ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο "Άγιος" Αλμπέρτο του Παναθηναϊκού τον κράτησε πρώτο και θέλει να τον οδηγήσει στους "16"

EUROPA LEAGUE 2023-2024 /   -
EUROPA LEAGUE 2023-2024 / - ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο Κώστας Γουλής γράφει για τον εκπληκτικό Αλμπέρτο Μπρινιόλι που με την εμφάνισή του κράτησε πρώτο τον Παναθηναϊκό και με αυτόν μπορεί να "κοιτάει" την πρώτη θέση.

Οι μεγάλες ομάδες και οι μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες ξεκινούν πάντα απ’ τον κύριο με τα γάντια... Νόμος και δη απαράβατος. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν αλλάζει ή θα αλλάξει στο μέλλον το ποδόσφαιρο. Κι ο Παναθηναϊκός έχει την ευτυχία τα τρία τελευταία χρόνια να διαθέτει τον καλύτερο τερματοφύλακα που αγωνίζεται αυτή την στιγμή στα ελληνικά γήπεδα: Τον σινιόρε Αλμπέρτο Μπρινιόλι!

Δεν ήταν μόνο οι επεμβάσεις του Ιταλού γκολκίπερ στα καθοριστικά σημεία του αποψινού (5/10) αγώνα με τη Μακάμπι στο "Sammy Ofer Stadium" της Χάιφα. Με κορυφαία όλων αυτή στην κεφαλιά του Χαλαϊλί στο 71ο λεπτό που θύμισε... Βάντσικ στο Οπόρτο και στο Άμστερνταμ.

Ήταν η συνολική εικόνα του, η σιγουριά που εμπνέει, η ηρεμία που περνάει σε όλη την ομάδα κι αυτό το μόνιμα cool ύφος όταν γύρω του γίνεται χαμός και πέφτουν κορμιά κι εκείνος συνεχίζει να μασάει χαλαρός την τσίχλα του έχοντας κάνει άλλη μία μεγάλη απόκρουση κι έχοντας "υπογράψει" άλλη μία μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά.

Που κρατάει με αυτό το 0-0 στη Χάιφα (και το 1-0 της Βιγιαρεάλ επί της Ρεν) την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο και διατηρεί στρωμένο τον εφετινό, ευρωπαϊκό δρόμο του...

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να διαχειριστεί τρεις πολύ δύσκολες συνθήκες απέναντι στους Ισραηλινούς:

  1. Την τρομερή κόπωση απ’ τα σερί ματς ανά τρεις και τέσσερις μέρες εδώ και ένα μήνα (κι αφού είχε προηγηθεί ένα απίστευτα ψυχοφθόρο διάστημα 33 ημερών στις καλοκαιρινές προκριματικές σειρές).
  2. Τη δυναμική της έδρας και το τεράστιο κίνητρο που είχαν οι Ισραηλινοί για να "μακιγιάρουν" την κάκιστη εκκίνησή τους στην σεζόν με μία ευρωπαϊκή νίκη, σαν αυτές που έκαναν πέρσι σε προκριματικά κι ομίλους Champions League.
  3. Την αφόρητη κατάσταση που δημιουργούσε (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι ανάσες ήταν πια πολύ λιγότερες) η τρομακτική υγρασία που ξεπερνούσε το 60% εν ώρα αγώνα, παρότι το ματς ήταν στις 22:00.

Σε καλή βραδιά όλοι οι "πίσω"

Ναι, πιέστηκε... Ναι, ζορίστηκε το "τριφύλλι" ειδικά στα ξεκινήματα των δύο ημιχρόνων, όταν η Μακάμπι του άσκησε μεγαλύτερη πίεση. Όμως ήταν σε πολύ καλή βραδιά, εκτός απ’ τον Μπρινιόλι και οι υπόλοιποι πέντε απ’ τους έξι που είχε η "πράσινη" ενδεκάδα από την "κουλούρα" και πίσω.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Σένκεφελντ έκανε πραγματικά αρχηγικό παιχνίδι. Ο Γεντβάι -με εξαίρεση μία φάση που... έφαγε στην πλάτη τον Χαλαϊλί- είχε πολλές καθοριστικές επεμβάσεις. Ο Κώτσιρας συνέχισε τις εμφανίσεις υψηλού επιπέδου, μολονότι είναι ο μοναδικός που εδώ κι ένα μήνα έπαιζε με μία... ανάσα, ελλείψει Βαγιαννίδη.

Ο Αράο ήταν η πρώτη "σκούπα" μπροστά απ’ την άμυνα. Κι ο Βιλένα ήταν μετά τα πρώτα 15λεπτα κάθε ημιχρόνου, ο παίκτης που έδινε ισορροπία στις γραμμές. Μόνο ο Χουάνκαρ δεν είχε τόσο καλή εικόνα στα μετόπισθεν, αν και το διόρθωσε αρκετά στο δεύτερο ημίχρονο.

Ήταν (και) θέμα φρεσκάδας

Από τη μέση και μπροστά ο Παναθηναϊκός ήταν ίσως ένα "κλικ" πιο πίσω, όσον αφορά τις περιστάσεις του αγώνα, αλλά κι αυτά που θα μπορούσε να του δώσει η μόνιμα ανασφαλής αμυντική γραμμή της Μακάμπι. Και οι στόπερ της οι οποίοι μόλις πιέζονταν πετούσαν τις μπάλες στην εξέδρα.

Ειδικά το τελευταίο τέταρτο του αγώνα, "έδειξε" πως ο Παναθηναϊκός δεν είχε τίποτα να φοβηθεί και θα μπορούσε να διεκδικήσει ακόμα περισσότερα απ’ το συγκεκριμένο ματς. Όμως είναι και θέμα "φρεσκάδας" αλλά ίσως κι αυτοσυντήρησης, απ’ την στιγμή που το παιχνίδι είχε πάει ως εκεί στο "μηδέν" κι ο βαθμός του έδινε αυτό που ήθελε.

Ο Μπρινιόλι που δείχνει το δρόμο

Φρόντισε γι’ αυτό ο... Άγιος Μπρινιόλι, ο οποίος κράτησε τον Παναθηναϊκό πρώτο στον 6ο όμιλο του Europa League, μετά τη νίκη της Βιγιαρεάλ επί της Ρεν. Και Δείχνει πρώτος απ’ όλους το δρόμο για τους "16" και το πώς μπορεί να φτάσει το "τριφύλλι" βήμα με βήμα σε μία πραγματικά μεγάλη πρόκριση μετά από πολλά χρόνια

Για την ώρα η "πράσινη" αποστολή επιστρέφει το βράδυ της Παρασκευής (6/10) στην Αθήνα, αφού κάνει την αποθεραπεία της στο Ισραήλ, για να πάρει μια βαθιά ανάσα πριν ξαναπέσει στο... νερό για το κυριακάτικο (8/10) εξ αναβολής παιχνίδι με τον Ατρόμητο, προκειμένου να κλείσει όπως πρέπει αυτό το τόσο επίπονο κι έντονο δεύτερο σκέλος της σεζόν.

Η αποστολή στο Ισραήλ ήταν επιτυχημένη, η δουλειά έγινε μαζί με αυτό που ήθελε ο Παναθηναϊκός και πλέον -όσον αφορά τη συνέχειά του στην Ευρώπη- πάει για μία σειρά δύο αγώνων με τη Ρεν που θα είναι όλα τα... λεφτά.

Δείτε την Game Night

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ