ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Άντραζ και οι... άντρες με τα πράσινα δεν θα την παρατήσουν την κορυφή

Ο Άντραζ και οι... άντρες με τα πράσινα δεν θα την παρατήσουν την κορυφή
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για το σπουδαίο διπλό του Παναθηναϊκού στο δρόμο προς τη Γη της Επαγγελίας που ήρθε με τον Γιοβάνοβιτς να ταρακουνάει την ενδεκάδα και τον Σπόραρ να δίνει απαντήσεις.

Αν ο Παναθηναϊκός φτάσει ως το τέλος του δρόμου και κατακτήσει τον εφετινό τίτλο της Super League, επιστρέφοντας στη... Γη της Επαγγελίας μετά από 13 χρόνια, οι δύο βραδιές του στο "Βικελίδης" στις 12 Φεβρουαρίου και στις 5 Απριλίου, θα είναι δύο απ’ τους πιο σημαντικούς "σταθμούς" αυτής της πορείας.

Και στα δύο εφετινά ματς με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, ο Παναθηναϊκός πήγε με την πλάτη στον τοίχο. Τον Φλεβάρη προερχόταν από έναν καταστροφικό μήνα, έχοντας απολέσει το προβάδισμα που είχε αποκτήσει στο φινάλε του α’ γύρου. Είχε νικήσει τη Λαμία με 2-0, παίρνοντας μία πρώτη "ανάσα" μετά από τρεις ήττες σε τέσσερα ματς κι έναν αποκλεισμό στο Κύπελλο απ’ τον ΠΑΟΚ και με εκείνο το μεγάλο διπλό (με ανατροπή) στο 86', γύρισε το "τσιπάκι" και ξαναγέμισε αυτοπεποίθηση, τερματίζοντας πρώτος στην κανονική περίοδο.

Το βράδυ της Τετάρτης (5/4) προερχόταν από μία οδυνηρή ισοπαλία απέναντι στον Βόλο (0-0) και είδε την ΑΕΚ να τον προσπερνάει (την ώρα που το δικό του ματς στο "Βικελίδης" ήταν στο 20ό λεπτό) με τρεις βαθμούς και να του βάζει κι άλλη πίεση. Δεν λύγισε όμως, δεν κώλωσε, δεν πνίγηκε στο άγχος του.

Η επιλογή του Γιοβάνοβιτς να... ταρακουνήσει την ενδεκάδα του, με την "έξοδο" των Μπερνάρ και Μαντσίνι, την είσοδο των Κλεϊνχέισλερ, Σάντσες (αντί του πιο άγουρου Βαγιαννίδη) στο βασικό σχήμα και τη διατήρηση του Τσέριν στο πλάνο, αιφνιδίασε τους πάντες, όμως είχε ως κεντρικό σχεδιασμό τον καλύτερο έλεγχο της μεσαίας γραμμής και τη μεγαλύτερη δυνατότητα απορρόφησης της πίεσης που θα του ασκούσε στο ξεκίνημα ο Άρης, όπως έκαναν προ λίγων εβδομάδων οι "κιτρινόμαυροι" στο ντέρμπι τους με τον ΠΑΟΚ.

Η απώλεια του Μπρινιόλι λίγο πριν απ’ τη σέντρα (ήταν πολύ έντονες οι ενοχλήσεις στην πλάτη του, στο ίδιο σημείο που πονούσε και πέρσι) έκανε ακόμη πιο δύσκολο το σετάρισμα του πλάνου του Γιοβάνοβιτς, όμως ο Λοντίγκιν γι’ αυτό ακριβώς αποκτήθηκε: Για να δίνει ηρεμία και ασφάλεια σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Κι ο θηριώδης γκολκίπερ έκανε και με το παραπάνω τη δουλειά του στο "Βικελίδης".

Ο Σπόραρ έκανε αυτό που έπρεπε...

Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε σχετικά άνετα το πρώτο, πιο δύσκολο κομμάτι του αγώνα, χωρίς όμως να απειλεί όσο θα έπρεπε την εστία του Άρη, όμως στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές των Σπόραρ και Μαντσίνι έγιναν ακριβώς στο σημείο που έπρεπε, ως συνέχεια του αρχικού πλάνου.

Ο Σπόραρ, τρεις μέρες μετά το "χρέωμα" του... μοιραίου που του δόθηκε για το χαμένο πέναλτι στο 8ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με τον Βόλο (επειδή είχε τα... άντερα να πάρει πάνω του την ευθύνη μίας εκτέλεσης που θέλει πάντα χαρακτήρα και προσωπικότητα για να την αναλάβεις), έκανε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ικανός και καλός φορ: "Απάντησε" με γκολ. Σύμφωνοι, προκάλεσε αμέτρητα... καρδιοχτύπια κι άνοδο των παλμών σε κάθε φίλο του Παναθηναϊκού με τη χαμένη ευκαιρία στο 63', όμως στο 69' ήταν στο σημείο που έπρεπε, σημειώνοντας ένα γκολ ενστίκτου.

Ένα γκολ που κρατάει τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και του δίνει την ψυχολογία που χρειαζόταν ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής (9/4, 21:00) με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Ο Άντραζ και οι... άντρες με τα πράσινα, εκτέλεσαν σωστά την αποστολή τους στη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά φέτος (10 εκτός έδρας νίκες) και δείχνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν την κορυφή. Ότι εμπόδιο κι αν συναντούν μπροστά τους σε όλα τα επίπεδα...

Δείτε την Game Night:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ