ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Όλα για όλα ο Παναθηναϊκός στον τελικό, αλλά γιατί βρε Μακέντα

Όλα για όλα ο Παναθηναϊκός στον τελικό, αλλά γιατί βρε Μακέντα
EUROKINISSI

Το ματς που έγινε για να γίνει στην Τούμπα, αλλά άφησε πίσω του μία πολύ σημαντική "πληγή" στον Παναθηναϊκό ενόψει του σαββατιάτικου (21/5) τελικού με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Γουλής γράφει για τα τρία πράγματα που άφησε στον Γιοβάνοβιτς το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γίνει πολύ μεγάλη ανάλυση για το φινάλε του Παναθηναϊκού στα playoffs και την ήττα απ' τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Όχι γιατί οι πράσινοι έχασαν εύκολα με 2-0 και άφησαν μία σχετικά στυφή γεύση στο τέλος της σειράς. Ήταν πραγματικά πολύ όμορφος και "γεμάτος" ο... πίνακας που ζωγράφισε ο Παναθηναϊκός στην πλειονότητα των προηγούμενων παιχνιδιών του στα playoffs που δεν θα του χαλάσει το τελικό αποτέλεσμα αυτή η (συνολική) "στραβοπινελιά".

Πρώτος τερμάτισε στους αγώνες κατάταξης, κάλυψε το χάντικαπ με το οποίο μπήκε στη σειρά απέναντι στην ΑΕΚ, ήταν όχι απλά ίσος προς ίσο, αλλά και καλύτερος απ’ τους περισσότερους και τον πρώτο στόχο του τον πέτυχε.

Αν αφήνει κάτι στενάχωρη γεύση απ' το ματς της Τρίτης αυτό ήταν ξεκάθαρα η αποβολή του Φεντερίκο Μακέντα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τεράστια ανοησία από έναν απ' τους πιο έμπειρους παίκτες του πράσινου ρόστερ, για δύο αχρείαστα φάουλ πάνω στον Σβαμπ. Όχι γιατί άλλαξε κάτι στις ισορροπίες και στην εξέλιξη του, αλλά γιατί ουσιαστικά ο Ιταλός "κρέμασε" την ομάδα του ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με τον ΠΑΟΚ το προσεχές Σάββατο (21/5, 20:00) στο ΟΑΚΑ.

Ειδικά τώρα που η παρουσία του λαβωμένου στο γόνατο Φώτη Ιωαννίδη είναι στο 50-50, ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει (αν δεν προλάβει ο 22χρονος φορ) να μείνει με μοναδικό διαθέσιμο επιθετικό στον τελικό τον Καρλίτος. Μεγάλο και πολύ ανόητο λάθος απ' τον "Κίκο". Κι εκτός απ’ το γεγονός ότι στερεί απ’ την ομάδα του μία έξτρα επιλογή μπροστά, όλο αυτό ακουμπάει και τον ίδιο.

Βρίσκεται στην ομάδα τέσσερα χρόνια έχει περάσει πάρα πολλές δυσκολίες ξεκινώντας με τον "μνημονιακό" Παναθηναϊκό και πλέον είχε μπροστά του μία μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει κάτι "μεγάλο". Κάτι που μένει στα βιβλία της Ιστορία. Και την πετάει τόσο ανόητα στον κάλαθο των αχρήστων. Βρε "Κίκο", γιατί βρε αγόρι μου;

Θέλει αναβάθμιση συνολικά στο βάθος του

Ο Γιοβάνοβιτς επέλεξε να πάει (απολύτως λογικά) σε εκτεταμένο rotation στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ενόψει του τελικού. Με 9 αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του αγώνα του Σαββάτου (14/5) με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τους Σένκεφελντ και Γκατσίνοβιτς "προγραμματισμένους" για να παίξουν μία ώρα μπάλας και να βγουν.

Αυτό που "έδειξε" το συγκεκριμένο ματς στον Σέρβο τεχνικό, είναι την επιβεβαίωση της ανάγκης ποιοτικής αναβάθμισης του ρόστερ του Παναθηναϊκού, ειδικά στις επιλογές πίσω απ' τη βασική ενδεκάδα. Συνολικά στο βάθος του έμψυχου δυναμικού του. Δεν περίμενε αυτό το ματς για να το δει ο Γιοβάνοβιτς βεβαίως. Απλώς το όλο concept του αγώνα, επιβεβαίωσε πως δεν έχει κάνει λάθος.

Ευκαιρία "διαβάσματος" του ΠΑΟΚ

Τακτικά, ο 59χρονος τεχνικός είχε επίσης τη δυνατότητα να δει live το πώς δουλεύει ο ΠΑΟΚ τις υπεραριθμίες του στα άκρα και πως επιδιώκει να παίζει πάντα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Κι αυτό θα είναι ένας πολύ καλός "μπούσουλας" στην ανάλυση που θα γίνει τις επόμενες ημέρες ενόψει του τελικού. Γενικά το βίντεο θα πάρει... φωτιά στο τετραήμερο που ακολουθεί μέχρι το μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ.

Εκεί, που θα εμφανιστεί ξανά ο "κανονικός" Παναθηναϊκός. Με όλα τα "βαριά χαρτιά" του μέσα και θα τα δώσει όλα για να επιστρέψει μετά από 8 χρόνια σε έναν εγχώριο τίτλο. Ήρθε πλέον η ώρα...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ