OPINIONS

Ελληνική υπογραφή!

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Οικονόμου γράφει για την ηγετική παρουσία του Νίκου Παππά όταν χρειάστηκε, τις μάχες του Γιάννη Μπουρούση και την νίκη αυτών που παλεύουν στον Παναθηναϊκό Superfoods.

Η πρώτη μεγάλη νίκη που αναζητούσε η ομάδα του "τριφυλλιού" μετά από καιρό ήρθε και μάλιστα στο κατάλληλο σημείο . Η σειρά των τελικών τηςStoximan.grBasketLeagueέχει πολύ ψωμί ακόμα και το σημαντικότερο είναι πως οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ, έδειξαν να μην τα παρατούν.

Οι "πράσινοι" έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, όχι μόνο γιατί ήταν πίσω στο σκορ αλλά και γιατί πλέον καλούνται ν’ αποδεικνύουν πως δεν ξόφλησαν μετά απ’ όσα έχουν προηγηθεί. Όπως και να έχει η δουλειά έγινε και ο Παναθηναϊκός βρήκε τον παίκτη που θα ηγηθεί στο τέλος.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Νίκου Παππά για να βάλει την υπογραφή του στην τελική επικράτηση, ωστόσο ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν το στήριγμα στη μεγαλύτερη διάρκεια αφού όταν ήταν μέσα όλες οι μπάλες περνούσαν από τον διεθνή σέντερ. Ο Καταλανός τεχνικός με τρεις γκαρντ (Καλάθης, Παππάς, Τζέιμς) έριξε στο παρκέ τους παίκτες που θα παλέψουν κι εκείνοι τον δικαίωσαν.

Από το ξεκίνημα του αγώνα, ο Πασκουάλ έδειξε την πρόθεση του ν’ ακουμπήσει η μπάλα κοντά στο καλάθι και από κει να κυκλοφορήσει. Βρήκε εύστοχα το σουτ από την περιφέρεια, ωστόσο η νωθρότητα στην άμυνα δημιουργούσε πολλά προβλήματα αφού οι "πράσινοι" έχαναν πολλές προσωπικές μονομαχίες. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έπαιζε με χαμηλό σχήμα και τρεις γκαρντ, το εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι "ερυθρόλευκοι" από τον παίκτη στη θέση "3" (κυρίως ο Παπανικολάου) που υπερτερούσε υψομετρικά.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του "τριφυλλιού" αντέδρασε, "έσφιξε" την άμυνα της και σε κάποιες περιπτώσεις ρίσκαρε το μακρινό σουτ των φιλοξενούμενων καθώς ήθελε να θωρακίσει τη ρακέτα ελέγχοντας τα ριμπάουντ. Από ένα σημείο οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα, έβρισκαν λύσεις και όσο το σκορ πήγαινε πιο ψηλά έδειχνα να το ελέγχουν, παρά το γεγονός πως στα τελευταία λεπτά, γι’ ακόμα μία φορά έπαιξαν με τη… φωτιά.

Παρόλα αυτά, πήραν αυτό το οποίο ήθελαν και είναι χαρακτηριστικό πως μετά από πολύ καιρό, ο Μάικ Τζέιμς πήγε σε πιο ορθολογικές επιλογές, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κι εκτέλεσε όταν χρειάστηκε αφού πρώτα είχε κυκλοφορήσει η μπάλα. Ο Νικ Καλάθης δεν προσπάθησε να μπει στο ματς από την επίθεση όπως έκανε στο ΣΕΦ και φρόντισε να συνεισφέρει σε άλλους τομείς όπως η άμυνα και τα ριμπάουντ όπου είχε 10. Αυτό είχε ως συνέπεια στο τέλος η μπάλα να πάει στους παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Είναι αλήθεια, πως δεν τελείωσε τίποτα στη σειρά των τελικών, ωστόσο αυτή η επικράτηση είχε ελληνική υπογραφή αν και μετά από μεγάλο διάστημα ο Πασκουάλ πήρε πράγματα από αρκετούς παίκτες. Επίσης, ο Παναθηναϊκός πέτυχε σε δύο σημεία: Πρώτον την διαχείριση των συναισθημάτων μετά την ήταν στο πρώτο ματς και το γεγονός πως με επιτυχία άλλαξε πράγματα σε διάστημα λίγων ημερών.

Πλέον μεταφέρει την πίεση στους "ερυθρόλευκους" και πηγαίνει στο ΣΕΦ να διεκδικήσει τις πιθανότητες που του αναλογούν. Η ανακούφιση στο πρόσωπο των παικτών του "τριφυλλιού" λέει πολλά για το πώς περίμεναν, αυτή την επικράτηση. Πλέον μένει να δούμε αν θα έχει συνέχεια, πάντως η διάθεση έφτιαξε για τα καλά, μετά από τους μήνες ταλαιπωρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ