OPINIONS

Όταν τους πιάνει από το λαρύγγι…

Όταν τους πιάνει από το λαρύγγι…
INTIME SPORTS

Ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη επί της Μπαρτσελόνα, γέμισε τους φίλους του Ολυμπιακού. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας

Νίκη από νίκη διαφέρει και θα το εξηγήσουμε παρακάτω. Θα μπούμε σε… ξένα χωράφια, αλλά μας γέμισε τόσο η επιτυχία του Ολυμπιακού επί της Μπαρτσελόνα που θα ασχοληθούμε σε αυτή την επικοινωνία μας, κυρίως με το μπάσκετ

Οι "ερυθρόλευκοι" βρισκόντουσαν σε άσχημο φεγγάρι, με δύσκολες νίκες, οι οποίες συνοδευόντουσαν από κακές εμφανίσεις (ακόμα και στο ελληνικό πρωτάθλημα). Και στο πρώτο πολύ μεγάλο παιχνίδι, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, σαν να γύρισαν τον διακόπτη και να πάτησαν τοon!

Προσωπικά, δεν περιμέναμε, τόσο μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της ομάδας. Τί είδαμε την Τρίτη το βράδυ στο ΣΕΦ; Πολύ απλά, τον Ολυμπιακό που μας έχει γεμίσει με περηφάνια, με τις επιτυχίες του στην Ευρώπη.

Είδαμε, τον πραγματικό Ολυμπιακό, αυτόν που δεν καταλαβαίνει από ονόματα, που πιάνει τον αντίπαλο από το λαρύγγι και δεν τον αφήνει να πάρει ανάσα.

Η Μπαρτσελόνα ήρθε στο ΣΕΦ και έφυγε και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι. Κι σε μια περίοδο που ο Ολυμπιακός δεν ήταν στα καλύτερά του, αλλά όπως προαναφέραμε οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, την πλέον κατάλληλη στιγμή

Δεν είναι το θέμα η νίκη, επί της «Μπάρτσα». Είναι ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε. Οι Πειραιώτες κατέστρεψαν τα επιθετικά συστήματα των Ισπανών και μόλις βρήκαν ρυθμό και στην επίθεση, καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες την μπουγάδα. Οι Πειραιώτες έβγαλαν στο παρκέ τον αγωνιστικό τους τσαμπουκά, έβγαλαν ψυχή και για να δεχτούν καλάθι έπρεπε ο αντίπαλος να ματώσει. Δεν συζητάμε καν για τη μάχη των ριμπάουντ, που οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν πάρτι.

Αυτόν τον Ολυμπιακό χαίρεται να βλέπει ο κόσμος του. Αυτόν τον Σπανούλη θέλει να απολαμβάνει. Τον παίκτη που θα αξιοποιήσειτους συμπαίκτες του, θα «σκοτώσει» εκεί που πρέπει τον αντίπαλο και δεν θα πάρει πολλές τραβηγμένες προσπάθειες

Όπως επίσης, θέλει να βλέπει τους ψηλούς να σκυλιάζουν για ένα ριμπάουντ, για μια άμυνα. Θέλει να βλέπει τον Χάκετ να κάνει την διαφορά στην επίθεση (είχαμε φτάσει στο σημείο να νομίζουμε ότι ο συγκεκριμένος παικταράς είχε ξεχάσει το μπάσκετ), θέλει να βλέπει τον Στρόμπερι να βγάζει αυτή την ενέργεια στο παρκέ.

Όλοι ανεξαιρέτως οι παίκτες που αγωνίστηκαν, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να έρθει η νίκη. Όλοι και δεν είμαστε υπερβολικοί σε αυτό που γράφουμε. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πορεία στοTOP– 16 και αν διατηρήσει αυτό το πρόσωπο, θα προκριθεί και με πλεονέκτημα έδρας, από τον όμιλο του θανάτου…

Φυσικά και οι Πειραιώτες δεν κατέκτησαν την Ευρωλίγκα με τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο κέρδισαν τους Καταλανούς. Κι βεβαίως βεβαίως, δε νομίζουμε να μπορεί να ξεγράψει εύκολα κανείς, μια ομάδα που μετρά δύο κατακτήσεις τροπαίων και μία παρουσία σε τελικό την τελευταία πενταετία.

Το σίγουρο είναι, ότι ο Ολυμπιακός έστειλε μήνυμα τρόμου στις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου και περιμένουμε πώς και πώς το επόμενο παιχνίδι…

Υ.Γ. Χρόνια πολλά σε όλους και σας ευχόμαστε η νέα χρονιά να σας επιστρέψει όλα τα όμορφα πράγματα που σας στέρησε η προηγούμενη.

Υ.Γ. (1). Για τα μεταγραφικά ζητήματα του Ολυμπιακού, σας τα είχαμε γράψει στην προηγούμενη επικοινωνία μας. Είναι δύσκολο να βρεθεί ο ιδανικός παίκτης σε μεταγραφική περίοδο χειμώνα, ειδικά από το εξωτερικό.

Υ.Γ. (2). Δεν είναι και λίγοι αυτοί που γκρινιάζουν με την εξέλιξη στο θέμα Μανιάτη. Ωστόσο, όταν θες να εμπιστευθείς έναν προπονητή και να τον αφήσεις να δουλέψει, οφείλεις να σεβαστείς τα θέλω του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ