STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Απόλλων Σμύρνης - Παναθηναϊκός 0-3: Εύκολο πέρασμα από τη Ριζούπολη και τετράδα

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το 2-0 του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει το 2-0 του Παναθηναϊκού στη Ριζούπολη INTIME

Ο Παναθηναϊκός με δύο γρήγορα γκολ μέχρι το 17' της αναμέτρησης έβαλε τις βάσεις για εύκολο πέρασμα από τη Ριζούπολη και το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης και το τελικό 3-0 τον έφερε ξανά στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φωνές για τη διαιτησία από τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα και από τη Ριζούπολη επικρατώντας με 3-0 του Απόλλωνα σε εξ αναβολής ματς για τη 14η αγωνιστική και βρέθηκε ξανά στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Το τριφύλλι πέτυχε δύο γρήγορα γκολ, με εκτελέσεις πέναλτι έως το 17' από τους Παλάσιος και Αϊτόρ, και ουσιαστικά καθάρισε την αναμέτρηση με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για τα δύο πέναλτι και να βγάζουν ανακοίνωση εις βάρος του Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Εν συνεχεία το τριφύλλι είχε σωρεία χαμένων ευκαιριών για να πετύχει και τρίτο γκολ κυρίως με τους Παλάσιος, Αϊτόρ και Χατζηγιοβάνη, δεν το βρήκε και με ένα αυτογκόλ του Μπαξεβανίδη έγινε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ. Με αυτή τη νίκη ο Παναθηναϊκός ανέβηκε στους 36 βαθμούς και στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα έψαξε με κάθε τρόπο ένα τέρμα, απείλησε, είχε ευκαιρίες αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μπει σε κανένα σημείο στη διεκδίκηση κάτι καλού από το παιχνίδι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Με την ίδια ενδεκάδα οι πράσινοι

Λίγες φορές φέτος ο Παναθηναϊκός έχει αγωνιστεί σε δύο συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος με την ίδια ενδεκάδα. Το έκανε και το απόγευμα της Τετάρτης κόντρα στον Απόλλωνα με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιλέγει ακριβώς τους ίδιους έντεκα που ξεκίνησαν και στην αναμέτρηση με τη Λαμία. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είχαν κάποιες απουσίες και αλλαγές στο αρχικό τους σχήμα ενώ ο Φέστα είδε λίγη ώρα πριν το ματς τον Λισγάρα να τίθεται εκτός μάχης.

Σε αντίθεση με την αναμέτρηση με τη Λαμία ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε τόσο δυνατά στο ματς. Ήξερε άλλωστε πως θα πρέπει να διαχειριστεί και την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια αλλά και ενόψει του αγώνα που ακολουθεί το Σάββατο με τον Παναιτωλικό.

Δύο πέναλτι σε τέσσερα λεπτά και προβάδισμα με 0-2

Ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 13' όταν ο Αϊτόρ κέρδισε πέναλτι από τον Μπαξεβανίδη. Ο Παλάσιος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Ισπανός προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά ο αμυντικός των γηπεδούχων σήκωσε ψηλά το πόδι του και ο Ευαγγέλου έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Παλάσιος, δεύτερος σκόρερ των πράσινων φέτος, ανέλαβε την εκτέλεση του, νίκησε τον Βέρχουλστ και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό.

Στην επόμενη επίθεση του το τριφύλλι κέρδισε και δεύτερο πέναλτι. Ο Ιωαννίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, έκανε την ντρίπλα στον Κάστρο που φάνηκε να τον πατάει με τον διαιτητή να δίχνει και πάλι την άσπρη βούλα.

Αυτή τη φορά ο Αϊτόρ ήταν αυτός που ανέλαβε την εσχάτη των ποινών με τον Ισπανό να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Βέρχουλστ και να γράφει το 0-2 για τον Παναθηναϊκό με το οποίο ουσιαστικά οι πράσινοι κλείδωσαν τη νίκη.

Το εύκολο 0-2 πριν τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών αγώνα έκανε το παιχνίδι εύκολο για τον Παναθηναϊκό με τους πράσινους να βρίσκουν κενούς χώρους αφού η ομάδα του Φέστα βγήκε στην επίθεση αλλά το τριφύλλι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις φάσδεις που έφτιαξε.

Την σπουδαιότερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος την έχασε ο Γκατσίνοβιτς στο 32' σε μια ωραία αντεπίθεση όταν αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας έκανε την ντρίπλα αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν κακό.

Η επόμενη καλή στιγμή για τους πράσινους χάθηκε στο 36' όταν και πάλι σε ένα γρήγορο τρανζίσιον ο Αϊτόρ μπήκε στην περιοχή, έκανε την πάσα προς τον Ιωαννίδη ο οποίος σούταρε με τον Βέρχουλστ να αποκρούει σωτήρια.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Βρήκε απέναντι του τον Βέρχουλστ

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να είχε πετύχει τρίτο και τέταρτο γκολ αλλά βρήκε απέναντι του τον Βέρχουλστ ο οποίος είχε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις. Αρχικά στο 53' σε σέντρα του Χουάνκαρ από τα αριστερά ο Γκατσίνοβιτς πήρε την κεφαλιά και την έστειλε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 57' ο Αϊτόρ έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ με το αριστερό με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να διώχνει σωτήρια με το ένα χέρι. Πέντε λεπτά αργότερα ο Παλάσιος έφυγε ταχύτατα προς την περιοχή, έκανε το συρτό σουτ με τον Βέρχουλστ να διώχνει με το πόδι και να κρατάει το σκορ στο επίπεδο του 2-0 ενώ εν συνεχεία το πλασέ του Ιωαννίδη στην κίνηση έφυγε έξω.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 78' όταν Παμλίδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά έκανε το συρτό σουτ με τη μπάλα να φεύγει έξω από την εστία του Διούδη.

Τρεις χαμένες ευκαιρίες ο Χατζηγιοβάνης

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τους Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Καρλίτος ενώ έδωσε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα και στον Σιδερά με τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στους ίδιους ρυθμούς και τον Χατζηγιοβάνη να αποδεικνύεται σε μοιραίο ποδοσφαιριστή καθώς είχε τρεις χαμένες κλασικές ευκαιρίες.

Η πρώτη στογ 79' όταν ο Αϊτόρ έκανε το παράλληλο γύρισμα, η μπάλα είχε αποδέκτη τον Χατζηγιοβάνη που έκανε την ντρίπλα και το σουτ με το αριστερό με τον Βέρχουλστ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Εν συνεχεία στο 85' αρχικά ο Κουρμπέλης και εν συνεχεία ο Χατζηγιοβάνης είδαν τον Βέρχουλστ να τους λέει όχι σε διαδοχικά σουτ που επιχείρησαν.

Ότι δεν κατάφεραν οι παίκτες του Παναθηναϊκού το έκανε ο Μπαξεβανίδης στο 86' όταν ο Αϊτόρ μπήκε στην περιοχή, έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Μπαξεβανίδης βρήκε τη μπάλα και "κάρφωσε" τον Βέρχουλστ.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε και πάλι στον Παναθηναϊκό όταν στο 90+1' ο Καρλίτος έδωσε στον Χατζηγιοβάνη, αυτός και πάλι έκανε την ντρίπλα και το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Βέρχουλστ.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ