ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς, έτοιμος για όλα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του Roland Garros 2021 AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για την εμφατική νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και το μήνυμα που έστειλε για τη συνέχεια του Roland Garros.

Όταν έγινε η κλήρωση του Roland Garros ήταν ξεκάθαρο ότι ήταν στο χέρι του Στέφανου Τσιτσιπά, όπως και όλης της νέας γενιάς του τένις, να φτάσει μακριά στο γαλλικό όπεν.

Σαρντί (3-0), Μαρτίνεθ (3-0) και Ίσνερ (3-1) ξεπεράστηκαν εύκολα ή δύσκολα και το μεσημέρι της Κυριακής, ο Στεφ είχε απέναντί του ένα κλασικό χωματά. Ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα φάνταζε ένα δύσκολο εμπόδιο με τον Τσιτσιπά όμως να έχει το ρόλο του φαβορί.

Τα όσα είδαμε στο κορτ επιβεβαίωσαν ότι ο 22χρονος Έλληνας τενίστας βρίσκεται σε σεληνιασμένη κατάσταση. Δεν είναι η νίκη κόντρα στον 29χρονο Ισπανό, αλλά ο τρόπος με την οποία ήρθε. Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστα ψεγάδια στην απόδοσή του ο Τσιτσιπάς πέρασε και αυτό το εμπόδιο στέλνοντας μήνυμα για τη συνέχεια.

Σημασία έχει ο τρόπος

Ο Στεφ έφτασε μέχρι τα προημιτελικά έχοντας χάσει μόλις ένα σετ και αυτό από τον εξαιρετικό σέρβερ που ακούει στο όνομα Τζον Ίσνερ.

Ο Αμερικανός ήταν και ο μοναδικός που του έβαλε δύσκολα μέχρι τώρα, αλλά και τότε μόλις ο Τσιτσιπάς βρήκε μέσα από τα... γαλλικά τον τρόπο να αντιδράσει η σεμνή τελετή τελείωσε.

Κόντρα στον Καρένιο Μπούστα τα πράγματα ήταν πιο απλά. Με αποφασιστικότητα στα χτυπήματα του και με ελάχιστα λάθη κατάφερε από την αρχή να επιβάλει το παιχνίδι του και να δείξει ότι θα είναι εκείνος που θα πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Το τρίτο σετ ήταν εκείνο που ουσιαστικά επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Ο Καρένιο Μπούστα βρέθηκε μπροστά με 3-0, όμως ο Τσιτσιπάς δεν πανικοβλήθηκε. Πήρε πίσω το break, έφερε το σετ στα ίσα στο 4-4 και στη συνέχεια έσπασε ξανά το σερβίς του αντιπάλου του για να τελειώσει η σεμνή τελετή.

Ο τρόπος με τον οποίο παίζει, αλλά κυρίως η γενικότερη εικόνα του μέχρι τώρα στο Roland Garros αποτελούν μήνυμα για τους αντιπάλους του στη συνέχεια.

Κόντρα στον κακό του δαίμονα

Η απουσία κάποιου μέλους της Big 3 από το ταμπλό του καθιστούν το δρόμο μέχρι τον τελικό πιο βατό, ωστόσο δεδομένα τώρα αρχίζουν τα πιο απαιτητικά ματς για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο Στεφ καλείται να αποδείξει πως μπορεί να ξεπεράσει τα υπόλοιπα μέλη της Next Gen για να φτάσει εκείνος μέχρι το τέλος της διαδρομής. Το πρώτο μεγάλο εμπόδιο που θα βρει στο δρόμο του θα είναι ο Ντανίλ Μεντβέντεβ.

Ο κακός δαίμονας του Τσιτσιπά, παρά τις δηλώσεις του ότι δεν του αρέσει η χωμάτινη επιφάνεια, πραγματοποιεί την καλύτερή του πορεία στο Roland Garros και δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση. Η μεταξύ τους κόντρα ξεπερνά τα όρια του κορτ με τον Ρώσο ειδικά να μην κρύβει την αντιπαλότητά τους.

Κι όμως ο τελικός είναι εφικτός

Αν περάσει και από τη δοκιμασία του Μεντβέντεβ τότε θα φτάσει μια ανάσα από το όνειρο. Στα ημιτελικά θα τον περιμένει ένας εκ των Ζβέρεβ και Νταβίντοβιτς Φοκίνα με επικρατέστερους τον πρώτο.

Όποιος και να είναι όμως δεν τον φοβίζει, αφού ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει αποδείξει ότι μπορεί να τους νικήσει όλους τους πιθανούς αντιπάλους του. Μπορεί πριν μερικά χρόνια να φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, όμως δεν αποκλείεται σε μία εβδομάδα από τώρα να δούμε έναν Έλληνα τενίστα στον τελικό του Roland Garros.

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ