ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός καλά κάνει και κοιτάει μόνο την ομάδα του

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για το clasico ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, τους πράσινους που κυνηγούν τα πάντα, ακόμη κι όταν μοιάζουν... χαμένα.

Θα το θυμόμαστε όλοι για χρόνια αυτό το clasico του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, σαν το πιο "τρελό" roller coaster συναισθημάτων των τελευταίων ετών, που είχε ως τελική κατάληξη την "έκρηξη" της Λεωφόρου με το εύστοχο πέναλτι του Άντραζ Σπόραρ στις καθυστερήσεις, μετά από εκτέλεση εκεί που φωλιάζουν οι… αράχνες και δεν θα μπορούσε να βγάλει ουδείς γκολκίπερ στη γη.

Απίστευτα ψυχρός και κυνικός εκτελεστής ο Σλοβένος σ’ ένα χρονικό σημείο που η μπάλα ζυγίζει καμιά... εκατοστή κιλά, πριν από μία εκτέλεση πέναλτι που μπορεί να κρίνει τις ισορροπίες όλης της σεζόν. Κι εδώ κολλάει για πολλοστή φορά το "ότι πληρώσεις, παίρνεις...".

Μη τα ξαναλέμε, ο Παναθηναϊκός έχει -επιτέλους- μετά από πολλά χρόνια κανονικό "9άρι", κανονικό σέντερ-φορ, κανονικό γκολτζή.

Ναι, σε σημαντικά σημεία του αγώνα, ο Ολυμπιακός είχε καλύτερη και πιο πειστική εικόνα στο γήπεδο, απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό που έκανε πολλά αβίαστα λάθη και δεν είχε τρόπο από ένα σημείο και μετά (από το 25’ για την ακρίβεια) για να σπάσει το contra-pressing των Πειραιωτών, ο οποίος το είχε προετοιμάσει καλά το ματς.

Και του βγήκε αυτή η προετοιμασία, παίρνοντας περισσότερη ψυχολογία, όσο περνούσε η ώρα απέναντι σε έναν Παναθηναϊκό, που έκανε πάμπολλα πουλήματα κι έδειχνε να χάνει το μυαλό του σε νευραγλικά σημεία του γηπέδου, "τσαλακώνοντας" τη δική του ψυχολογία.

Ο Μπρινιόλι κατέβασε... ρολά, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 84’ χάρις στην ποιότητα του Ελ Αραμπί και την οξυδέρκεια του Μπιέλ, ο οποίος είχε προειδοποιήσει, παίζοντας διαρκώς ανάμεσα στις γραμμές του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" δεν μπόρεσαν να βρουν αντίδοτο σε όλο αυτό και το πήγαν να το πληρώσουν ακριβά.

Κυνηγάει τα πάντα, ακόμα κι όταν μοιάζουν... χαμένα

Δεν το πλήρωσαν, διότι ειδικά φέτος έχουν "ατσαλώσει" πλέον το χαρακτήρα τους και κυνηγούν τα πάντα ακόμη κι αν μοιάζουν... χαμένα, μέχρι το τελικό σφύριγμα. Με τον Ιωαννίδη να πασχίζει στα τελευταία δευτερόλεπτα για να διεκδικήσει μία χαμένη φάση και να μην τα παρατάει, όπως θα μπορούσε να έχει συμβεί απ’ την στιγμή που δεν πήρε την μπάλα σε θέση βολής.

Ο καθένας θα πει ό,τι νομίζει για τη φάση του πέναλτι που υποδείχθηκε με το VAR. Μία φάση στην οποία ο Γιάκομπ Κέλετ έδειξε αρχικά φάουλ και τον διόρθωσε ο συμπατριώτης του στο VAR, Γιάκομπ Σούνμπεργκ, δείχνοντας πως η παράβαση έγινε εντός περιοχής.

Στο τέλος της ημέρας, η ουσία είναι πως ο εξαιρετικός (μαζί με τους Χάμες και Χουάνγκ Ινμπόμ) Άβιλα έχει κάνει μία τεράστια "γκέλα" που κόστισε στην ομάδα του. Αυτό και τέλος... Νομίζω πως όλος ο οργανισμός του Παναθηναϊκού καλύπτεται απόλυτα απ’ όλες τις τοποθετήσεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Ο οποίος για άλλη μία φορά μίλησε με τη γλώσσα της αλήθειας, δεν κρύφτηκε, παραδέχθηκε πως οι "πράσινοι" δεν έπαιξαν καλά στα περισσότερα κομμάτια του αγώνα, αλλά στο τέλος κυνήγησαν το ματς μέχρι εκεί που δεν έπαιρνε. Χωρίς να μπει σε διαδικασία να απαντήσει σ’ όσα είχε πει ή... ξεπεί ο Μίτσελ στη δική του συνέντευξη Τύπου.

Θα μπορούσαν και οι "πράσινοι" να σταθούν σε δικά τους παράπονα για δύο κομβικές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, όπου και στο "τριφύλλι" θα είχαν λόγους να φωνάξουν. Ορθά δεν το κάνουν, διότι όλα όσα είπε ο Γιοβάνοβιτς στη δική του τοποθέτηση καλύπτουν απόλυτα όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού και δεν χρειάζεται να μπει σε καμία άλλη διαδικασία…

Ήδη βλέπουν πως δεν ήταν αυτοί που έπρεπε

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός είναι να δει μόνο τη δική του ομάδα και τι δεν έκανε σωστά στο ντέρμπι. Μαζί με τους τρόπους αντιμετώπισης και τις επιδιορθώσεις που οφείλει να κάνει στην επόμενη σειρά αγώνων με Παναιτωλικό και Ατρόμητο, για να κλείσει καλά τον πρώτο γύρο, χωρίς να δώσει δικαιώματα στον ανταγωνισμό να μειώσει την απόσταση που έχει ήδη αποκτήσει...

Το κάνουν ήδη όλοι... Αρκεί να έβλεπε κανείς τα πρόσωπα των παικτών του Παναθηναϊκού έξω από τα αποδυτήρια μετά το ντέρμπι. Ήταν οι πρώτοι που δεν ήταν διόλου ευχαριστημένοι με την εικόνα τους και αναγνώριζαν πως πρέπει να μιλήσουν από αύριο κιόλας στο Κορωπί, να δουν τα λάθη τους, να βελτιωθούν και να επιστρέψουν στις εμφανίσεις που έκαναν έως τώρα...

Ο Παναθηναϊκός καλείται να βρει λύσεις στην απουσία (και) του Παλάσιος στα δύο επόμενα ματς, να κυνηγήσει το... εξάποντο και να πάει με ηρεμία στη διακοπή για να ανασυνταχθεί.

Με τουλάχιστον δύο μεταγραφές στις θέσεις που πληγώθηκε με τους τραυματισμούς -κυρίως στην επιλογή βασικού, ποιοτικού εξτρέμ για τη θέση του Αϊτόρ- προκειμένου να ξαναγεμίσει τις επιλογές του απ’ τη μέση και μπροστά. Η σεζόν, είναι μεγάλη κι ο Παναθηναϊκός θα (πρέπει να) είναι έτοιμος για όσα θα έρθουν...

Δείτε την Game Night

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ