OPINIONS

Κάτι νέο, κάτι φρέσκο...

Κάτι νέο, κάτι φρέσκο...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η γκέλα ήρθε για τον Ολυμπιακό στα "Περιβόλια" με τον Πλατανιά (1-1), αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ίσως ο Σίλβα θα πρέπει να ανακατέψει λίγο την τράπουλα. Γράφει ο Ηρακλής Αντύπας.

Κάποια στιγμή θα γινόταν. Όσο και αν ο Ολυμπιακός έχει πολύ μεγάλη ποιοτική διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος, θα ερχόταν η αγωνιστική που θα έχανε βαθμούς. Και αυτό έγινε στη Κρήτη, κόντρα στον Πλατανιά, με τους Χανιώτες να γράφουν… ιστορία. Στο μέλλον βλέπετε, θα θυμόμαστε την ομάδα που έβαλε φρένο στο νικηφόρο σερί των πρωταθλητών…

Οι Κρητικοί έβαλαν δύσκολα στους Πειραιώτες και μόνο από σπόντα δεν πήραν θετικό αποτέλεσμα. Αφενός γιατί ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και αφετέρου, γιατί το φαβορί του ματς άφησε να περάσει χρόνος μέχρι να πάρει η… μηχανή μπροστά. Και ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε, αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ (κάτι που συνέβη για πρώτη φορά φέτος σε ματς ελληνικού πρωταθλήματος) και αφού πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Κώστας Φορτούνης.

Κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την ανατροπή, αν και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης… πανηγύριζαν για το στοιχηματικό δώρο που είχε προκύψει από την εξέλιξη του ματς. «Φόρτωσα το διπλό» ο ένας, «σιγουράκι η ανατροπή» ο άλλος και στο τέλος πανηγύριζαν οι εταιρείες. Δεν λέμε καν για τους άλλους που έπαιζαν επόμενο γκολ με πέναλτι…

Ξεφύγαμε και συνεχίζουμε. Ο Θρύλος έκανε ρεκόρ, έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα και φυσικά δεν ήρθε και η καταστροφή με την απώλεια των δύο βαθμών. Απλά χάλασε η… προπαίδεια με την οποία οι φίλοι της ομάδας πίκαραν τους αντιπάλους τους. Οι «ερυθρόλευκοι» θα κοιτάξουν μπροστά, θα κοιτάξουν τα επόμενα ματς και εμείς θα το πάμε λίγο παρακάτω…

Είναι δεδομένο, ότι στο μυαλό όλων στο λιμάνι είναι τα παιχνίδια με την Άντερλεχτ και για αυτά πρέπει να προετοιμάσει ο Μάρκο Σίλβα τους Πειραιώτες, Και αν τους προετοιμάσει όσο καλύτερα γίνεται, γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση, καθώς οι Βέλγοι, μόνο φόβητρο δεν τον αποτελούν.

Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε, ότι τους παρακολουθήσαμε κόντρα στη Γάνδη και δεν έδειξαν ομάδα για πολλά πράγματα. Η αμυντική τους γραμμή, αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα και στην επίθεση, είχαν ένα καλό διάστημα στο δεύτερο ημίχρονο (περίπου είκοσι λεπτά), με τον Οκάκα να χάνει μία ευκαιρία από αυτές που λέμε ότι δεν χάνονται…

Αρκετά με τους Βέλγους, με τους οποίους θα ασχοληθούμε όταν έρθει η ώρα. Αυτό που θα θέλαμε να δούμε πια στην Ελλάδα από τον Ολυμπιακό, είναι να ανοίξει ο Σίλβα το ροτέισον. Ο τίτλος έχει κατακτηθεί και νομίζουμε ότι μπορεί να πάρουν χρόνο συμμετοχής, παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί αρκετά.

Όπως επίσης και κάποια παιδιά από τις ακαδημίες. Θυμίζουμε ότι στο ματς Κυπέλλου, κόντρα στα Χανιά, χρησιμοποιήθηκαν αρκετοί παίκτες από τα τμήματα υποδομής και απέδειξαν ότι στην ακαδημία γίνεται καλή δουλειά.

Προσωπικά θα θέλαμε να δούμε σε αρκετά από τα εναπομείναντα παιχνίδια τον Τσιμίκα αριστερό μπακ, τον Σάλιακα στο δεξί άκρο της άμυνας, ακόμα και τον Μανθάτη, που στο μικρό διάστημα που αγωνίστηκε στο ματς Κυπέλλου, κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου. Όπως επίσης και τον… παλιό, τον Βούρο που στα φιλικά προετοιμασίας το καλοκαίρι, είχε δείξει εξαιρετικά στοιχεία…

Αν χρησιμοποιηθούν, θα γεμίσουν εμπειρίες, θα έχουν την δυνατότητα να δείξουν την αξία τους και φυσικά θα αποκτήσουν και διαφορετικό χρώμα τα ματς, καθώς ο κόσμος θα θέλει να δει κάτι νέο, κάτι φρέσκο.

Προς Θεού, δεν λέμε να παίζουν όλα αυτά τα παιδιά μαζί, ούτε φυσικά στα ντέρμπι που ακολουθούν. Αλλά αν αγωνιστούν σε ένα αντίστοιχο παιχνίδι, όπως αυτό με τον Πλατανιά, δεν χάθηκε και ο κόσμος εάν δεν έρθει νικηφόρο αποτέλεσμα.

Και υπό αυτή την έννοια, ίσως είναι και καλύτερο που χάθηκαν οι πρώτοι βαθμοί. Γιατί άνευ λόγου και αιτίας, υπήρχε μια πίεση στην ομάδα για κάθε ματς, ενώ πλέον, τώρα που χάλασε το σερί των νικών, αυτή δεν θα υφίσταται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ