ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός θα κάνει αυτό που πρέπει -όπως πρέπει- για να δέσει τον Μπρινιόλι

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο Παναθηναϊκός - Μπράγκα
Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι στο Παναθηναϊκός - Μπράγκα INTIME

Ο Κώστας Γουλής καταγράφει τη δεδομένη βούληση του Παναθηναϊκού για να κρατήσει για πολλά χρόνια τον κορυφαίο γκολκίπερ του την τελευταία 20ετία, τις επαφές για την επέκταση που θα κορυφωθούν το προσεχές διάστημα και το "μήνυμα" του ίδιου του Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Είναι πολλά μικρά πράγματα που ξεχωρίζουν μία πραγματικά μεγάλη ομάδα και μία σπουδαία παρέα. Όπως για παράδειγμα η υπέροχη κίνηση του Μπαρτ Σένκεφελντ να δώσει -δίκην σεβασμού- το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Ζέκα με το που μπήκε αλλαγή στο 58' του αγώνα με τον Ατρόμητο για την πρώτη συμμετοχή του με το "τριφύλλι" μετά από έξι χρόνια και κάτι, παρότι ο Ολλανδός είναι απ' το φετινό καλοκαίρι ο πρώτος "κάπτεν" στην ιεραρχία.

Το ίδιο μεγάλη ήταν κι η κίνηση των Ρουμπέν Πέρεθ και Φίλιπ Μλαντένοβιτς να επιμείνουν για να το φορέσει το περιβραχιόνιο ο Ελληνοπορτογάλος μέσος, παρότι είχε ζωγραφισμένη την απορία στο πρόσωπό του...

Αντίστοιχα σπουδαία ήταν κι η απόφαση της ηγεσίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός -σε άμεση συνεννόηση με τον Γιάννη Παπαδημητρίου και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς- για να τρέξουν άμεσα οι διαδικασίες και να επεκταθεί πρόωρα το συμβόλαιο του μεγάλου άτυχου Χόρντουρ Μάγκνουσον έως το 2025.

Ήταν το μίνιμουμ του σεβασμού προς τον Ισλανδό αμυντικό, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά εν ώρα αγώνα -και δη σε ματς με την ΑΕΚ- προκειμένου να αφοσιωθεί απερίσπαστος σ' όλη αυτή τη δύσκολη διαδρομή που έχει μπροστά του μέχρι την επάνοδό του στη δράση έπειτα απ' τη ρήξη χιαστού που υπέστη στο αριστερό γόνατό του.

Έτσι κάνουν οι οικογένειες κι ο Παναθηναϊκός είναι μία πραγματικά μεγάλη και δεμένη φαμίλια. Και σίγουρα δεν έχει καμία απολύτως διάθεση να χάσει κάποιο απ' τα βασικά στελέχη και μέλη του, μετά την πολύ δύσκολη κι επίπονη διαδικασία αναδιαμόρφωσης του ρόστερ της ομάδας τα τελευταία δύο χρόνια και κάτι.

Κατανοώ κάθε φίλο του Παναθηναϊκού που μπορεί να αγχώνεται το τελευταίο διάστημα για το αν θα ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Πολύ απλά διότι το "τριφύλλι" έχει την ευλογία απ' το καλοκαίρι του 2021 να διαθέτει στο ρόστερ του τον καλύτερο γκολκίπερ της Stoiximan Super League και δεδομένα τον κορυφαίο τερματοφύλακα που φόρεσε την "πράσινη" φανέλα τις δύο τελευταίες δεκαετίες.

Με το συμβόλαιό του να ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο και δυνατότητα να μπει σε διαδικασία συζητήσεων με όποιον επιθυμεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2024.

Πριν περάσουμε στην ουσία που αφορά τον ίδιο τον Μπρινιόλι, είναι σημαντικό να κατανοήσουν και να εμπεδώσουν όλοι, πως τα δεδομένα που υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον μία τριετία στον Παναθηναϊκό είναι πια διαφορετικά.

Ή για την ακρίβεια είναι πλέον πολύ πιο κοντά στα κανονικά στάνταρντς του, σε όλα τα επίπεδα και βεβαίως και στις ανανεώσεις/επεκτάσεις των συμβολαίων.

Όποιον παίκτη θέλει, τον κρατάει

Ο Παναθηναϊκός όποιον παίκτη θέλει τον κρατάει. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα χωρίς πολλές φιοριτούρες. Και στο κλαμπ γνωρίζουν πολύ καλύτερα απ' τον καθένα που βρίσκεται εκτός οργανισμού, τι πρέπει να κάνουν και πώς πρέπει να το κάνουν, για να "δέσουν" τον Μπρινιόλι στο "τριφύλλι" με νέο πολυετές συμβόλαιο στις συζητήσεις που (όπως αναφέρουν οι πληροφορίες) έχουν ήδη ξεκινήσει σε προκαταρκτικό στάδιο.

Και θα κορυφωθούν στο προσεχές διάστημα, με την ομάδα να έχει ξεκάθαρη διάθεση και να κρατήσει τον κορυφαίο γκολκίπερ της Λίγκας και να τον επιβραβεύσει οικονομικά, όπως έχει κάνει στα ουκ ολίγα νέα συμβόλαια που επέκτεινε τα τελευταία χρόνια.

Προγραμματισμένη εδώ και καιρό είναι η διαδικασία (και) των ανανεώσεων απ' το ίδιο το κλαμπ για να "ενεργοποιηθεί" στο κατάλληλο timing κι όχι σύμφωνα με το πότε ή το τι μπορεί να πιστεύει ο καθένας εκτός ομάδας.

Κι απ' τη στιγμή που υπάρχει η βούληση για να μείνει ο Ιταλός στο ρόστερ, για να αποτελέσει την "κολόνα" της "πράσινης" εστίας και τα επόμενα χρόνια, θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν για να παραμείνει.

Κινδυνολογία κι ένα σωρό άλλα υπήρχαν και με τον Αϊτόρ (εκεί κι αν γράφτηκαν και ειπώθηκαν "τέρατα"), τον Σένκεφελντ, τον Χουάνκαρ κι ένα σωρό ακόμα συμβόλαια που ανανεώθηκαν από το 2021 και μετά.

Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό που έπρεπε και το ίδιο θα κάνει και τώρα...

Το μήνυμά του ήταν ήδη ξεκάθαρο

Επίσης, στην όλη κουβέντα και διαδικασία θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και το πώς σκέφτεται και το τι θέλει κι ο ίδιος ο παίκτης.

Διότι ο Μπρινιόλι έχει ξεκαθαρίσει τη διάθεσή του εδώ και λίγες εβδομάδες, μέσα απ’ τις δηλώσεις που έκανε στις 21 Σεπτεμβρίου στο "Tuttomercatoweb", δείχνοντας πως βλέπει μόνο "πράσινο" το μέλλον του.

"Εδώ στον Παναθηναϊκό νιώθω πολύ ωραία, υπάρχουν όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να αγωνιστείς στο μέγιστο. Αισθάνομαι πολύ άνετα εδώ.

Είναι ξεκάθαρο ότι σκέφτεσαι πάντα με αγάπη τη χώρα στην οποία γεννήθηκες και μεγάλωσες (σ.σ. Ιταλία και Serie A), αλλά για να με πάρεις μακριά απ' την Αθήνα τα επόμενα χρόνια και να διακόψεις μια περιπέτεια τέτοιου επιπέδου θα έπρεπε να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Πρέπει να προέρχεται από μία ομάδα που με βλέπει ως το βασικό και όχι ως αναπληρωματικό", είχε τονίσει σ' εκείνη τη συνέντευξη ο "Μπρίνιο", στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα παραμονής.

Είναι στο περιβάλλον που επιθυμεί

Το απολαμβάνει και το ευχαριστιέται όσο τίποτε άλλο ο Ιταλός, όλο αυτό που ζει απ' τον Αύγουστο του 2021 στον Παναθηναϊκό, όντας στο περιβάλλον που επιθυμεί: Πρωταγωνιστής σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί, παίζει πλέον στα Κύπελλα Ευρώπης και διεκδικεί τίτλους.

Δεν έχει ξαναειπωθεί ποτέ στο παρελθόν κι από κανέναν ατάκα σαν το "...θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναθηναϊκό γιατί μας δίνει ως παίκτες και ως ομάδα πολλές εμπειρίες. Εμείς πρέπει και θέλουμε να δίνουμε το μάξιμουμ σε τέτοια παιχνίδια με σκοπό να πάμε όσο καλύτερα γίνεται στο μέλλον", που είπε ο Μπρινιόλι μετά το ματς της περασμένης Πέμπτης (5/10) με την Μακάμπι στη Χάιφα, σε μία απ' τις καλύτερες παραστάσεις του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Υπάρχει κανείς που να αμφιβάλλει ακόμα για το τι θέλει κι ο ίδιος;

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ