ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός έχασε σαν μάγκας, χωρίς "δώρα" και λοιπές ανοησίες

Ο απογοητευμένος Μάγκνσουσον και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο απογοητευμένος Μάγκνσουσον και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον Παναθηναϊκό που πήγε στο "Γ. Καραϊσκάκης" με ένα σκασμό προβλήματα και έχασε σαν μάγκας, όρθιος, όσο και αν η τελική γεύση για όλο τον οργανισμό του τριφυλλιού είναι θεόπικρη.

Το πρωτάθλημα χάθηκε, το εφετινό ταξίδι τελειώνει εδώ για τον Παναθηναϊκό και σίγουρα η πικρία όλων των παικτών, των προπονητών και των φίλων του "τριφυλλιού" είναι τεράστια. Για μια πορεία που βρήκε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή στην συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του, αλλά κρίθηκε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, σε ένα ματς όπου οι "πράσινοι" παρατάχθηκαν για τον υπέρ πάντων αγώνα τους, με την ομάδα τους ισοπεδωμένη απ’ τον κορονοϊό.

Πήγε να αγωνιστεί στο Φάληρο χωρίς προπόνηση, με τους παίκτες του μεταξύ PCR τεστ και μετρήσεων αντοχών, με μία διαδικασία στην οποία υποχρεώθηκε να παίξει, όπως έπαιξε, γιατί του την επέβαλλαν. Κάτι που βεβαίως, κάθε άλλο παρά αίσθηση ή γεύση ισονομίας δεν αφήνει, όπως σε αρκετά ακόμη σημεία της εφετινής σεζόν.

Πήγε στο "Γ. Καραϊσκάκης" με ένα σκασμό προβλήματα κι έχασε σαν μάγκας. Όρθιος, όσο κι αν η τελική γεύση για όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού είναι θεόπικρη. Έχασε όμως όρθιος, χωρίς "δώρα" και λοιπές ανοησίες που ειπώθηκαν τον τελευταίο καιρό.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε για την πάρτη του και για την Ιστορία του, νίκησε και πολύ καλά έκανε... Τουλάχιστον τώρα, ας πάψουν οι διάφορης λογής εξυπνητζήδες να χύνουν το δηλητήριό τους, γράφοντας, λέγοντας, υπονοώντας ένα σωρό ανοησίες. Όπως ότι θα "έδινε" ο Ολυμπιακός το ματς στον Παναθηναϊκό...

Αν είναι ποτέ δυνατόν, λες και δεν ξέρουμε τι σημαίνει ένα ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός... Αλλά στη χώρα που ο καθείς πετάει ότι είδους λάσπη θέλει στον ανεμιστήρα, πάντα θα φεύγουν δεξιά κι αριστερά λεκέδες. Τουλάχιστον σήμερα που ο... ανεμιστήρας των εξυπνάδων χάλασε, εισέπραξαν τη λάσπη πίσω στα μούτρα τους. Να τελειώνουν κάποια στιγμή οι ανοησίες περί "συμμαχιών" και λοιπόν καφενειακών εφευρέσεων.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο παρά ένα του πρωταθλήματος, έχοντας τρεις ευκαιρίες τις τελευταίες αγωνιστικές για να πάρει τον τίτλο. Δεν τα κατάφερε. Μάθημα για το δρόμο από εδώ και πέρα... Γιατί δεν είχε λύσεις, γιατί είχαν φτάσει όλοι στα όριά τους, αλλά πάνω απ’ όλα γιατί δεν μπορείς πάντα να λυγίζεις ότι εμπόδιο σου βάζουν στο δρόμο σου... Γιατί αυτό που τον ανάγκασαν να κάνει ήταν χυδαίο. Καμία ισονομία, καμία απολύτως ισορροπία, πάνω στην κόψη του ξυραφιού απ’ όλους τους.

Αν θέλετε να πούμε για το ματς ματς, είναι περιττό να πούμε πως δεν αντέχει για πολύ μεγάλη κριτική. Ήθελε, αλλά απλά δεν... μπορούσε ο Παναθηναϊκός γιατί δεν είχε τις δυνάμεις και τις αντοχές μετά από τα όσα είχαν προηγηθεί τις τελευταίες πέντε μέρες. Και το που μαζεύτηκε και πήγε να παίξει έναν "τελικό", ζώντας ένα θέατρο παραλόγου εδώ και 4 μέρες ήταν ήδη υπερβατικό.

Να αγιάσει (ξανά) το στόμα του Γιοβάνοβιτς

Τα είπε όλα, όπως έπρεπε να τα πει μετά τον αγώνα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Να αγιάσει το στόμα του για εκατομμυριοστή φορά φέτος, με όλα όσα λέει να είναι πάντα to the point.

Αλήθεια τώρα, νιώθετε όμορφα να ακούτε όλοι σας έναν προπονητή να λέει πως ντρέπεται που έγινε σαν τα μούτρα σας, διότι τον βάλατε να διαλέξει ανάμεσα στην υγεία και τα όνειρα των παικτών του; Δεν περιμένω βεβαίως απάντηση από κανέναν σας ούτε να δείξει την στοιχειώδη ευαισθησία.

Όλα όμως στη ζωή κάποια στιγμή δανεικά κι επιστρεφόμενα είναι... Κι όχι κόουτς Γιοβάνοβιτς. Να μην αισθάνεσαι άσχημα και να μην νιώθεις ενοχές. Όλοι σας υπερβάλλατε εαυτούς και κάνατε αυτό που έπρεπε να κάνετε...

Το χειροκρότημα που του αξίζει την Κυριακή

Δεν είναι ώρα και βραδιά για πολλά λόγια. Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του δύο δουλειές. Να νικήσει την Κυριακή (14/5) τον Άρη στη Λεωφόρο, σε ένα ματς όπου οι φίλοι της ομάδας του πρέπει να είναι εκεί, να γεμίσουν το γήπεδο και να προσφέρουν στους "πράσινους" το χειροκρότημα και την επιβράβευση που τους αξίζει.

Από εκεί και πέρα, την επόμενη Δευτέρα (15/5) ξεκινάει ο προγραμματισμός για την επόμενη σεζόν. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να είναι ακόμη καλύτερος και θα είναι. Διότι επέστρεψε, όση "ζημιά" κι αν νομίζουν ότι του έκαναν ορισμένοι.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ. Και θα είναι πια κανονικός Παναθηναϊκός. Αυτό που πρέπει να κάνει πλέον, είναι να ενισχυθεί όσο πρέπει για να νικάει και τις τρικλοποδιές που του βάζουν και θα του βάζουν...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ