ROLAND GARROS

Τζόκοβιτς: Έφτασε τα 19 Grand Slams ο Σέρβος, μία ανάσα από Φέντερερ και Ναδάλ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει στο Roland Garros
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει στο Roland Garros 2021 AP PHOTO/MICHEL EULER

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς μετά την κατάκτηση του Roland Garros έφτασε τους 19 τίτλους Grand Slam και πλέον βρίσκεται έναν μακριά από τους Φέντερερ και Ναδάλ.

Ένα βήμα μακριά από την κορυφή των τίτλων σε Grand Slam βρίσκεται ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Νόλε κατέκτησε το Roland Garros για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πλέον έφτασε τους 19.

Οι μόνοι πλέον που έχουν περισσότερα είναι οι Ρότζερ Φέντερερ και Ραφαέλ Ναδάλ που έχουν από 20 και η μάχη για την κορυφή συνεχίζεται.

Μεγάλωσε την κυριαρχία των Big 3

Επιπρόσθετα ο Νόβακ Τζόκοβιτς μεγάλωσε και άλλο την κυριαρχία των Big 3. Από το 2003 όταν ο Φέντερερ κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στο Γουίμπλεντον μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί 71 Grand Slams εκ των οποίων τα 59 έχουν καταλήξει σε κάποιον από τους τρεις. Με απλά μαθηματικά οι τρεις τους έχουν πάρει περίπου το 83% των Major τα τελευταία 16 χρόνια.

Σε όλες αυτές τις σεζόν έχει υπάρξει μόλις μία που έχουν χάσει δύο Grand Slam. Φυσικά, πρόκειται για το 2016 όταν αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών με τον Άντι Μάρεϊ να κατακτά το Wimbledon και τον Σταν Βαβρίνκα το US Open. Μάλιστα, οκτώ από αυτές τις σεζόν δεν άφησαν κανέναν άλλον να πάρει τίτλο σε Grand Slam!

Αυτά αρκούν για να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι να φτάσει κάποιος ακόμα και τώρα στην κατάκτηση ενός Grand Slam μέχρι και τώρα.

Αναλυτικά η κατάταξη

1. Ρότζερ Φέντερερ 20

2. Ραφαέλ Ναδάλ 20

3. Νόβακ Τζόκοβιτς 19

4. Πιτ Σάμπρας 14

5. Ρόι Έμερσον 12

6. Μπγορν Μποργκ 11

7. Ροντ Λέιβερ 11

8. Γουίλιαμ Τίλντεν 10

9. Αντρέ Αγκασι 8

10. Ανρί Κοσέ 8

11. Τζίμι Κόνορς 8

12. Μαξ Ντεκούτζις 8

13. Ιβάν Λεντλ 8

14. Φρεντ Πέρι 8

15. Κεν Ρόσγουελ 8


TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ