EUROLEAGUE

Ρολόι έξω από την πράσινη γραμμή

Ρολόι έξω από την πράσινη γραμμή

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος γράφει γι αυτά που μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από την νίκη επί της Λαμποραλ Κούτσα, σε ένα αλλόκοτο παιχνίδι που δεν το ευχαριστήθηκε.

Ήταν ένα αλλόκοτο παιχνίδι, ασυνήθιστο για το επίπεδο της Euroleague. Ο Παναθηναϊκός γηπεδούχος στην Λευκωσία, κόντρα σε έναν αντίπαλο που αν μη τι άλλο προκαλούσε συμπόνα έτσι όπως κατέβηκε να παίξει: αποδεκατισμένος , με 8 παίκτες, όλους κι όλους, στημένους σε άμυνα ζώνης από το πρώτο δευτερόλεπτο. Ήταν προφανές ότι ο στόχος της Λαρμποραλ ήταν να βγάλει το ματς κούτσα – κούτσα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν είναι εύκολο να αξιολογήσει κανείς την απόδοση του Παναθηναϊκού. Μήπως έφταιγε η αφεντιά του που βρέθηκε μπλεγμένος μέσα σε μια τόσο άβολη κατάσταση; Ή μήπως εκείνος νομίζετε ότι το ευχαριστήθηκε;

Αν μη τι άλλο πάντως ,από ένα ματς που θύμισε κάτι από ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να κρατήσει:

* Την πρώτη του νίκη στην φετινή διοργάνωση και την απαλοιφή της πρώτης , από τις δυο, αγωνιστικές της τιμωρίας του, χωρίς συνέπειες, και

* Τη ζεστασιά με την οποία τον υποδέχθηκε και τον φιλοξένησε το μπασκετικό κοινό της Κύπρου, που κατέκλυσε το κλειστό «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία» για να τον καμαρώσει.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, την έκανε την δουλειά του και με το παραπάνω. Το ματς το τελείωσε πριν καν αρχίσει με την άνεση και την αυτοπεποίθηση που μπήκαν στο παρκέ οι παίκτες του Πεδουλάκη.

Τράβηξαν μια πράσινη γραμμή στα 6.75 και άρχισαν να παίζουν ένα παιχνίδι που το τράβαγε η όρεξη της παθητικής ζώνης του Σκαριόλο: « ρολόι» το λέγαμε παλιά στα ανοικτά γήπεδα.

Τη σκυταλοδρομία την ξεκίνησε ο Ματσιούλις (2/4), την συνέχισαν ο Μπράμος (7/11) , ο Κάρι (3/6) ,ο Ούκιτς (2/3) ο Διαμαντίδης (3/8) και πήγε λέγοντας. Τελικός απολογισμός : 18/37 ήτοι 48% .Την ίδια στιγμή τα δίποντα ήταν λιγότερα (17/28) , αλλά με το υψηλό 60%.

Ωστόσο μη φανταστεί κανείς ότι αυτά τα σουτ ήταν γεμάτα αφέλεια. Τουλάχιστον δυο παίκτες από την αντίθετη πλευρά, όρμαγαν βάση σχεδίου για το επιθετικό ριμπάουντ για να αξιοποιήσουν με δεύτερη και τρίτη προσπάθεια τις όποιες αστοχίες.

Εναλλακτικό σενάριο ,που περισσότερο επιλέχτηκε για ποικιλία και για προπόνηση, ήταν το low post με τον Μάϊκ Μπατίστ. Δεν παίζει πια στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι αυτονόητο ότι φορμάρεται μόνο μέσω των προπονήσεων και της Ευρώπης.

Σαφές δείγμα ομαδικότητας οι 31 ασίστ, αλλά και μήνυμα προς τον Νίκο Παππά το γεγονός ότι χρησιμοποιήθηκε μόλις 93 δευτερόλεπτα. Ο Πεδουλάκης διάλεξε να κρατήσει ζεστούς τους Ούκιτς και Κάρι, δίνοντάς τους ένα προβάδισμα ενόψει της κρίσιμης δοκιμασίας που έρχεται, στην φανατισμένη έδρα του Ερυθρού Αστέρα. Κι επίσης προσπάθησε να βοηθήσει το δίδυμο Γκίστ-Λάσμε να ξαναβρεί το χαμένο του ρυθμό.

Αν το πολυψάξουμε, προφανώς δεν θα άρεσε στον κοουτς του Παναθηναϊκού και κάτι άλλο :η Λαμποράλ, μπορεί να μην άγγιξε το ματς , αλλά τελείωσε με υψηλά ποσοστά: 56% στα δίποντα και 40% στα τρίποντα. Για τον Σέρτζιο Σκαριόλο πάντως, κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα. Τέτοια εικόνα παρουσίαζε τα δυο τελευταία χρόνια η Αρμάνι. Τουλάχιστον αυτή τη φορά είχε όλα τα άλλοθι του κόσμου.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ