ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Συγκλονιστικός Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου: "Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, με έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στην υγεία και τα όνειρα των παικτών μου"

Συγκλονιστικός Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου: "Σιχαίνομαι τον εαυτό μου, με έβαλαν να επιλέξω ανάμεσα στην υγεία και τα όνειρα των παικτών μου"

Ξέσπασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού στο "Γ. Καραϊσκάκης" και τόνισε πως τον έκαναν να σιχαθεί τον εαυτό του όσοι τον έβαλαν να διαλάξει ανάμεσα στην υγεία και τα όνειρα των παικτών του.

Ο ήρεμος όλη τη χρονιά Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν άντεξε και ξέσπασε στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ολυμπιακό για όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες και οδήγησαν το τριφύλλι να παίξει ένα ματς-τίτλος παρά τα κρούσματα κορονοϊού που είχε το τριφύλλι.

Ο Σέρβος τεχνικός έκανε λόγο για απανθρωπιά από πλευράς Super League και ΕΠΟ που έβαλαν τους πράσινους να παίξουν μόλις μια μέρα αργότερα από το αρχικά προγραμματισμένο.

Πέρα από τη στεναχώρια γιατί ο Παναθηναϊκός χάνει το πρωτάθλημα μετά απ' αυτό το αποτέλεσμα. Πόσο περήφανος είστε για αυτή τη μεγάλη προσπάθεια - υπέρβαση που έκανε ο φετινός Παναθηναϊκός;

"Είμαι μόνο περήφανος για τους παίκτες μου. Για όλη την προσπάθεια που έκαναν και κυρίως την προσπάθεια που έκαναν τις τελευταίες 4-5 μέρες. Με αυτή τη χώρα, με τους υπευθύνους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο γενικότερα, αισθάνομαι άσχημα γιατί ουσιαστικά έγινα και εγώ ένας από αυτούς.

Δεν έχω αισθανθεί πιο άσχημα στη ζωή μου απ' ότι αυτές τις μέρες. Γιατί έπρεπε σε μία απάνθρωπη κατάσταση με όλους τους εμπλεκόμενους, Super League, ΕΠΟ όποιον θέλετε, να βάλουν και μένα σε αυτήν την απανθρωπιά να επιλέξω μεταξύ των ονείρων των παικτών μου και την υγεία τους. Και σιχαίνομαι τον εαυτό μου. Σιχαίνομαι τον εαυτό μου.

Αυτή η κοροϊδία που υπήρχε τις τελευταίες τέσσερις-πέντε μέρες αν η ομάδα μου έχει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία των παικτών, παρότι το ξέρουν όλοι γιατί το είπαμε σε όλους, αυτή η κοροιδία που μας δόθηκε μία μέρα. Ούτε να μπορέσουμε να προλάβουμε να κάνουμε κάποιον έλεγχο για τους παίκτες μου. Αν είναι οκ.

Και να πρέπει εγώ να επιλέξω, να είμαι σαν αυτούς. Απάνθρωπος. Για να επιλέξω μεταξύ των ονείρων τους, που είναι ένα πρωτάθλημα ή την υγεία τους. Το χειρότερο είναι πως να σταθώ εγώ απέναντι τους και σήμερα και αύριο. Απέναντι στους παίκτες μου. Σαν τι; Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία πρωτοφανής κατάσταση που στο τέλος δεν νοιάζεται και κανένας. Αλλά αυτό ήταν τεράστια κοροϊδία.

Πίστευα ότι η λογική ήταν να κατανοήσουν οι άνθρωποι το πρόβλημα που υπάρχει στην ομάδα. Όταν άκουσα πως μας δόθηκε μια μέρα θεωρούσα πολύ προσβλητικό αυτό το πράγμα. Πολύ προσβλητικό. Στοχευμένα προσβλητικό. Εγώ είπα στην ομάδα σταματήστε όλες τις ενέργειες. Να παίξουμε έτσι όπως είμαστε, δεν δέχομαι κάτι άλλο.

Έχω πάρει πρωταθλήματα και έχω χάσει πρωταθλήματα. Ξέρω την αίσθηση αυτή πως είναι πικρή. Την έχω γνωρίσει. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα να σταθώ μπροστά στους παίκτες μου. Αυτή τη στιγμή έχω γιατί οι δικές μου οι ευθύνες είναι μεγαλύτερες".

Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να παίξει τους κόπους μια σεζόν όπως περιγράψατε, σε μια χώρα που έξι μήνες πριν έδινες πιστοποιητικό εμβολιασμού για να πας να φας και σήμερα έγινε ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Έχετε σκεφτεί να εισηγηθείτε πως θα αντιμετωπιστεί;

"Δεν με απασχολούν. Ούτε αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις. Με απασχολεί που εγώ έγινα σαν αυτούς. Αυτό με πεθαίνει. Έχουμε ένα πρωτάθλημα που πραγματικά κάναμε τεράστια προσπάθεια για να το κατακτήσουμε. Και δεν μπορούσε να μας το πάρει καμία ομάδα. Αν ήθελε να μας το πάρει, θα το έπαιρνε μέχρι τώρα. Ούτε μεταξύ μας. Δεν μπορούσε να το πάρει καμία ομάδα. Αυτό που περίμενα λογικά για όλους όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, όποιος και να είναι, θα μπορούσανε να δούνε αυτό το πράγμα απόλυτα φυσιολογικά που θα το ζητούσε οποιαδήποτε ομάδα στη χώρα μας.

Θα μπορούσε τουλάχιστον για το γαμώτο. Για το ποδόσφαιρο. Για τον τίτλο. Να έχουμε λίγο διαφορετικές συνθήκες. Καμία βοήθεια δεν θέλαμε. Αλλά μόνο να σκεφτούν. Εγώ είμαι προπονητής ομάδας με περιστατικό παίκτη με πρόβλημα. Και εγώ έπρεπε να βρεθώ να αποφασίσω τι να κάνω.

Είτε να πάρουμε κάποιους άλλους να παίξουν, είτε να βάλουμε τους ίδιους να παίξουν που αυτοί θέλανε πολύ περισσότερο από μένα και κάθε άλλον το πρωτάθλημα. Δεν είχα σκοπό ούτε να παρακαλέσω. Θεωρούσα πως θα ήταν κάτι φυσιολογικό. Λυπάμαι για τους παίκτες μου. Θα τις αναλάβω τις ευθύνες μου σαν προπονητής αυτής της ομάδας και απέναντι στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές μου.

Όλοι αυτοί που θα μιλάνε αύριο, μεθαύριο ότι προσέχουν την υγεία τους, ο ΠΣΑΠΠ, όλοι οι υπόλοιποι και τις βραβεύσεις πάλι θα μιλήσουν αύριο για αυτό το θέμα;

Εγώ δεν θα κοιμάμαι τα βράδια. Γιατί έπρεπε να πάρω κάποια απόφαση σήμερα που ήταν εις βάρος και της δικής μου προσωπικά αλλά και για δεκαπεπτά και δεκαοκτώ που ήταν με κόβιντ. Όλοι εσείς και οι συνάδελφοί σας που χλευάζατε τις προηγούμενες μέρες αν ο Παναθηναϊκός πραγματικά έχει πρόβλημα ή θέλει κάποιο δώρο, μια μέρα παραπάνω να ξεκουραστεί. Δεν έχω πρόβλημα. Χάσαμε το πρωτάθλημα. Ίσως το χάσαμε, σας το λέω με ειλικρίνια, λόγω των δικών μου χειρισμών και δεν έχω κανένα πρόβλημα όσον αφορά τις ευθύνες που έχω εγώ σαν προπονητής.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω είναι αυτό που σας είπα στην αρχή. Επειδή έπρεπε να διαλέξω μεταξύ των ονείρων τους και της υγείας τους και επέλεξα το πρώτο. Και για αυτό σιχαίνομαι τον εαυτό μου.

Και για αυτό δεν έχω ιδέα πως θα τους δω αύριο στα μάτια. Αλλά πάλι θα βρείτε τον τρόπο να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα. Όλοι όσοι ασχολούνται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Καμία ομάδα δεν μας πήρε το πρωτάθλημα, το χάσαμε μόνοι μας. Και καμία δεν μπορούσε να το πάρει. Το χάσαμε μόνοι μας, εμείς σαν ομάδα και εγώ σαν προπονητής".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ