STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1: Τριφύλλι από ατσάλι, διπλό ξανά στο Βικελίδης και έμεινε στην κορυφή

Ο Σπόραρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Άρης - Παναθηναϊκός
Ο Σπόραρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Άρης - Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με τον Σπόραρ να πετυχαίνει "χρυσό γκολ" στο 69' επικράτησε 1-0 του Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης, πήρε δεύτερη νίκη επί των κιτρινόμαυρων εκτός έδρας, και έμεινε στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Ένα σπουδαίο διπλό πήρε ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Τετάρτης επί του Άρη επικρατώντας στη Θεσσαλονίκη με 1-0 με τον Σπόραρ που ήρθε από τον πάγκο ξανά να πετυχαίνειν το "χρυσό γκολ" για το τριφύλλι στο 69' με τους πράσινους να διατηρούν μέχρι τέλος το προβάδισμα υπέρ τους.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες και έμεινε στην κορυφή της Stoiximan Super League ενώ την Κυριακή θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1: Τριφύλλι από ατσάλι, διπλό ξανά στο Βικελίδης και έμεινε στην κορυφή
SPORT24

Δύο πρόσωπα το τριφύλλι

Οι πράσινοι έδειξαν δύο πρόσωπα στην αναμέτρηση καθώς στο πρώτο 45λεπτο δεν μπόρεσαν να πατήσουν στην περιοχή του Άρη, να απειλήσουν και εν γένει έδειξαν ένα αρκετά μέτριο πρόσωπο. Στο δεύτερο μέρος όμως η εικόνα του τριφυλλιού άλλαξε προς το καλύτερο. Ο Παναθηναϊκός πάτησε περιοχή, είχε κλασικές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, βρήκε το τέρμα με τον Σπόραρ και εν συνεχεία θα μπορούσε να πετύχει και άλλο γκολ.

Από την άλλη η ομάδα της Θεσσαλονίκης που ήταν καλύτερη στο πρώτο μισό της αναμέτρησης στο δεύτερο μέρος δεν έπαιξε τόσο καλά και δεν απείλησε καθόλου ουσιαστικά την εστία του Λοντίγκιν ο οποίος στο πρώτο του ματς με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα είχε ένα ήσυχο βράδυ.

Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο μέρος στο Κλεάνθης Βικελίδης ολοκληρώθηκε με τον Άρη να έχει πέντε τελικές και τον Παναθηναϊκό μόλις δύο αλλά καμία στην εστία. Αντίθετα μετά τη συμπλήρωση των 90 λεπτών οι πράσινοι έφτασαν στις δέκα τελικές εκ των οποίων οι δύο στο τέρμα του Σιαμπάνη και ο Άρης έκανε μόνο μια φάση που πέρασε εκτός εστίας.

Αλλαγές και εκτός ο Μπρινιόλι την τελευταία στιγμή

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν στη Θεσσαλονίκη με αλλαγές καθώς έμεινε στην Αθήνα ο Κώτσιρας και εκτός ενδεκάδας οι Μάγκνουσον, Μπερνάρ και Μαντσίνι. Ενώ λίγα λεπτά πριν την έναρξη της αναμέτρησης έμεινε εκτός αποστολής ο Μπρινιόλι με ενοχλήσεις στην πλάτη. Από την άλλη ο Τόλης Τερζής έριξε στο αρχικό σχήμα τον Ιτούρμπε που ήταν εξαιρετικός κόντρα στον Ολυμπιακό και διατήρησε κάτω από την εστία τον Σιαμπάνη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, προσπάθησαν να πιέσουν και να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως είχαν την ψυχολογία στα ύψη μετά το αποτέλεσμα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Ο Παναθηναϊκός από την άλλη που ήξερε πως ήθελε μόνο το τρίποντο επί του Άρη καθώς λίγη ώρα νωρίτερα η ΑΕΚ είχε περάσει νικηφόρα και από το Βόλο έδειχνε να παίζει έχοντας στο μυαλό του αρχικά περισσότερο πως να κρατήσει το μηδέν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο 45λεπτο να τελειώσει ισόπαλο χωρίς τέρματα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Άρη με τον Ντουκουρέ να παίρνει τη θέση του Ματέο Γκαρσία. Χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην εικόνα της αναμέτρησης. Στο 60' ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε δύο αλλαγές. Έριξε στο παιχνίδι τους Σπόραρ και Μαντσίνι και έβγαλε τους Ιωαννίδη και Κλεϊνχέισλερ.

Ο Σπόραρ έδωσε τη λύση

Ο Παναθηναϊκός έγινε περισσότερο απειλητικός και στο 64' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σπόραρ να ανοίξει το σκορ όταν ο Κουρμπέλης έδωσε στον Παλάσιος, αυτός πέρασε υπέροχα στον Σλοβένο φορ, που πλάσαρε αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Σιαμπάνη.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως ο Σλοβένος πήρε την "εκδίκηση" του, τόσο για τη χαμένη ευκαιρία όσο και για το χαμένο πέναλτι στο 90+8' κόντρα στο Βόλο. Σε κόρνερ από τα δεξιά του Τσέριν ο Σάρλια πήρε την πρώτη κεφαλιά με τον Σπόραρ να πιάνει τη δεύτερη, νίκησε τον Σιαμπάνη και πανηγύρισε έξαλλα μπροστά από τον πάγκο του Παναθηναϊκού.

Τρία λεπτά αργότερα οι πράσινοι έβγαλαν μια ωραία αντεπίθεση με τελικό αποδέκτη τον Κουρμπέλη ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής αλλά ήταν περισσότερο ένα πλασέ προπόνησης για τον Σιαμπάνη.

Ο Τερζής προσπάθησε στα τελευταία λεπτά να παίξει φουλ επίθεση, έβαλε στο ματς και τον Γκρέι αλλά δεν κατάφερε τίποτα καθώς δεν έκανε ούτε τελική προς την εστία του Λοντίγκιν.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει και δεύτερο τέρμα στο 89' όταν ο Μαντσίνι πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν άστοχο.

Άρης - Παναθηναϊκός 0-1: Τριφύλλι από ατσάλι, διπλό ξανά στο Βικελίδης και έμεινε στην κορυφή
SPORT24

ΑΡΗΣ: Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Μαζικού (86' Πίρσμαν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο (79' Γκρέι), Ντάριντα, Λουίς Πάλμα (70' Καμάτσο), Ματέο Γκαρσία (46' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70' Χριστοδουλόπουλος) , Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης, Κλεϊνχέισλερ (60' Μαντσίνι), Παλάσιος (70' Μπερνάρ), Τσέριν (90' Μάγκνουσον), Ιωαννίδης (60' Σπόραρ).

Στην Game Night της Τετάρτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Παντελή Διαμαντόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, καθώς και τους αγώνες Άρης - Παναθηναϊκός και Βόλος - ΑΕΚ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ