VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ

Ο Παναθηναϊκός είχε κομάντο με κρύο αίμα

Ο Παναθηναϊκός είχε κομάντο με κρύο αίμα
INTIME SPORTS

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για την εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ολυμπιακό που σφράγισε τον τίτλο για την ομάδα του Ανδρεόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός έγραψε το όνομά του δίπλα σε εκείνο του πρωταθλητή για τη σεζόν 2021-22 απόλυτα δίκαια αφού ήταν η πιο σταθερή ομάδα όλη τη σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στην κανονική περίοδο, αλλά μετά είχε τα προβλήματά του. Ο Φοίνικας είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, ενώ ο Ολυμπιακός προσπάθησε στο φινάλε να ανατρέψει την κατάσταση αλλά ήταν αργά για θαύματα.

Έτσι, ο τίτλος κατέληξε σε πράσινα χέρια με τον Δημήτρη Ανδρεόπουλο και τους παίκτες του να κατακτούν το δεύτερο πρωτάθλημα μέσα στα τελευταία τρία χρόνια.

Με μάτι που γυαλίζει

Πάμε όμως να επικεντρωθούμε στο ματς στου Ρέντη το οποίο έκρινε και τον 20o τίτλο Παναθηναϊκού σύμφωνα με την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ και 26ο σύμφωνα με τους πράσινους οριστικά. Το γιατί το πήραν οι παίκτες του Ανδρεόπουλου απέναντι στους ερυθρόλευκους μπορεί να το καταλάβει κάποιος βλέποντας μόνο τις φωτογραφίες που υπάρχουν από το ματς, όπως αυτή στο άρθρο.

Από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός έδειχνε να το θέλει περισσότερο. Οι παίκτες του πανηγύριζαν κάθε πόντο λες και ήταν ο τελευταίος. Ακόμα και στους ξένους, όπως Ντε Ντρις που βρίσκεται στην κεντρική φωτογραφία, έβλεπε κανείς το πάθος τους για να τελειώσουν το πρωτάθλημα στο "Μελίνα Μερκούρη".

Σίγουρα όλα τα σετ ήταν κλειστά, θα μπορούσαν να έχουν άλλο νικητή, αλλά στο φινάλε πάντα οι πράσινοι ήταν περισσότερο αποφασιστικοί και έφταναν στους κρίσιμους πόντους.

Το πήρε η πιο ομάδα

Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορούμε να σταθούμε στα επί μέρους κομμάτια του παιχνιδιού. Όπως για παράδειγμα το μπλοκ, το μπλοκ - άμυνα και οι πόντοι στην κόντρα μπάλα.

Όλα όμως εάν τα κολλήσεις το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργούν ένα παζλ το οποίο και δίνει την απάντηση στους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός πήρε το συγκεκριμένο ντέρμπι, αλλά και το πρωτάθλημα.

Οι πράσινοι ήταν περισσότερο ομάδα από όλες τις υπόλοιπες και μέσα από το σύνολο όλοι πρόσθεσαν το δικό τους κομμάτι για να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Τρανό παράδειγμα για όλο αυτό αποτελεί η αγωνιστική άνοδος του Στάλεκαρ.

Ο θηριώδης κεντρικός ήρθε και είχε φανερές αδυναμίες στο παιχνίδι του. Μέσα από τη δουλειά και την πίστη σε αυτόν βελτιώθηκε και έφτασε να είναι καθοριστικός σε αρκετά ματς για τον Παναθηναϊκό.

Η επόμενη μέρα έχει ήδη το δρόμο της

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν ακόμα αγώνα να δώσει για το πρωτάθλημα, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει το League Cup όπου θα μονομαχήσει με τον Φοίνικα Σύρου για την πρόκριση στον τελικό.

Σίγουρα οι πράσινοι θα θέλουν ακόμα έναν τίτλο, όμως δεδομένα θα αρχίσει και ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα. Ήδη, ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος έδωσε τον τόνο για το τι θα κάνουν οι πράσινοι.

Να κρατήσουν τον κορμό τους και να βελτιωθούν ώστε του χρόνου να πάνε καλύτερα στην Ευρώπη. Είναι δεδομένο ότι στόχος είναι να διατηρηθεί ο ελληνικός κορμός της ομάδας και να ενισχυθεί.

Φυσικά, όλα αυτά πάντα σε ένα λογικό πλαίσιο αφού το μπάτζετ είναι πάντα μετρημένο μέχρι το τελευταίο ευρώ για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως και το περασμένο καλοκαίρι όταν αποκτήθηκε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης χρειάστηκε η συμβολή του Θάνου Αραγιάννη ο οποίος κάλυψε τη διαφορά που υπήρχε για να ντυθεί ο Έλληνας ακραίος στα πράσινα.

Ο Ολυμπιακός χρειάζεται ανανέωση

Πάμε και στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι δεδομένα χρειάζονται ανανέωση. Το πώς θα γίνει αυτή και σε ποιο βαθμό θα φτάσει είναι κάτι που θα το αποφασίσουν οι άνθρωποι που τρέχουν το τμήμα.

Όλα θα ξεκινήσουν από το θέμα του προπονητή. Ο Τζουλιάνι έχει το απαραίτητο βιογραφικό για να χτίσει την ομάδα από την αρχή, απέκτησε εικόνα από το ελληνικό πρωτάθλημα και την ελληνική αγορά και μένει να δούμε εάν θα παραμείνει.

Ο Ολυμπιακός φέτος δεν είχε τους παίκτες που θα τελείωναν τις κρίσιμες μπάλες και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεδομένα χρειάζεται ενίσχυση.

TAGS VOLLEY LEAGUE ΑΝΔΡΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ