STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης 1-0: Ασταμάτητο το πράσινο τρένο, 7Χ7 με Αϊτόρ ξανά

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Αστέρα EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός με τον Αϊτόρ να πετυχαίνει το όγδοο φετινό του τέρμα νίκησε και τον Αστέρα Τρίπολης στη Λεωφόρο με 1-0, έκανε το επτά στα επτά στη διάρκεια της σεζόν και παραμένει μόνος πρώτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League έχοντας το απόλυτο έως τώρα.

Ο Παναθηναϊκός με τον Αϊτόρ να βρίσκει δίχτυα ξανά και να λύνει το γόρδιο δεσμό για το τριφύλλι πήρε μια σημαντική νίκη κόντρα στον Αστέρα με 1-0 και έσπασε μια ακόμη αρνητική παράδοση που κρατούσε από τον Δεκέμβριο του 2019 και επτά σερί αγώνες χωρίς νίκη για τους πράσινους.

Το τριφύλλι έκανε το επτά στα επτά στη σεζόν, έχει το απόλυτο έως τώρα στη βαθμολογία και δείχνει ασταμάτητο με τον Αϊτόρ να οδηγεί τους πράσινους από νίκη σε νίκη καθώς σκόραρε και κόντρα στους Αρκάδες, και αυτό ήταν το όγδοο φετινό του τέρμα με τον Ισπανό να είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος έως τώρα. Ο Αστέρας είχε ουσιαστικά μόλις μια τελική για να απειλήσει, αυτή ήρθε στο 90+6' όταν ο Μπρινιόλι ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στη συνολική διάρκεια της αναμέτρησης, είχαν 19 τελικές για γκολ, το οποίο βρήκαν μέσω εύστοχης εκτέλεσης πέναλτι του Αϊτόρ το οποίο κέρδισε ο ίδιος και το έδωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης μέσω της χρήσης του VAR.

Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - Αστέρας
Τα στατιστικά και οι κορυφαίες επιδόσεις στο Παναθηναϊκός - Αστέρας

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν τόσο καλός στο πρώτο 45λεπτο, σε αντίθεση με το δεύτερο όπου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, πίεσε τον Αστέρα, έκλεισε τους Αρκάδες στα καρέ τους και εν τέλει βρήκε ένα "χρυσό γκολ" όπως αποδείχθηκε με τον Αϊτόρ.

Οι πράσινοι είχαν την υπεροχή του αγώνα και στα πρώτα 45λεπτά στη Λεωφόρο χωρίς όμως να μπορούν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Παπαδόπουλου. Το τριφύλλι ανέβασε την απόδοση του μετά το 30' και κατάφερε να φτιάξει τρεις-τέσσερις τελικές με κορυφαία όλων τη χαμένη ευκαιρία του Σένκεφελντ από κοντά στο 31' αλλά ο γκολκίπερ των Αρκάδων έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αϊτόρ βρέθηκε σε θέση βολής αλλά η κεφαλιά που πήρε δεν απείλησε τον Παπαδόπουλο που μπλόκαρε εύκολα.

Με την έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοση του, έψαξε κυρίως από τα αριστερά το γκολ με τον Χουάνκαρ να ανεβαίνει περισσότερο. Ο Αστέρας είχε την πρώτη του τελική στην εστία με σουτ του Τιλίκα στο 50' αλλά το τριφύλλι σιγά-σιγά πατούσε όλο και περισσότερο στην περιοχή των Αρκάδων.

Αρχικά στο 51' ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά από καλό σημείο αλλά αυτή ήταν αδύναμη. Ένα λεπτό αργότερα ο Χουάνκαρ έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Αϊτόρ που έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά αυτό έφυγε ψηλά άουτ. Και στο 56' ο Ιωαννίδης και πάλι έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή γύρισε και έκανε το σουτ το οποίο δεν απείλησε τον Παπαδόπουλο.

Στο 63' ο Γιοβάνοβιτς πέρασε στο ματς τον Βέρμπιτς αντί του Παλάσιος και έστειλε τον Αϊτόρ στα δεξιά σε μια αλλαγή που έπαιξε το ρόλο της, όπως ακριβώς είχε γίνει και στην Τούμπα. Καθώς στο 76' ο Ισπανός εξτρέμ κυνήγησε μια φάση μέσα στην περιοχή, βρήκε τη μπάλα προ του Άλβαρες ο οποίος τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής Παπαδόπουλος έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά κλήθηκε από το VAR να δει ξανά τη φάση. Και έδωσε πέναλτι.

Ο Αϊτόρ πήρε τη μπάλα, την έστησε στην άσπρη βούλα και νίκησε τον Παπαδόπουλο καθώς τον έστειλε στην άλλη γωνία και σημείωσε το όγδοο φετινό γκολ του.

Ο Παναθηναϊκός είχε διπλή ευκαιρία με τον Βέρμπιτς για να πετύχει ένα ακόμη γκολ στο 90+5' αλλά ο Σλοβένος δύο φορές νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο που κράτησε "ζωντανή' την ομάδα του.

Μάλιστα ο Αστέρας θα μπορούσε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα να ισοφαρίσει το σκορ αλλά ο Σίτο που βρέθηκε σε θέση βολής στο δεύτερο δοκάρι έκανε το σουτ με τον Μπρινιόλι να διώχνει σε κόρνερ.

Οι τελικές και τα expected goals στο Παναθηναϊκός - Αστέρας
Οι τελικές και τα expected goals στο Παναθηναϊκός - Αστέρας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Σάντσες (75' Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (90+2' Τσόκαι), Αϊτόρ, Μπερνάρ, Παλάσιος (63' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης.

ΑΣΤΕΡΑΣ: Παπαδόπουλος, Γκαρσία (45+2' Ρεγκίς), Καστιάνιο, Ζουκάνοβιτς, Άλβαρεζ, Ιγκλέσιας, Στάνκο, Τιλίκα (88' Ριέρα), Γκαρντάβσκι, Μπαρτόλο (87' Σίτο), Μπαράλες (60' Μουνάφο).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ