ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός πέτυχε διάνα με τον Γκατσίνοβιτς, αλλά πρέπει να γίνει πολύ πιο εύστοχος

Ο Γκατσίνοβιτς στη διάρκεια του αγώνα Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός | 16 Φεβρουαρίου 2022
Ο Γκατσίνοβιτς στη διάρκεια του αγώνα Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός | 16 Φεβρουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής στέκεται στα όσα έχει προλάβει ήδη να "δείξει" ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, προσφέροντας αυτό το "κάτι" που έλειπε μεσοεπιθετικά στον Παναθηναϊκό, αλλά και στην αστοχία των "πράσινων" που πρέπει να διορθώσουν ενόψει Αγρινίου.

Είχε πραγματικά πολύ καιρό να νικήσει τόσο εύκολα αντίπαλό του στη Super League ο Παναθηναϊκός και δη μακριά απ’ τη (μεγαλύτερη) "ασφάλεια" της Λεωφόρου. Κι όσο κι αν ο Απόλλων Σμύρνης είναι γενικά... χαμηλοτάβανο εμπόδιο, η αξία της νίκης στη Ριζούπολη, μα πάνω απ’ όλα ο τρόπος με τον οποίο την κατέκτησε ο Παναθηναϊκός ήταν ακριβώς αυτό που έπρεπε για να απορροφηθούν ακόμη περισσότερο και να αρχίσουν να εξαφανίζονται οι κραδασμοί απ’ τις τρεις σερί ήττες από Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.

Οι πράσινοι μπήκαν στο γήπεδο με την ίδια ακριβώς ορμή που έδειξαν και στο προ τριημέρου παιχνίδι με τη Λαμία (13/2) στη Λεωφόρο. Με διάθεση να επιτεθούν με πολλές ιδέες και πολλούς παίκτες απ’ τη μέση και μπροστά, να μην αφήσουν καμία ελπίδα στον αντίπαλό τους και να βρουν γρήγορο γκολ. Το πέτυχαν δις πριν βγει καν το 20λεπτο, έστω και με ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι. Για να γίνουν οι δύο παραβάσεις (που σωστά υπέδειξε ο Ευαγγέλου, παρά τις διαμαρτυρίες της διοίκησης του Απόλλωνα), η μπάλα μπήκε σωστά μέσα στο "κουτί" των "κυανόλευκων".

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά έκανε διαχείριση στο ματς, χάνοντας πάρα, μα πάρα πολλές ευκαιρίες για να βάλει πολύ περισσότερα γκολ. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο χάθηκαν τρομερές ευκαιρίες απ’ τους Γκατσίνοβιτς (53’), Αϊτόρ (57’), Παλάσιος και Ιωαννίδη (62’) και Χατζηγιοβάνη (79’, 90’+1’).

Κι αυτό είναι ένα μεγάλο "καμπανάκι" που θα πρέπει να απασχολήσει και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά πολύ περισσότερο τους παίκτες του. Διότι στο Αγρίνιο τα δεδομένα του αγώνα θα είναι πολύ δύσκολα κι εκεί ο Παναθηναϊκός οφείλει να είναι πολύ πιο εύστοχος, για να μην την πατήσει και να μην το πληρώσει. Ειδικά τώρα που πάει να ξαναστρώσει το πράγμα.

Ο Σέρβος έχει το "κάτι" που έλειπε...

Βλέποντας λίγο πιο "βαθιά" το εύκολο πέρασμα του Παναθηναϊκού απ’ τη Ριζούπολη, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην παρουσία του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ναι, ο Αϊτόρ ήταν εξαιρετικός σε ακόμη ένα ματς και ήταν "μέσα" και στα τρία γκολ (κέρδισε το πέναλτι, ευστόχησε στο δεύτερο, από δικό του γύρισμα μπήκε το αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη). Ναι ο -non-stop- Παλάσιος συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις και τις υψηλές πτήσεις με τη φανέλα του τριφυλλιού δικαιώνοντας κάθε ευρώ που ξοδεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι για να αποκτηθεί απ’ την Ιντεπεντιέντε (2 εκατ. ευρώ όλα μαζί).

Ο Σέρβος όμως είναι αυτό το "κάτι" που έλειπε μεσοεπιθετικά από τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι και ο Γιοβάνοβιτς πέτυχαν... διάνα με την απόκτησή του, διότι το "πακέτο" των αγωνιστικών χαρακτηριστικών του δεν το συναντάς εύκολα, ιδίως στη μεταγραφική αγορά του χειμώνα.

Ούτε είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει ξανά στροφές στα δύο τελευταία παιχνίδια του απ’ τη στιγμή που μπήκε στην ενδεκάδα ο Γκατσίνοβιτς. Ο οποίος βεβαίως ακόμα μαθαίνει την ομάδα. Αλλά είναι τόσο έξυπνος και τόσο εύστροφος ως ποδοσφαιριστής που ξέρει πώς να αναδεικνύει τα αγωνιστικά προτερήματά του προς όφελος της ομάδας.

Κι ακόμη δεν είναι στο 100%

Πολλοί θα σταθούν στο γεγονός ότι έχασε και μία και δύο και τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει στο συγκεκριμένο ματς με τον Απόλλωνα . Εκεί που πρέπει να εστιάσουμε όμως, είναι στο πως έρχεται να "κουμπώσει" ιδανικά σ’ αυτό τον ανάμεικτο ρόλο του παίκτη που παίζει κάτι ανάμεσα σε "8" και "10", όντας μονίμως ανάμεσα στις γραμμές του αντιπάλου, με τρομερή ενέργεια, αλλά και διάθεση για να παίξει με την μία την μπάλα, ψάχνοντας διαρκώς το συνδυαστικό ποδόσφαιρο και την κίνηση των συμπαικτών του στον χώρο.

Κι ακόμη, επαναλαμβάνω, δεν είναι στο 100% τόσο από πλευράς ρυθμού (γιατί δεν είχε παίξει πολύ φέτος στη Χοφενχάιμ), αλλά κι από πλευράς πλήρους αφομοίωσης του παιχνιδιού των υπολοίπων παικτών του Παναθηναϊκού που παίζουν απ’ τη μέση και μπροστά. Οι ιδέες ωστόσο, που φέρνει στο παιχνίδι του τριφυλλιού, η προσωπικότητά του, αλλά και το "διάβασμα" των συνθηκών του αγώνα τον έχουν κάνει ήδη να ξεχωρίζει.

Κι ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισθάνεται πως έκανε μία πραγματικά, πολύ σημαντική προσθήκη στην τελευταία μέρα των μεταγραφών. Όταν δε, το παραδέχεται αυτό στις δηλώσεις του ο Παλάσιος, ένας απ’ τους συμπαίκτες του που του έχει φτιάξει ήδη τη ζωή μέσα στο γήπεδο, αποθεώνοντάς τον για το πόσο σημαντικός παίκτης είναι μολονότι παίζουν μαζί μόλις τρεις εβδομάδες, δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο.

Άμεσα το χειρουργείο του Μακέντα

Για φινάλε δύο σημαντικές "σημειώσεις": Πρώτον ο Φεντερίκο Μακέντα πάει οριστικά για επέμβαση στον αστράγαλο. Είναι ειλημμένη πια η απόφαση και το χειρουργείο του Ιταλού θα γίνει άμεσα, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα που τον "βασανίζει" εδώ και μήνες. Σε πρώτη φάση θα λείψει για περίπου 2,5 μήνες, οπότε δύσκολα θα προλάβει ακόμη και το φινάλε των playoffs ή τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, εφόσον ο Παναθηναϊκός προσπεράσει τη Λαμία.

Δεύτερον, στη φάση που είναι αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός, προσπαθώντας να ξαναβρεί την αγωνιστική ισορροπία του, δεν χωρούν εγωισμοί μέσα στο γήπεδο. Ούτε τραβηγμένες προσπάθειες απ’ τα μαλλιά, για να "δείξει" κάποιος παίκτης, κάτι... Ότι ήταν να δείξει ο καθένας το έχει δείξει εδώ και καιρό. Εντός κι εκτός γηπέδων.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ