OPINIONS

Το σκληρό μάθημα να γίνει κίνητρο στον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατά τη διάρκεια του Roland Garros 2021 AP PHOTO/MICHEL EULER

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για την εμφάνιση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Roland Garros, τη δικαιολογημένη απογοήτευση που σύντομα πρέπει να γίνει κίνητρο και τον μυθικό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ένας χαμένος τελικός πάντα πονάει. Η ήττα είναι η πιο μοναχική στιγμή ενός αθλητή ειδικά όταν μιλάμε για ένα ατομικό σπορ όπως είναι το τένις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κλήρωση στο Roland Garros είδε την πόρτα για τον τελικό να του ανοίγει διάπλατα και εκείνος έφτασε σε αυτήν μέσα από μαγικές εμφανίσεις. Η πορεία του ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη και σε συνδυασμό με την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται του έδωσαν ελπίδες κόντρα στον θρυλικό Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η ήττα στον τελικό του Roland Garros δεδομένα πόνεσε τον Στέφανο Τσιτσιπά. Φάνηκε και στο φινάλε του αγώνα όπου με την πετσέτα προσπάθησε να κρύψει τα συναισθήματά του. Δεδομένα, θα του πάρει κάποιο διάστημα στο οποίο όσα έγιναν στον αγώνα θα στριφογυρίζουν για καιρό στο κεφάλι του, όμως πρέπει να να βρει τρόπο τα δάκρυά του να τα κάνει δύναμη για το μέλλον.

Ξεκίνημα βγαλμένο από όνειρο

Τον τελικό θα μπορούσαμε να τον χωρίσουμε σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι δίχως αμφιβολία τα δύο πρώτα σετ τα οποία ήταν ονειρικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο τρόπος που κινούνταν μέσα στο κορτ, η πίεση που ασκούσε στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τα χτυπήματά του στο όριο του τέλειου έδειχναν όλες τις αρετές του.

Το πρώτο σερβίς του δούλευε στην εντέλεια, το backhand του άντεχε στην πίεση του Τζόκοβιτς και παράλληλα έβγαζε μεγάλους πόντους. Η επιθετικότητά του έκανε ακόμα και τον Νόλε να μην πιστεύει κάποιες στιγμές όσα γίνονταν στο κορτ και να χειροκροτά τον αντίπαλό του.

Αυτός ο Τσιτσιπάς δεδομένα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στο μέλλον και εάν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα καταφέρει να φτάσει εκεί που ονειρεύεται.

Το ρομπότ, Νόβακ Τζόκοβιτς

Μετά το διάλειμμα ανάμεσα στο δεύτερο και το τρίτο σετ, ο Νόλε επέστρεψε στο κορτ πιο ήρεμος, με καθαρότερο μυαλό και έφερε τον τελικό στα μέτρα του.

Για πολλούς ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι ένα ρομπότ το οποίο καταφέρνει να αγγίζει το τέλειο. Ο Νόλε είναι δίχως αμφιβολία ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών και παράλληλα ένας από τους καλύτερους στα παιχνίδια του μυαλού.

Ο Τζόκοβιτς ρίσκαρε, διάβασε το παιχνίδι του Στέφανου και κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή που του έδωσε το 19ο Grand Slam στην καριέρα του και μια μόνιμη θέση στην ιστορία του αθλήματος.

Το χειροκρότημα και τα λόγια του Τζόκοβιτς στον Τσιτσιπά

Το τέλος του τελικού βρήκε το ιδιαίτερο γαλλικό κοινό να αποθεώνει τόσο τον Νόβακ Τζόκοβιτς όσο τον Στέφανο Τσιτσιπά. Άλλωστε, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο 22χρονος Έλληνας είχε τον κόσμο στο πλευρό του, ο οποίος δεν σταμάτησε να τον εμψυχώνει αναγνωρίζοντας την προσπάθειά του.

Είναι και αυτό ένα κέρδος για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Όλη του η πορεία φέτος είναι εντυπωσιακή και εάν συνεχίσει έτσι, είναι σίγουρο ότι τα λόγια του Νόβακ Τζόκοβιτς για εκείνον θα βγουν αληθινά.

"Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι για σένα αυτή η στιγμή. Όταν χάνεις σε έναν τελικό Grand Slam. Σίγουρα απ' αυτά θα μάθεις περισσότερο απ' κάθε άλλο ματς, θα βγεις περισσότερο δυνατός. Πιστεύω θα κερδίσεις πολλά Grand Slam στην πορεία σου. Απόλυτος σεβασμός σε σένα και στην ομάδα σου" είπε μεταξύ άλλων ο Νόλε και ποιοι είμαστε εμείς για να διαφωνήσουμε μαζί του.

Τα σπουδαία είναι μπροστά για τον Στέφανο Τσιτσιπά και οι ευκαιρίες θα έρθουν ξανά στο δρόμο του. Αρκεί το σκληρό μάθημα που πήρε την Κυριακή από τον Νόβακ Τζόκοβιτς να γίνω κίνητρο για τη συνέχεια.

Εάν συμβεί αυτό τότε σίγουρα ο 22χρονος Έλληνας και η ομάδα του θα βρουν τον τρόπο να φτάσουν εκεί που ονειρεύονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ