ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Μία λαμπάδα στο μπόι του Μπρινιόλι κι ένας μεγάλος Παναθηναϊκός που επέστρεψε

Μία λαμπάδα στο μπόι του Μπρινιόλι κι ένας μεγάλος Παναθηναϊκός που επέστρεψε
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γουλής γράφει για την επική πρόκριση που πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μαρσέιγ, η οποία είχε την σφραγίδα του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που πήρε τους πράσινους από το χέρι και τους οδήγησε στα playoffs του Champions League.

Όταν οι... παλμοί επιστρέψουν κάποια στιγμή στο κανονικό, δηλαδή εκεί γύρω στην... Πέμπτη (17/8) το μεσημέρι, θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε όλοι μας λίγο καλύτερα τι πραγματικά έκανε, τι επική πρόκριση πέτυχε ο Παναθηναϊκός απέναντι στη Μαρσέιγ των ακριβοθώρητων σταρ, μέσα στο "Βελοντρόμ" -με μπροστάρη τον θεότρελο Ιταλό που ακούει στο όνομα Αλμπέρτο Μπρινιόλι- και θα νιώσουμε ακόμη πιο έντονο τον αντίλαλο της ιαχής "επιστρέψαμε" που βροντοφώναξαν οι "πράσινοι" και στην ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Αυτό το "θρίλερ", αυτή η τεράστια στιγμή και χαρά είχε την υπογραφή και του τελευταίου μέλους της αποστολής που ταξίδεψε στη Μασσαλία, από τον στρατηγό Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέχρι τους φροντιστές, που ήταν όλοι μία γροθιά. Ακόμη και στις στιγμές που όλα έδειχναν να στραβώνουν.

Πάνω απ’ όλα όμως είχε τη σφραγίδα του τεράστιου Αλμπέρτο Μπρινιόλι, του καλύτερου τερματοφύλακα που φόρεσε τη φανέλα του "τριφυλλιού" μετά την εποχή του Γιόζεφ Βάντσικ, ο οποίος πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι και τον οδήγησε στα playoffs του Champions League.

Ακριβώς όπως το είπε ο κόουτς Ιβάν. Ποτέ δεν έπαψε να το πιστεύει όλη η ομάδα. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, όταν ο Όλιβερ ειδοποιήθηκε από τον VAR Άτγουελ, πως ο Γκεντουζί είχε κάνει... χερούκλα κι έδωσε το πέναλτι που ξεκόλλησε τον Παναθηναϊκό από το "ζερό" και του έδωσε αυτό που άξιζε βάση της εικόνας του στο δεύτερο ημίχρονο.

Ναι, το πρώτο 45λεπτο ήταν στο όριο του... εφιάλτη για τους "πράσινους" που είδαν το ισχνό προβάδισμά τους να εξανεμίζεται μόλις στο 2ο λεπτό και λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια η Μαρσέιγ απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης.

Λίγο νωρίτερα όμως, ο Μπρινιόλι είχε καταφέρει με ένα σκασμό επεμβάσεις να κρατήσει τον Παναθηναϊκό "ζωντανό" κι όταν είδε τους συμπαίκτες του να έχουν πιει... θάλασσα, έριξε τα γκάζια του και τους "ξύπνησε" όλους. Όπως ξύπνησαν όλη την ομάδα οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς. Ο Μαρθελίνο το είχε διαβάσει λίγο καλύτερα αυτή τη φορά το ματς, έκλεισε κάθε δίοδο πάσας προς τον Ρουμπέν Πέρεθ κι ο Παναθηναϊκός ασφυκτιούσε στο πρώτο ημίχρονο να κρατήσει μπάλα.

Οι αλλαγές τον άλλαξαν

Η είσοδος του Παλάσιος έδωσε ένα στήριγμα στο να ανέβει κάποια μέτρα όλη η ομάδα, ενώ οι αλλαγές του Μπερνάρ και του Ιωαννίδη, άλλαξαν όλη την εικόνα του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος έκανε άλλο ένα πολύ μεγάλο ματς, τακτοποίησε πολύ τα πράγματα στη μεσαία γραμμή και η οπισθοχώρηση της Μαρσέιγ έδωσε στους "πράσινους" τις στιγμές που ζητούσαν μέσα στο γήπεδο.

Τη μία ο Παλάσιος έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ (πόσο... Βλάοβιτς θύμισε αυτή η φάση), την άλλη ο Λόπες είπε "όχι" σε Γεντβάι και Μαντσίνι και το γκολ δεν ερχόταν. Κι εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα και η γεύση του... παραλίγο είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται στα χείλη όλων, ήρθε η φάση που τα άλλαξε όλα.

Ο Όλιβερ έδειξε σωστά την άσπρη βούλα, ο Φωτάρας Ιωαννίδης απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο... κρύο αίμα έχει στέλνοντας την μπάλα εκεί που φωλιάζουν και κάνουν τα δικά τους οι... αράχνες στις εστίες κι ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε σε μία παρτίδα που έδειχνε να έχει χαθεί.

Κατάθεση ψυχής

Στην παράταση κάθε "πράσινος" έκανε κατάθεση ψυχής και στα πέναλτι μίλησε η κλάση του Ιταλού γκολκίπερ. Δεν υπήρχε περίπτωση να μην πιάσει έστω ένα ο Μπρινιόλι και το έκανε την στιγμή που έπρεπε για να... κόψει τα πόδια των Γάλλων.

Ένα μεγάλο credit επίσης στον Βαγιαννίδη που έκανε ακόμη ένα καταπληκτικό παιχνίδι σε άμυνα κι επίθεση από το 1’ έως το... 123’ κι ένα μεγάλο "ευχαριστώ" από κάθε "πράσινο" προς τον Μαρθελίνο, που λίγο πριν τη διαδικασία των πέναλτι επέλεξε να αλλάξει γκολκίπερ. Βάζοντας τον "κρύο" Μπλάνκο που δεν τον λες και... πεναλτοπιάστουλα. Τέσσερα σε 30 εκτελέσεις είχε βγάλει στην καριέρα του. Πλέον έχει 4 στα 35.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στα playoffs του Champions League, έχει εξασφαλίσει άλλα 5 εκατ. ευρώ ως μπόνους από την UEFA και πάει στις 23 και 29 Αυγούστου (σε Πορτογαλία και ΟΑΚΑ αντίστοιχα) για άλλη μία υπέρβαση απέναντι στην Μπράγκα. Ποιος μπορεί να του απαγορεύσει τις σκέψεις για τους ομίλους του Champions League μετά από μία τέτοια βραδιά και μία τέτοια πρόκριση; Κανείς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ