ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός μόνο κέρδη θα έχει εφόσον "δέσει" με σχέση ζωής τον Ρουμπέν Πέρεθ

Ο Ρούμπεν Πέρεθ στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
Ο Ρούμπεν Πέρεθ στο Παναθηναϊκός - ΑΕΚ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ / INTIME SPORTS

Είναι ξεκάθαρο πως μόνο κερδισμένος θα βγει ο Παναθηναϊκός αν "δέσει" μελλοντικά με μία σχέση ζωής τον Ρουμπέν Πέρεθ και συνεχίσει να τον αξιοποιεί ποδοσφαιρικά, γράφει ο Κώστας Γουλής.

Πριν από 16 μήνες και κάτι, όταν ο Ρουμπέν Πέρεθ πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στην Αθήνα για να υπογράψει διετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό (ανακοινώθηκε στις 14 Ιουλίου 2021), το πρόσωπό του έλαμπε γι’ αυτά που έρχονταν.

Κι έδειχνε αβίαστα πως το "τριφύλλι" κι η Ελλάδα ήταν ακριβώς αυτά που ήθελε κι έψαχνε για να ζήσει κάτι πολύ διαφορετικό και γεμάτο, τόσο ο ίδιος, όσο κι η οικογένειά του.

Ακούγεται κλισέ όμως λέει πολλά για τη διάθεση και τη νοοτροπία κάθε παίκτη που παίρνει μεταγραφή σε ένα ξένο πρωτάθλημα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον επέλεξε πολύ προσεκτικά μέσα από μία πολύ φορτωμένη λίστα υποψήφιων αμυντικών μέσων, διότι είδε στον 33χρονο άσο όλα όσα ήθελε τόσο αγωνιστικά, όσο και σε θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας για το "αφεντικό" που αναζητούσε στη μεσαία γραμμή τού (τότε) υπό κατασκευήν -δικού του- Παναθηναϊκού.

Βαδίζοντας πλέον τον δεύτερο χρόνο της παρουσίας του Ανδαλουσιανού (γεννημένου στην Εσίγια) μέσου στο "τριφύλλι", ουδείς έχει μετανιώσει για το παραμικρό.

Ούτε ο Παναθηναϊκός με τον Γιοβάνοβιτς, για μία απ’ τις πιο value for money μεταγραφικές κινήσεις των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο (έχει κάνει ήδη μεγάλη απόσβεση για κάθε σεντ απ’ το 1.150.000 ευρώ του συμβολαίου του στη διετία -550.000 συν 600.00 ευρώ), ούτε φυσικά ο ίδιος ο Ρουμπέν που βρήκε στους πράσινους όλα όσα δεν ένιωσε και δεν έζησε σε 12 χρόνια εξαιρετικής πορείας με τις φανέλες των Ατλέτικο (παιδί των Ακαδημιών της), Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, Χετάφε, Έλτσε, Τορίνο, Γρανάδα και Λεγανιές.

Γι’ αυτό και μοιάζει να είναι από τώρα στρωμένος ιδανικά ο δρόμος για την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως κατέγραψε από την Τρίτη (22/11) το SPORT24.

Με τον Ρουμπέν να πλησιάζει προς την παραμονή του στο "τριφύλλι" έως το καλοκαίρι του 2025, όταν πλέον θα έχει πατήσει το 36ο έτος της ηλικίας του και θα έρχεται πιο κοντά στο φινάλε της καριέρας του.

Το "τώρα", το "μετά" και το "πάντα"

Ο Ρουμπέν είναι πολύ ξεχωριστή πάστα ποδοσφαιριστή κι ανθρώπου και το εντυπωσιακό με το δικό του "πράσινο" story είναι πως για πρώτη φορά στο "τριφύλλι" δεν εξετάζουν στην περίπτωσή του μόνο το "τώρα" (δηλαδή την παρουσία του ως παίκτης στα επόμενα 2,5 χρόνια), αλλά κοιτάζουν -έστω κι αμυδρά για την ώρα- και το "μετά" και το "πάντα".

Με την παραμονή του στο κλαμπ από κάποια άλλη θέση κι έναν σταθερό κι ενεργό ρόλο στην ομάδα, όταν έρθει η στιγμή που θα αποφασίσει να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Ο ίδιος θέλει να μείνει στο ποδόσφαιρο, δεν τον αφήνει... αδιάφορο η προπονητική, η οικογένειά του λατρεύει την Ελλάδα και η συνθήκη μοιάζει εξαιρετική απ’ την στιγμή που κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει σε τεράστια εκτίμηση τον Ισπανό μέσο, τον δικό του... προπονητή μέσα στο γήπεδο για τον Παναθηναϊκό.

Το έχει ξανακάνει άλλωστε, αυτό ο Σέρβος τεχνικός στην περίπτωση του Χρήστου Κόντη, τον οποίο είχε παίκτη στον ΑΠΟΕΛ και ήταν εκείνος που τον παρακίνησε μετά το φινάλε της ποδοσφαιρικής καριέρας του να ακολουθήσει την προπονητική, όντας συνεργάτης του τόσο στην κυπριακή ομάδα (2011-2013), όσο και στην Αλ Νασρ των Η.Α.Ε. (2013-2016), μέχρι να ξανασμίξουν τον Μάιο του 2021 στον Παναθηναϊκό.

Κι είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός έχει την ανάγκη να διατηρεί στον οργανισμό του παίκτες, αλλά -πάνω απ’ όλα- προσωπικότητες σαν τον Ρουμπέν Πέρεθ.

Διότι η παρουσία του στα "πράσινα" αποδυτήρια δεν εξαντλείται μόνο στο αγωνιστικό σκέλος, αλλά είναι πολύτιμος για την ισορροπία όλης της ομάδας και το ζύμωμα στις σχέσεις και στην καθημερινότητα όλου του γκρουπ.

Φάνηκε ειδικά πέρσι, πόσο σημαντικός είναι

Το πόσο σημαντικός είναι ο Ισπανός για το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν φαίνεται μόνο φέτος, όπου όλο το περιβάλλον είναι πλέον στρωμένο και ιδανικό, με τον Παναθηναϊκό να γράφει μία τρομερή, αήττητη πορεία στο πρώτο μισό της κανονικής περιόδου με 12 νίκες και μία ισοπαλία και να έχει επιστρέψει στον ρόλο του βασικού διεκδικητή απέναντι στον ανταγωνισμό.

Η προσωπικότητα και το ηγετικό προφίλ του Ρουμπέν φάνηκαν ακόμη πιο έντονα την περσινή σεζόν, όπου αν και νέος στην ομάδα ήταν βασικό κομμάτι στη συσπείρωση και στο να κρατηθεί η ισορροπία στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όταν στην εκκίνηση της χρονιάς τα αποτελέσματα δεν ήταν τα καλύτερα δυνατά. Κι αυτό εκτιμήθηκε δεόντως απ’ όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού...

Κι είναι ξεκάθαρο πως μόνο κερδισμένος θα βγει ο Παναθηναϊκός αν "δέσει" μελλοντικά με μία σχέση ζωής τον Ρουμπέν Πέρεθ και συνεχίσει να τον αξιοποιεί ποδοσφαιρικά, διατηρώντας μία συνέχεια στην ομάδα, στη δομή της και στο σύνολο του πρότζεκτ που ξεκίνησε πριν από ενάμισι χρόνο.

Δεν το έκανε τα προηγούμενα χρόνια σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, ωστόσο όλα από κάπου ξεκινούν κάθε φορά...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ