ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Γιοβάνοβιτς: "Δίκαιη η πρόκριση, μεγαλώνουμε ως ομάδα"

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ | 15 Αυγούστου 2023
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ | 15 Αυγούστου 2023 INTIME SPORTS

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποστήριξε ότι ήταν δίκαιη η πρόκριση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μαρσέιγ στα προκριματικά του Champions League.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV, με μειωμένους παλμούς ύστερα από τη μίνι επίσκεψή του στα αποδυτήρια έπειτα από τη νικηφόρα διαδικασία πέναλτι στο "Βελοντρόμ" κόντρα στη Μαρσέιγ και την πρόκριση του Παναθηναϊκού στα playoffs του Champions League.

"Ξέραμε ότι παίζαμε με μία πολύ καλή ομάδα, με το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της, μπροστά στο κοινό της. Ξέραμε ότι θα ήταν διαφορετικά. Υποφέραμε, κάτι που είναι μέρος του παιχνιδιού όταν έχουμε αντιπάλους τέτοιες ομάδες. Στο τέλος τα καταφέραμε να μείνουμε όρθιοι, να διεκδικήσουμε ότι είναι πιθανό. Ήταν πολύ μεγάλη η προσπάθεια για να περάσουμε στην επόμενη φάση, που ήταν κι ο στόχος μας", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του "τριφυλλιού".

"Σε ολόκληρο το 1ο μέρος, ο αντίπαλος ασκούσε πίεση και δεν μπορούσαμε σε κανένα σημείο να αντιδράσουμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα ή να τη μεταφέρουμε σε χώρους όπου δεν ήταν επικίνδυνος. Δεχθήκαμε γκολ στην αρχή, κάτι που λειτούργησε θετικά για τον αντίπαλό μας. Ήταν πιεστικά για εμάς. Δεχθήκαμε δεύτερο στο τελευταίο λεπτό. Ξέραμε ότι είχαμε το σκορ του πρώτου αγώνα και στο 2ο μέρος έπρεπε να διορθώσουμε πράγματα, να βάλουμε γκολ και να συνεχίσουμε να παλεύουμε για την πρόκριση. Τα καταφέραμε προς το τέλος του 90λέπτου".

"Στην παράταση ήταν πολύ δύσκολα και για τις δύο ομάδες. Ιδιαίτερα για εμάς, επειδή αρκετοί παίκτες μας είχαν ταλαιπωρηθεί στη διάρκεια του παιχνιδιού. Είχαμε παίκτες με κάρτες κι έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μονομαχίες".

"Εκείνο που για μένα είναι σημαντικό είναι ότι μέσα σε αυτήν τη διαδικασία μεγαλώνουμε ως ομάδα, βελτιωνόμαστε ως ομάδα και μπορούμε να πιστέψουμε σε πάρα πολλά πράγματα, μέσα και από τα λάθη μας. Έχοντας πίστη, μπορούμε να τα καταφέρουμε".

"Τα πέναλτι είναι μια διαδικασία που δεν έχει φαβορί, όμως ήμασταν αρκετά ψύχραιμοι. Πετύχαμε τον στόχο που στην αρχή φαινόταν ότι είναι αρκετά δύσκολος, αλλά έχοντας υπόψιν το πρώτο παιχνίδι και την εμφάνιση, κατά κάποιον τρόπο ήταν και δίκαιο".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ