EUROLEAGUE

Να (ξανα)συστηθούμε

Να (ξανα)συστηθούμε

Ο Γιάννης Ντεντόπουλος διαπιστώνει ότι ο Παναθηναϊκός, στην Βιτόρια, καλείται να αντιμετωπίσει τρίτη διαφορετική Λαμποράλ, από εκείνη που συνάντησε στα δυο ματς της πρώτης φάσης. Το ζενίθ των Βάσκων και το πλεονέκτημα του Σκαριόλο, που καλείται να αναχαιτίσει ο Πεδουλάκης

Το τρίτο φετινό ραντεβού του Παναθηναϊκού με την Λαμποράλ Κούτσα στην Euroleague, δεν έχει καμία σχέση με τα δυο προηγούμενα.

Στην ουσία ο Πεδουλάκης και οι συνεργάτες του προετοιμάζουν τους παίκτες τους για να αναμετρηθούν με μια νέα ομάδα, ολότελα διαφορετική από εκείνη που συνάντησαν στην α' φάση. Και από εκείνη που συνέτριψαν 95-74 στη Λευκωσία αλλά και από εκείνη που τους λύγισε 79-77 στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρένα». Υπό αυτές τις συνθήκες, το πλεονέκτημα της πρωθύστερης γνωριμίας, το έχει μόνο ο Σέρτζιο Σκαριόλο. Γιατί οι «πράσινοι», ως πρόσωπα , παρέμειναν ίδιοι. Απλά , αυτή την εποχή είναι βελτιωμένοι αγωνιστικά και ψυχολογικά, και το κυριότερο, περισσότερο υγιείς.

Για παράδειγμα, στο ματς της Λευκωσίας δεν είχαν αγωνιστεί ο φορμαρισμένος πρώην σέντερ της Μπιλμπάο, Λαμόντ Χάμιλτον ο οποίος έκρινε πριν λίγες ημέρες, υπέρ των Βάσκων το ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα για την ACB. Δεν είχε φτάσει καν στο νησί, το βαρόμετρο που λέγεται Σαν Εμετέριο, ο οποίος στο ματς του δεύτερου γύρου ήταν καθοριστικός, γιατί έπαιξε 28 λεπτά και σημείωσε 15 πόντους με βομβαρδισμό τριπόντων(5 στα 7).

Στο 79-77, το 31 % των πόντων της Λαμποράλ, είχαν σκοράρει δυο παίκτες που είναι πια παρελθόν: ο Τόμας Κελάτι (8 πόντους σε 23 λεπτά.) και ο Μίλκο Μπιέλιτσα (17 πόντους σε 27 λεπτά).

Στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη που πέτυχαν οι Βάσκοι την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα στη Μάλαγα και τους έδωσαν την δυνατότητα να ξεκινήσουν δυναμικά το ΤΟΡ 16 έπαιξαν δυο παίκτες που δεν είχε αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός σε κανένα από τα δυο παιχνίδια που συζητάμε : ο Αργεντίνος Λέο Μαϊνόλντι και ο Ούγγρος Άνταμ Χάνγκα. Για να μην ξεχάσουμε και τον διεθνή Ιταλό πλέι μέικερ Γκιουζέπε Ποέτα ο οποίος προστέθηκε τελευταία..

Η μεγάλη δυσκολία του συγκεκριμένου παιχνιδιού, δεν είναι τόσο η έδρα, ούτε τα νέα πρόσωπα που άλλαξαν τις εσωτερικές ισορροπίες της Λαμποράλ. Είναι κυρίως ότι η ομάδα του Σκαριόλο περνάει μια φάση γενικότερου φορμαρίσματος. Είπαμε, προέρχεται από δυο μεγάλες νίκες επί της Μάλαγα εκτός , στην πρεμιέρα του ΤΟΡ 16 και επί της Μπαρτσελόνα εντός για την ACB.

Στη Βιτόρια, έχουν μάθει να ζουν με αυτές τις μεταπτώσεις, από το ζενίθ στο ναδίρ. Όποιο κι αν ήταν το όνομα του χορηγού, όποιος κι αν ήταν ο προπονητής. Αυτός που είναι υποχρεωμένος να προσαρμοστεί και να αντιδράσει αναλόγως, είναι ο αντίπαλος. Ο Παναθηναϊκός στην προκειμένη περίπτωση.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ