ROLAND GARROS

Καρένιο Μπούστα: Ισπανική απειλή για τον Τσιτσιπά

Ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα
Ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα © 2021 MICHEL EULER/ASSOCIATED PRESS

Ο Καρένιο Μπούστα είναι το επόμενο εμπόδιο του Στέφανου Τσιτσιπά στο Roland Garros με τους δυο τους να κοντράρονται (06/06) με φόντο την οκτάδα.

Οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Πάμπλο Καρένιο Μπούστα θα αναμετρηθούν την Κυριακή (6/6) στο πλαίσιο της φάσης των "16" του Roland Garros. Αυτή θα είναι η 3η φορά που οι δύο παίκτες θα βρεθούν στο ίδιο κορτ, αλλά η πρώτη σε Grand Slam.

Ο Ισπανός (Νο12 στον κόσμο), μπορεί να μην προβάλλει ως ένα από τα μεγάλα εμπόδια στο δρόμο του Έλληνα τενίστα, ωστόσο ο 29χρονος είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του τουρ και φυσικά ως Ισπανός, λατρεύει τη χωμάτινη επιφάνεια.

Μπορεί η καλύτερη πορεία στα Grand Slam να έχει σημειωθεί στο US Open φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά (2017, 2020), ωστόσο και στο Roland Garros έχει φτάσει 2 φορές στα προημιτελικά (2017, 2020), ενώ φέτος κατέκτησε τον πρώτο του φετινό τίτλο (8ος καριέρας), στο χωμάτινο τουρνουά της Ανδαλουσίας, φτάνοντας αμέσως μετά μέχρι και τα ημιτελικά της Βαρκελώνης.

Συνεπής από τη θέση του service

Ο πιστός οπαδός της Σπόρτινγκ Χιχόν και ίσως από τους λίγους Ισπανούς τενίστες που δεν έχουν πρότυπο τον Ράφα Ναδάλ (Χουάν Κάρλος Φερέρο, Νταβίντ Φερέρ), δεν μπορεί να πει κανείς ότι έχει κάποιο σημείο στο οποίο θα πρέπει να προσέξει ο Τσιτσιπάς.

Είναι συνεπής από τη θέση του service, με τα ποσοστά του τόσο στα περασμένα πρώτα, αλλά και στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service να πλησιάζουν το 70% και ίσως λίγο πιο επικίνδυνος στις επιστροφές, στο 2ο service του αντιπάλου, με το ποσοστό του να αγγίζει το 58%.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Τσιτσιπάς θα πρέπει να αυξήσει τα ποσοστά του στα περασμένα πρώτα service και να παίξει στον αγώνα με όσο το δυνατό λιγότερα δεύτερα.

Η σεζόν για τον Καρένιο Μπούστα έχει ξεκινήσει αρκετά καλά έχοντας ρεκόρ 17-6 γεγονός που τον έχει φέρει στην 19η θέση της ειδικής κατάταξης στο δρόμο για τους τελικούς του Μιλάνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η χωμάτινη σεζόν του Ισπανού θυμίζει αρκετά τη διετία 2016-2017, όπου και σημείωσε συνολικά 40 νίκες (40-21), με τον 29χρονο να μετράει 13 νίκες και 3 ήττες.

Θυμίζουμε ότι τις περισσότερες νίκες στο χώμα φέτος τις έχει σημειώσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς (19), ο οποίος μοιράζεται την 1η θέση της σχετικής λίστας μαζί με τον Αργεντινό Φεντερίκο Ντελμπόνις.

Έχει παραχωρήσει μόλις ένα set

Φέτος στο Roland Garros, όπως και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, έτσι και ο Καρένιο Μπούστα, έχει παραχωρήσει μόλις ένα set, απέναντι στον Νο177 του κόσμου τον Γάλλο Ένζο Κουακό (2ος γύρος), ενώ τόσο στην πρεμιέρα, όσο και στον 3ο γύρο επικράτησε των Νόμπερτ Γκόμπος (Νο81) και Στιβ Τζόνσον (Νο88) με 3-0.

Αντίθετα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει παίξει ήδη με δύο... χωματάδες, Ζερεμί Σαρντί (Νο60) και Πέδρο Μαρντίνεθ (Νο103), ξεπερνώντας τους χωρίς απώλειες, ενώ στον 3ο γύρο αγωνίστηκε με έναν εκ των κορυφαίων σέρβερ του κόσμου τον Τζόν Ίσνερ (Νο34), ο οποίος μέχρι το παιχνίδι της Παρασκευής δεν είχε δεχθεί καν break.

Ο Καρένιο Μπούστα ωστόσο συνολικά έχει παραμείνει λιγότερο στο κορτ απ' ότι ο Τσιτσιπάς με τον Ισπανό να μετράει συνολικά 6 ώρες και 13 λεπτά, με τον Έλληνα τενίστα να έχει ολοκληρώσει τα παιχνίδια του σε 7 ώρες και 7 λεπτά.

Η μικρή προϊστορία των δύο ευνοεί τον Τσιτσιπά, ο οποίος έχει κερδίσει τον Ισπανό και στα 2 ραντεβού που έχουν δώσει, το ένα μάλιστα στη χωμάτινη επιφάνεια της Βαρκελώνης (2018) με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στα 2 set (7-5, 6-3), ενώ 2 χρόνια αργότερα ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει και πάλι τον Καρένιο Μπούστα στα σκληρά κορτ του Ντουμπάι και πάλι με 2-0.

Γενικά ο Τσιτσιπάς έχει την απόλυτη κυριαρχία κόντρα στους Ισπανούς με τον 22χρονο να μετράει 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες με εξαίρεση φυσικά τις αναμετρήσεις του με τον Ράφα Ναδάλ (7-2).

Πηγή: Tennis24

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ