CHALLENGE CUP

Ο Κόβαρ, η Λερναία Ύδρα του Παναθηναϊκού και το θολωμένο μυαλό του Ολυμπιακού

Ο Κόβαρ στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup με αντίπαλο τον Ολυμπιακό
Ο Κόβαρ στον πρώτο ημιτελικό του Challenge Cup με αντίπαλο τον Ολυμπιακό INTIME

Ο Κώστας Χολίδης γράφει για τον Παναθηναϊκό που με πρωταγωνιστή τον Γίρι Κόβαρ κατάφερε να κάνει αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στον τελικό του Challenge Cup και τον Ολυμπιακό που στο τελείωμα των σετ τα θαλάσσωνε.

Ένα καλό μάθημα σε όλους μας έδωσε ο Παναθηναϊκός. Πολλοί, ανάμεσα σε αυτούς και ο γραφών, θεώρησαν ότι η απουσία του Ερνάντες θα έγερνε την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

Οι προβλέψεις μας διαψεύστηκαν πανηγυρικά στο τάραφλεξ του Μελίνα Μερκούρη αφού οι πράσινοι επικράτησαν 3-1 σετ και απέκτησαν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Challenge Cup.

Ουσιαστικά η ομάδα του Ανδρεόπουλου χρειάζεται δύο σετ για να πάρει εκείνη το εισιτήριο για τους διπλούς τελικούς κόντρα είτε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ είτε στην Μπαστάρντο.

Ο καθοριστικός Γίρι Κόβαρ

Πάμε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης που δεν ήταν άλλος από τον Γίρι Κόβαρ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι πράσινοι υστέρησαν κάτι που θα αναλύσουμε παρακάτω).

Ο 33χρονος ακραίος έκανε το καλύτερο παιχνίδι του κόντρα στον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια ξανά έκανε μεγάλο ματς κόντρα στους ερυθρόλευκους όπως και στο ματς πρωταθλήματος.

Ο Κόβαρ τα έκανε όλα. Τελείωσε πολλές δύσκολες επιθέσεις καλύπτοντας το κενό του Ερνάντες, ήταν καθοριστικός στο σερβίς (5 άσοι) ενώ βοήθησε τόσο στο μπλοκ όσο και στην άμυνα.

Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι έβγαλε εκτός αγώνα τον Ιντάλγκο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Κόβαρ έπαιξε σε πολλές περιπτώσεις με το μυαλό του Κουβανού ακραίου και βγήκε νικητής σε αυτή τη μονομαχία.

Έμοιαζε με Λερναία Ύδρα

Δεν ήταν όμως μόνος του ο Κόβαρ. Ο Παναθηναϊκός πήρε πράγματα απ' όλους τους παίκτες του οι οποίοι έδωσαν και την ψυχή τους στο τάραφλεξ του Μελίνα Μερκούρη.

Είναι χαρακτηριστικό του πόσο το ήθελαν οι πράσινοι το γεγονός ότι ακόμα και ο τραυματίας Ερνάντες πανηγύριζε τους πόντους στον πάγκο και έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του.

Ο Φράγκος έπαιξε εξαιρετικά δίνοντας βοήθειες παντού, ο Ζήσης κράτησε και εκείνος στην υποδοχή και έδωσε λύσεις στην άμυνα, ενώ δικό του μερίδιο είχε και ο Σάντερ που ειδικά στο κομμάτι της επίθεσης βοήθησε.

Ο Γιάκομπσεν χρησιμοποίησε λιγότερο απ' όσο συνηθίζει τους κεντρικούς, αλλά Πετρέας και Ρανγκέλ βοήθησαν και εκείνοι σε μπλοκ και σερβίς, ενώ και ο Μπάσης που μπήκε αλλαγή για το σερβίς έβγαλε μια μεγάλη άμυνα.

Γενικότερα ο Παναθηναϊκός έβγαζε συνεχώς άσους από το μανίκι του για να φτάσει σε αυτή τη μεγάλη νίκη.

Ο Ολυμπιακός κλάταρε στο τέλος

Πάμε τώρα και στον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έχουν παίκτες με μεγάλη προσωπικότητα και πολλά γαλόνια στην αθλητική εμφάνισή τους.

Ωστόσο, στο φινάλε των σετ ουδείς μπόρεσε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Ο Ολυμπιακός είχε πολλά προβλήματα στην υποδοχή. Ο Τζουλιάνι αναγκάστηκε να δώσει εντολή στους παίκτες του να μην ρισκάρουν στο σερβίς, αφού έδωσαν πολλούς εύκολους πόντους στον Παναθηναϊκό δίχως ιδιαίτερο αποτέλεσμα.

Ίσως και ο κόουτς των ερυθρόλευκων να μην διαχειρίστηκε όσο καλά θα μπορούσε το βάθος του ρόστερ του. Με τον Ιντάλγκο να έχει προβλήματα στην υποδοχή, ίσως η χρησιμοποίηση νωρίτερα του Δαλακούρα να βοηθούσε.

Την ίδια ώρα δεν πήρε όσα θα περίμενε από τη χρησιμοποίηση του Γκουσταβάο, ο οποίος έδωσε πράγματα στο μπλοκ, όχι όμως και στην επίθεση. Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στον Στερν η απόδοση του οποίου έπεφτε όσο περνούσε η ώρα στην αναμέτρηση.

Είδαμε μόνο το πρώτο ημίχρονο

Αυτά είδαμε πάνω κάτω στον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων. Την ερχόμενη Τετάρτη είναι ένα ματς το οποίο θα είναι διαφορετικό σετ προς σετ.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να κατακτήσει δύο για να πάρει την πρόκριση, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάζεται τέσσερα. Δεδομένα το κλειστό του Αγίου Θωμά θα είναι κατάμεστο και περιμένουμε να δούμε ακόμα μια μεγάλη μάχη.

Σίγουρα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται ο Ερνάντες και εάν θα αγωνιστεί. Αυτός είναι ο στόχος του Κουβανού διαγώνιου ο οποίος δε θέλει να ρισκάρει ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεδομένα θα πρέπει να βρει τους παίκτες που θα ηγηθούν της προσπάθειάς του για μια μεγάλη ανατροπή. Ο κόουτς Ανδρεόπουλος τόνισε στις δηλώσεις του ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως οι ερυθρόλευκοι έχουν παίκτες που μπορούν να ανατρέψουν ένα αποτέλεσμα κάτω από οποιαδήποτε συνθήκη.

Όπως και να έχει το ματς της επόμενης Τετάρτης (15/02, 19.00) θα είναι ένα παιχνίδι αποδείξεων για τη συνέχεια στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη για τον νικητή.

TAGS CHALLENGE CUP ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ