STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 1-0: Ο Ρεάμπτσουκ γκρέμισε το όνειρο τίτλο του τριφυλλιού

Ο Ρεάμπτσουκ πανηγυρίζει το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού | 8-5-2023
Ο Ρεάμπτσουκ πανηγυρίζει το 1-0 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού | 8-5-2023 INTIME SPORTS

Με γκολ του Ρέαμπτσουκ στο 68' ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και γκρέμισε το όνειρο τίτλου του τριφυλλιού μετά και το διπλό της ΑΕΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης καθώς πλέον το τριφύλλι θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Άρη και να χάσει η Ένωση στην έδρα της από το Βόλο.

Ένα γκολ του Όλεγκ Ρέαμπτσουκ στο 68' της αναμέτρησης έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό επί του Παναθηναϊκού με 1-0 και παράλληλα γκρέμισε το όνειρο τίτλου του τριφυλλιού. Η ΑΕΚ πέρασε με διπλό επί του Άρη από το Κλεάνθης Βικελίδης και πλέον είναι στο +3 από τους πράσινους που πλέον θέλουν μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική επί του Άρη στη Λεωφόρο και την ίδια ώρα να χάσει η Ένωση στην OPAP Arena από το Βόλο.

Η βαθμολογία μετά την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League
Η βαθμολογία μετά την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League

Οι ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να απειλεί μετά το γκολ που δέχτηκε, να έχει δοκάρι και ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση καθώς οι πράσινοι πήραν και κάποια ρίσκα αλλά δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με νικητή τον Ολυμπιακό.

Με την επικράτηση τους οι "ερυθρόλευκοι" κρατάνε στο χέρι τους την υπόθεση τρίτη θέση καθώς την Κυριακή στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ τους αρκεί η ισοπαλία για να τερματίσουν πάνω από τον δικέφαλο.

Τα xgoals της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Τα xgoals της αναμέτρησης Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Γ. Καραϊσκάκης" με τον Τζολάκη να βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ. Ο Ροντινέι ήταν στο δεξί άκρο, ο Ρέαμπτσουκ στο αριστερό και οι Παπασταθόπουλος - Ντόη το δίδυμο στα στόπερ. Στο κέντρο ξεκίνησε η τριάδα των Εμβιλά, Χουάνγκ, Σαμασέκου με τους Μπιέλ και Φορτούνη να παίζουν στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπακαμπού.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει να διαχειριστεί και τα πολλά προβλήματα κορονοϊού παρατάχθηκε με μια αξιόμαχη ενδεκάδα αλλά με παίκτες που δεν θα μπορούσαν να βγάλουν σε ψηλό ρυθμό όλη την αναμέτρηση. Ο Μπρινιόλι υπερασπίστηκε την εστία τυ τριφυλλιού με τον Σάντσες να παίζει αντί του Κώτσιρα στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ να παραμένει αριστερά. Ο Σάρλια έπαιξε αντί του τιμωρημένου Σένκεφελντ έχοντας δίπλα του τον Μάγκνουσον.

Στη μεσαία γραμμή επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα ο Πέρεθ και Κουρπέλης που εξέτισε την τιμωρία του με τον Τσέριν να είναι δίπλα τους και στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Παλάσιος, Μπερνάρ και Σπόραρ.

Απείλησε περισσότερο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, πήρε τη μπάλα στα πόδια του, έπαιξε το ποδόσφαιρο του και προσπάθησε να απειλήσει τους πράσινους. Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων χάθηκε στο 12' με τον Σάντσες να κάνει λάθος γύρισμα στο χώρο του κέντρου με τον Μπακαμπού να παίρνει τη μπάλα, έδωσε αριστερά στον Φορτούνη ο οποίος γύρισε προς τον Χουάνγκ που έπιασε το σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε με τη μοναδική τελική των φιλοξενούμενων στο πρώτο μέρος. Στο 17' ο Μπερνάρ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά αυτό πήγε πάνω στον Τζολάκη που μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και κάποιες τελικές όχι όμως ικανές να βάλουν δύσκολα στον Μπρινιόλι με τον Ιταλό είτε να μπλοκάρει τη μπάλα, είτε τους παίκτες του Παναθηναϊκού να βάζουν την κόντρα και να διώχνουν σε κόρνερ.

Αρχικά στο 41' ο Φορτούνης έδωσε στον Μπιέλ ο οποίος πάτησε περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε αρκετά εκτός εστίας. Ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χουάνγκ είχε χώρο εκτός της περιοχής του Παναθηναϊκού, έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Δοκάρι οι γηπεδούχοι με τον Εμβιλά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό καθώς ο Μπακαμπού που είχε δεχτεί ένα χτύπημα στο κεφάλι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδωσε τη θέση του στον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Αγωνιστικά δεν άλλαξε κάτι με τους γηπεδούχους να εξακολουθούν να έχουν την υπεροχή στο παιχνίδι. Μάλιστα στο 49' οι γηπεδούχοι προειδοποίησαν όταν ο Ρέαμπτσουκ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ήταν αρκετά άστοχος.

Στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι όταν ο Αραμπί άλλαξε ωραία τη μπάλα με τον Εμβιλά να πιάνει ένα πολύ ωραίο σουτ με πολλά φάλτσα και τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους πράσινους στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 60' με τον Τσέριν να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα κόντραρε στον Ντόη και έφυγε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού στο 64' με βαθιά μπαλιά προς τον Φορτούνη, ο Σάρλια δεν μπόρεσε να διώξει, ο Έλληνας μέσος μπήκε στην περιοχή προσπάθησε να κρεμάσει τον Μπρινιόλι αλλά το πλασέ του ήταν αρκετά κακό.

Ο Ρέαμπτσουκ έβαλε μπροστά τον Ολυμπιακό

Στο 68' ο Ολυμπιακός αναπτύχθηκε αρκετά όμορφα με τον Φορτούνη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας, είδε την κίνηση του Ροντινέι στα δεξιά, ο Βραζιλιάνος γύρισε παράλληλα προς την περιοχή με τον αφύλαχτο Ρέαμπτσουκ στο δεύτερο δοκάρι να πλασάρει για το 1-0 των γηπεδούχων.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς που είχε ρίξει στο παιχνίδι τους Ιωαννίδη - Μαντσίνι αντί των Σπόραρ - Παλάσιος είδε την ομάδα του να γίνεται περισσότερο απειλητική και να πατάει περιοχή. Να φτιάχνει φάσεις και να διεκδικεί το γκολ της ισοφάρισης αλλά οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι.

Δοκάρι με τον Μπερνάρ ο Παναθηναϊκός

Στο 72' της αναμέτρησης ο Ιωαννίδης έκανε την ωραία πάσα προς τον Μπερνάρ μέσα στην περιοχή. Ο Βραζιλιάνος κοντρόλαρε, απέφυγε πανέμορφα τον Παπασταθόπουλο και έκανε το σουτ με το αριστερό με τη μπάλα να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι του Τζολάκη.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ όταν ο Κασάμι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά ο Μάγκνουσον βρήκε τη μπάλα και παραλίγο να τη στείλει στα δίχτυα του Παναθηναϊκού με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερα ο Ροντινέι γύρισε τη μπάλα προς τον Βρουσάι που έκανε το τακουνάκι με τον Ιταλό γκολκίπερ να διώχνει και πάλι τη μπάλα και εν συνεχεία ο Κώτσιρας απομάκρυνε.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε όταν στο 81' ο Κώτσιρας που πέρασε και αυτός ως αλλαγή στο παιχνίδι βρέθηκε στην περιοχή, έκανε το σουτ με τον Τζολάκη να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στο τριφύλλι. Σε βαθιά μπαλιά προς τον Κλεϊνχέισλερ ο Ούγγρος πάτησε περιοχή, απέφυγε τον αντίπαλο του και έκανε το σουτ για να φύγει η μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Οι καλύτερες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Οι καλύτερες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός SPORT24/OPTA

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ (75' Κασάμι), Σαμασέκου, Μπιέλ (63' Βρουσάι), Φορτούνης (75' Ραμόν), Μπακαμπού (46' Ελ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (73' Κώτσιρας), Χουάνκαρ (78' Πούχατς), Μάκγνουσον, Σάρλια, Πέρεθ (73' Κλεϊνχέισλερ), Κουρμπέλης, Τσέριν, Παλάσιος (66' Μαντσίνι), Μπερνάρ, Σπόραρ (66' Ιωαννίδης).

Στην Game Night της Δευτέρας, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Θέμη Καίσαρη αναλύουν το μεγάλα ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός και Άρης - ΑΕΚ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ