ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Εμειναν αήττητοι οι πράσινοι με πέναλτι του Σπόραρ στο 103', έχασαν μεγάλη ευκαιρία οι ερυθρόλευκοι στη Λεωφόρο

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ισόπαλο 1-1 έληξε το σπουδαίο ντέρμπι των αιωνίων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Ο Μπιέλ άνοιξε το σκορ στο 84', με τον Σπόραρ να ισοφαρίζει στο 90+13' με εκτέλεση πέναλτι. Διατηρήθηκε η διαφορά των πρασίνων από τους ερυθρόλευκους στο +10.

Το ντέρμπι των αιωνίων δεν είχε νικητή, αλλά προσέφερε συγκινήσεις μέχρι το φινάλε, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να έρχονται ισόπαλοι 1-1 για την 11η αγωνιστική της Super League.

Σε μία πραγματική μάχη στον αγωνιστικό χώρο του Απόστολος Νικολαΐδης οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπιέλ στο 84'. Ωστόσο στο 90+6' οι πράσινοι κέρδισαν πέναλτι. Ο Σπόραρ ήταν εύστοχος στο 90+13' διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έσωσε τον πολύτιμο βαθμό στο φινάλε και φυσικά παρέμεινε αήττητος. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχασε χρυσή ευκαιρία για να φύγει με το τρίποντο από τη Λεωφόρο.

.

Οι τελικές και τα expected goals στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Οι τελικές και τα expected goals στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ EXPECTED GOALS ΣΤΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Οι πράσινοι βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος στους 31 πόντους και διατήρησαν στο +10 την απόστασή του από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι έχουν 21 πόντους.

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό και επιθετική διάθεση και από τις δύο ομάδες. Στο 13ο λεπτό πραγματοποιήθηκε η πρώτη καλή στιγμή για τους ερυθρόλευκους, με το πλασέ του Μπιέλ μέσα από την περιοχή, να σταματάει στο σώμα του Σάντσες. Οι πράσινοι είχαν την κατοχή, ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση.

Στο 24' οι ποδοσφαιριστές του Μίτσελ είχαν ακόμη μία ευκαιρία. Ο Χάμες έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Μπρινιόλι έδιωξε την μπάλα. Στο 30ο λεπτό ο Παναθηναϊκός βρήκε δίχτυα, όμως ο Παλάσιος ήταν εκτεθειμένος, όταν έπαιρνε την κατοχή. Έτσι, το γκολ δεν μέτρησε.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος εξουδετέρωσε ουσιαστικά την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, η οποία δεν είχε σουτ μέσα από την περιοχή. Στο 32' ο Μασούρας με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, ανάγκασε τον Μπρινιόλι σε σημαντική απόκρουση.

Στο β' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 49ο λεπτό ο Μπιέλ βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, με τον Ιταλό κίπερ του τριφυλλιού να διώχνει.

Στο 61ο λεπτό ο Μασούρας σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Μπρινιόλι ακούμπησε την μπάλα, η οποία βρήκε στο δοκάρι και έφυγε κόρνερ. Λίγο αργότερα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού χρειάστηκε ξανά να επέμβει σε προσπάθεια του Χάμες.

Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ισορροπήσει. Στο 76ο λεπτό ο Σπόραρ βρήκε δίχτυα, όμως ξανά το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν εκτεθειμένος. Οι πράσινοι πολιόρκησαν την ερυθρόλευκη περιοχή.

Έπειτα από λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού ο Σπόταρ σούταρε, με τον Παπασταθόπουλο να τον προλαβαίνει τελευταία στιγμή. Ακολούθως ο Πασχαλάκης εκτινάχθηκε για να αποκρούσει μία προσπάθεια του Πέρεθ.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, κυκλοφόρησε την μπάλα και κατάφερε να βρει δίχτυα. Ο Άβιλα από τα δεξιά γέμισε προς την περιοχή. Στα αριστερά ο Αραμπί γύρισε ωραία, με τον Μπιέλ να κάνει το σουτ στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 90+7' ο διαιτητής έδωσε αρχικά φάουλ του Άβιλα πάνω στον Ιωαννίδη. Μετά από την παρέμβαση του VAR έδειξε πέναλτι, κρίνοντας πως υπήρξε παράβαση μέσα στην περιοχή. Ο Άντραζ Σπόραρ στο 90+13' ευστόχησε με τη Λεωφόρο να παίρνει φωτιά. Έτσι, το 1-1 ήταν το τελικό σκορ.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Εμειναν αήττητοι οι πράσινοι με πέναλτι του Σπόραρ στο 103', έχασαν μεγάλη ευκαιρία οι ερυθρόλευκοι στη Λεωφόρο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάντσες (46' Κώτσιρας), Πέρεθ, Τσέριν (87' Ιωαννίδης), Μπερνάρ, Παλάσιος (53' Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (78' Βαγιαννίδης), Σπόραρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος, Ντόι, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (86' Φορτούνης), Μπιέλ (90+3' Μπόουλερ), Μασούρας (76' Βρουσάι), Μπακαμπού (75' Ελ Αραμπί).

Δείτε την Game Night:

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ