ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός παίζει την πιο "γεμάτη" μπάλα, σκοράρει κατά ριπάς και ξαναβρίσκει την ισορροπία του ενόψει του part III της σεζόν

Ο Παναθηναϊκός παίζει την πιο "γεμάτη" μπάλα, σκοράρει κατά ριπάς και ξαναβρίσκει την ισορροπία του ενόψει του part III της σεζόν
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που παίζει την πιο "γεμάτη" μπάλα και ο οποίος φέτος παίρνει πολλά γκολ απ' όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Τόσο εύκολα και τόσο... απλά αυτό το εμφατικό 5-0 επί του Ατρόμητου στο εξ αναβολής ματς του "Απόστολος Νικολαΐδης", ίσως να μην το περίμενε κι ο ίδιος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Όχι γιατί ο Παναθηναϊκός δεν παίζει (πολύ) ωραία μπάλα εδώ και καιρό, έχοντας να υπηρετήσει (όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι της Super League) κι ένα τρομερά επίπονο κι ανταγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά τέτοια ματς όσο να το κάνεις, είναι πάντα "πονηρά" και δεν θέλει και πολύ να σε βάλουν σε δυσκολίες.

Το... καθάρισαν όμως με συνοπτικές διαδικασίες οι παίκτες του τριφυλλιού, επιβεβαιώνοντας κι αυτό το βράδυ κόντρα στους Περιστεριώτες, πως εδώ και αρκετές εβδομάδες παίζουν το πιο "γεμάτο" ποδόσφαιρο απ’ όλους- με εξαίρεση το πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ κι ορισμένα διαστήματα του αγώνα με τη Μακάμπι στη Χάιφα.

Είναι λογικό όμως πως θα βγάλει και αυξομειώσεις το κοντέρ κάθε ομάδας απ’ την στιγμή που τα ματς είναι πάρα πολλά και (ειδικά) ο Παναθηναϊκός παίζει στα κόκκινα εδώ και δυόμισι μήνες, έχοντας ξεκινήσει με ματς do or die απ’ τα τέλη Ιουλίου.

Το πιο σημαντικό για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς είναι πως την εφετινή σεζόν, δείχνει να έχει βρει τις λύσεις στο γκολ. Σκοράρει και σκοράρει πολύ, σκοράρει κατά... ριπάς σε πολλά παιχνίδια (21 σε 7 αγώνες της Λίγκας, την στιγμή που σε 15 αγώνες δεν πέτυχε γκολ μόνο σε δύο ευρωπαϊκά με την Μπράγκα και τη Μακάμπι) και παίρνει βοήθεια απ’ όλους τους παίκτες του.

Είναι πολύ βασικό να μπαίνουν στην εξίσωση του σκοραρίσματος παίκτες όλοι οι νέοι, με πρώτο όλων τον MVP του αγώνα με τον Ατρόμητο, Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος έχει ήδη σημειώσει 4 γκολ σε Ελλάδα κι Ευρώπη συν 3 ασίστ. Ο Σέρβος είναι άλλη... κλάση, άλλη πάστα ποδοσφαιριστή κι ακόμη δεν έχει "μπει" στο 100% αυτών που μπορεί να δώσει. Και θα κάνει τη διαφορά και στα πολύ πιο... δύσκολα που θα έρθουν μετά το νέο break των πρωταθλημάτων.

Φέτος παίρνει πολλά γκολ απ’ όλους

Πέρσι, παρότι ήταν μία πολύ σφριγηλή και γεροδεμένη ομάδα, ο Παναθηναϊκός "υπέφερε" στο γκολ, διότι έλειπαν οι έξτρα βοήθειες απ’ τους παίκτες του άξονα κι απ’ τους εξτρέμ. Κι όλο το βάρος (μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Σπόραρ) έπεφτε στον Σπόραρ, τον Ιωαννίδη και λίγο στον "Τούκου", άντε και στον Τσέριν.

Φέτος, σε 15 αγώνες έχουν σκοράρει 12 παίκτες κι έπεται και συνέχεια... Διότι αυτός στην τελική ήταν κι ο σκοπός της ποιοτικής αναβάθμισης που έγινε στο ρόστερ του "τριφυλλιού", ανεβάζοντας συνολικά το μεσοεπιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Σε βαθμό που να έρχεται απ’ το... πουθενά ακόμη κι ο Άλεξ Γερεμέγεφ και να βάζει και τις δικές του "υπογραφές" σε δύο σερί ματς.

Ετερο θετικό στοιχείο της άνετης επικράτησης επί του Ατρόμητου, ήταν ο τρόπος. Δεν είναι πλέον... σύμπτωση, αλλά ο εφετινός Παναθηναϊκός, ειδικά τέτοιου είδους παιχνίδια έχει τον τρόπο να τα φέρνει από πολύ νωρίς στα δικά του μέτρα και κυβικά. Το έκανε με τον Βόλο, το έκανε στο Αγρίνιο, το ξανάκανε στην Τρίπολη και επιβεβαίωσε και με τον Ατρόμητο. Καταθέτει σφραγίδα ανωτερότητας στο γήπεδο απέναντι στους αντιπάλους, του, έχει ανεβάσει κατακόρυφα όλα τα νούμερά του σ’ όλες τις στατιστικές κατηγορίες και κάνει πολύ πιο εύκολη και τη δική του τη ζωή.

Βρίσκει πάλι και αμυντική ισορροπία

Σε μία χρονική περίοδο που αρχίζει να ξαναβρίσκει την ισορροπία του σιγά-σιγά και στο ανασταλτικό σκέλος, παρά την "πληγή" που του άφησε ο τραυματισμός-σοκ του Χόρντουρ Μάγκνουσον. Κι αυτό είναι το κλειδί για να μπει ακόμη πιο δυνατά το part III της σεζόν, που ξεκινάει σε δύο εβδομάδες με νέο πρόγραμμα... Γολγοθά. Με clasico κορυφής στο Φάληρο κόντρα στον Ολυμπιακό στις 22 Οκτωβρίου και τέσσερις μέρες μετά με ματς μισής... πρόκρισης απέναντι στη Ρεν.

Ο Παναθηναϊκός όμως δείχνει πως είναι καλά κι αφού πάρει τις "ανάσες" που χρειάζεται θα είναι ακόμη καλύτερα για τις επόμενες μάχες...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ