντας αναλλοίωτο τον βασικό κορμό τους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Φραν Βέλεθ, Μπαρτ Σένκεφελντ, Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, αλλά και οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Ρούμπεν Πέρεθ τους οποίους θέλει να διατηρήσει ο Παναθηναϊκός στο δυναμικό του για χρόνια.

Εξ αυτών φαίνεται πως υπάρχει μία σχετική "προτεραιότητα" στον Φραν Βέλεθ, για συγκεκριμένους λόγους: Ο Ισπανός αμυντικός, κατάφερε να εξελιχθεί (ειδικά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε) σε ηγετική μορφή εντός κι εκτός γηπέδου, όντας άκρως επιδραστικός στους αγώνες, αλλά και μέσα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού.

Ταίριαξε απόλυτα με την ιδιοσυγκρασία της ομάδας, κέρδισε τους πάντες με τη συμπεριφορά του, το ηγετικό προφίλ και την αυταπάρνησή του μέσα στο γήπεδο και δικαίως θεωρείται "κολώνα" αυτού του οικοδομήματος που άρχισε να χτίζεται το περασμένο καλοκαίρι.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Βέλεθ με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2020, ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο από σήμερα, ωστόσο, είναι ειλημμένη η απόφαση της διοίκησης (με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς) να του προταθεί επέκταση της συνεργασίας έως τον Ιούνιο του 2025.

Με ταυτόχρονη αναπροσαρμογή των αποδοχών του προς τα πάνω, όχι μόνο ως επιβράβευση για όσα έχει κάνει και προσφέρει σ’ αυτή την πρώτη διετία, αλλά κι ως μια μικρή... αποκατάσταση της "ανισορροπίας" που υπάρχει όσον αφορά τις απολαβές του, με το alter ego του στην άμυνα του Παναθηναϊκού, τον Σένκεφελντ.

Ο Ολλανδός αμείβεται με περισσότερα χρήματα απ’ τον Βέλεθ μετά το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε τον Νοέμβριο του 2020 (δεν είναι... χαώδης, αλλά σίγουρα είναι "αισθητή" η διαφορά) και το πλάνο που υπάρχει για το άμεσο μέλλον, είναι να μπουν και οι δύο "βράχοι" της άμυνας του Παναθηναϊκού στην ίδια κλίμακα απολαβών, προκειμένου να υπάρχει δικαιοσύνη και "ισορροπία".

Σημαντική υποσημείωση, προκειμένου να μην δημιουργούνται εύκολες "παρεξηγήσεις": Ο Βέλεθ δεν είναι σε καμία περίπτωση άνθρωπος που θα το βάλει όλο αυτό στο μυαλό του και στην καθημερινότητά του, ούτε μπαίνει στη διαδικασία να ασχοληθεί με το ποιος παίρνει "τι" και "πόσα".

Ωστόσο, όταν ξεκινήσουν οι επαφές σε πολύ πιο επίσημο επίπεδο πλέον (μετά τις πρώτες διερευνητικές συζητήσεις που έχουν ήδη γίνει μετά τον τελικό του Κυπέλλου), είναι ξεκάθαρη η διάθεση που υπάρχει απ’ τον ίδιο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού, αλλά και τον Γιοβάνοβιτς, να υπάρξει "ισορροπία" και σ’ αυτό το επίπεδο. Πέρα απ’ την όποια "επιβράβευση" του κάθε ποδοσφαιριστή για την παρουσία του στην ομάδα κι όλα όσα έχει κάνει γι’ αυτή.

Πάνω σ’ αυτή τη λογική θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις των Κυπελλούχων με τον Βέλεθ σε λίγες εβδομάδες, προκειμένου να κλείσει κι αυτό το "μέτωπο" και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι επόμενοι μέχρι τον Σεπτέμβριο. Κι αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να φτάσει στον Ιανουάριο του ’23 έχοντας ανοικτές εκκρεμότητες με τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ