ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άλλες φορές ο Παναθηναϊκός θα "τράκαρε" στο πούλμαν, τώρα όμως έχει αυτούς που πρέπει

Άλλες φορές ο Παναθηναϊκός θα "τράκαρε" στο πούλμαν, τώρα όμως έχει αυτούς που πρέπει
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Γούλης γράφει για τον Παναθηναϊκό που άλλες φορές δεν θα ξεπερνούσε αντίστοιχα "πούλμαν" στη Λεωφόρο, αλλά τώρα το τριφύλλι έχει τους παίκτες που πρέπει για να ξεπερνάει και αυτούς τους σκόπελους.

Αν στο τέλος της εφετινής διαδρομής ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να διατηρηθεί στην πρώτη θέση, επιστρέφοντας στους τίτλους έπειτα από 13 χρόνια, τη διαφορά θα έχουν κάνει (και) βραδιές σαν αυτές κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτό το 1-0 φαντάζει φτωχό, αλλά κι απόλυτα λυτρωτικό έτσι όπως ήρθε στο φινάλε, με τους "πράσινους" να βρίσκουν αυτή τη μία στιγμή που χρειάζονταν για να περάσουν την μπάλα μέσα απ’ το... παράθυρο του "πούλμαν" και να τη στείλουν στα δίκτυα του Παπαδόπουλου.

Του Νίκου Παπαδόπουλου, του γκολκίπερ, διότι ο έτερος Παπαδόπουλος, ο Ιωάννης, ο ρέφερι, "σώθηκε" από το VAR στη φάση του 75ου λεπτού, όταν η παράβαση του Άλβαρεζ πάνω στον Αϊτόρ ("τσίμπησε" πρώτος την μπάλα ο Καταλανός και μετά τον βρήκε ο Αργεντινός) δόθηκε αρχικά... επιθετικό φάουλ. Αλλά στην τελική αυτή είναι η αξία του VAR, για να διορθώνει τέτοια λάθη διαιτητών που κρίνουν νίκες κι αποτελέσματα. Κάτι που δεν γινόταν προ VAR και χανόταν η μπάλα με όσα συνέβαιναν. Πάμε παρακάτω...

Είναι πολύ σημαντικό πως ο εφετινός Παναθηναϊκός έχει μάθει πλέον να νικάει σε τέτοιου είδους αγώνες. Άλλες φορές θα "τράκαρε" πάνω στο πούλμαν, θα "μασούσε" από την "κλωτσοπατινάδα" και πιθανότατα δεν θα έφτανε στο στόχο του.

Το είχαμε δει πολλές φορές να συμβαίνει σε τέτοιους είδους ματς του Παναθηναϊκού. Να ψάχνει τον τρόπο, να επιμένει, να δοκιμάζει τα πάντα, αλλά όλες οι προσπάθειες των παικτών του να πηγαίνουν στο βρόντο και το μόνο που κατάφερναν ήταν να γεμίζουν... λακκούβες τα πλαϊνά τοιχώματα του εκάστοτε πούλμαν.

Τα 4 στοιχεία αυτού του Παναθηναϊκού

Αυτή η version του Παναθηναϊκού μπορεί να μην εντυπωσιάζει (ακόμα), μπορεί να δυσκολεύεται πάρα πολύ απέναντι σε τέτοιου είδους αντιπάλους κι αγώνες, αλλά πλέον έχει τέσσερα βασικά στοιχεία που του προσφέρουν τις νίκες, τα τρίποντα, το "7Χ7": Πολύ μεγάλη υπομονή κι επιμονή, αυτοπεποίθηση, νοοτροπία νικητή και τους κατάλληλους παίκτες. Κι ας μην έχουν μπει ακόμη οι πάντες στο 100%.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε από το στυλ παιχνιδιού του Αστέρα, ο Μπερνάρ δεν μπορούσε να παίξει εύκολα ανάμεσα στις αντίπαλες γραμμές και να ψάξει τους συνδυασμούς με τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς και οι γραμμές του είχαν αποστάσεις.

Του έλειψε πολύ η ενέργεια που του προσφέρει ο Τσέριν, το κράτημα της μπάλας του Σπόραρ, ακόμη και οι συνδυασμοί του Κώτσιρα από τα δεξιά με τον Παλάσιος, που έχουν αποκτήσει αυτοματοποιημένη μορφή πλέον. Αν και με το τελευταίο έμαθε να ζει τα τρία τελευταία ματς. Οι απουσίες των Σλοβένων όμως, του κόστισαν στη δημιουργία, στην πίεση και στην εκτέλεση και ήρθαν στο χειρότερο χρονικό σημείο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που πάντα ξέρει πώς να μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό.

Το άλλαξε όλο στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο 45λεπτο -ειδικά μετά το 50’- ο Παναθηναϊκός άλλαξε άρδην την εικόνα του, έβαλε περισσότερη ένταση κι ενέργεια του παιχνίδι του, άρχισε να κλέβει τη μία μπάλα πίσω απ’ την άλλη κι ανάγκασε τον Μεταξά να φέρει ακόμη πιο πίσω τις γραμμές του, αποσύροντας και τον target man Μπαράλες.

Χρειαζόταν, ωστόσο, αυτό το... κάτι ακόμα, το κάτι παραπάνω και το βρήκε εντέλει από (ποιον άλλον;) τον Αϊτόρ, ο οποίος νιώθει πλέον τρομακτική σιγουριά κι αυτοπεποίθηση και είχε το καθαρό μυαλό στο 75’ να πιέσει όπως έπρεπε πάνω στην μπάλα, να την κυνηγήσει για να μην βγει άουτ και να κερδίσει το πέναλτι από τον Άλβαρεζ. Εκεί πλέον, όταν ο Καταλανός ευστόχησε στο πέναλτι, το ματς είχε πλέον τελειώσει. Πόσο μάλλον απ’ την στιγμή που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κι ο Τζουκάνοβιτς.

"Μίλησε" ξανά και ο Μπρινιόλι

Κι όταν χρειάστηκε στη μία και μοναδική φάση, απόρροια ασυνεννοησίας στα μετόπισθεν, στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων "μίλησε" ο Μπρινιόλι. Όπως κάνει ο Ιταλός απ’ το ξεκίνημα της σεζόν, στη μία και μοναδική "μεγάλη" φάση που χρειάζεται να επέμβει στους αγώνες του Παναθηναϊκού.

Η... προπαίδεια του "3" συνεχίστηκε λοιπόν κι απέναντι στον Αστέρα, έσπασε και η "κατάρα" των 7 αγώνων χωρίς νίκη με τους Αρκάδες κι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να είναι άριστος στα μαθηματικά. Και πάει πλέον για μάχη (και) στη Λαμία. Κάθε ματς έτσι θα είναι για τους "πράσινους" από εδώ και πέρα, διότι όλοι, μα όλοι θέλουν να "γκρεμίσουν" τον πρώτο...

Δείτε την Game Night για την όλη την δράση στην 7η αγωνιστική της Super League:

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ