OPINIONS

Κομμάτι της ζωής

Κομμάτι της ζωής

Επιτέλους δράση. Το ντέρμπι αρχίζει και είναι η ώρα να θαυμάσουμε τους αληθινούς πρωταγωνιστές, τους παίκτες.

Όλη την εβδομάδα (και βάλε…) ακούγαμε και διαβάζαμε για τις κοκορομαχίες των διοικούντων, που λες και ήθελαν να κλέψουν την παράσταση από τους παίκτες, οι οποίοι προς τιμήν τους κράτησαν (και θεωρούμε ότι θα το κάνουν και εντός αγωνιστικού χώρου) εξαιρετικά χαμηλούς τόνους και έδωσαν το καλό παράδειγμα.

Άλλωστε με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι ποδοσφαιριστές επεδείκνυαν πάντα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης το καλύτερό τους πρόσωπο.

Δικό τους (και δικό μας, του απλού κόσμου) είναι το ντέρμπι λοιπόν και ελπίζουμε έστω και στο και πέντε να μας αφήσουν όλοι οι υπόλοιποι να το απολαύσουμε.

Αναμφίβολα διανύουμε την Κυριακή των μεγάλων ντέρμπι. Από Αρσεναλ-Τσέλσι, Μπενφίκα-Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Λίβερπουλ-Εβερτον και φυσικά Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τη μπασκετική κόντρα των «αιωνίων» αλλά ακόμα και αυτή για την αρχηγία στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Ντόρας Μπακογιάννη.

Όμως το παιχνίδι στο «Καραϊσκάκης» θεωρούμε ότι «κλέβει» την παράσταση, καθώς μετά από αρκετά χρόνια και οι δύο «αιώνιοι» παραμένουν αήττητοι και ουσιαστικά μοναδικοί διεκδικητές του τίτλου. Ο νικητής μπορεί θεωρητικά να μην τον κατακτά από το βράδυ της Κυριακής αν και στην περίπτωση που αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, είναι σχεδόν απίθανο να χάσει το πρωτάθλημα στη συνέχεια.

Το πρεστίζ της συμμετοχής σε ένα τέτοιο παιχνίδι, δείχνει τελικά και κάτι άλλο. Ότι οι ποδοσφαιριστές, πέρα από τα χρυσά τους συμβόλαια, ζουν για αυτά τα ματς στα οποία ξεχνούν τις καταθέσεις τους, αλλά και ενδεχόμενα προβλήματα τραυματισμών και υγείας.

Ο Βασίλης Τοροσίδης και ο Γιώργος Καραγκούνης,με τα προβλήματα που είχαν, σε άλλη δουλειά, ενδεχομένως θα έμεναν κλινήρεις στο σπίτι τους, αλλά εδώ δεν το συζήτησαν καν ότι μπορεί να λείπουν από την αποστολή των ομάδων τους.

Πολύ απλά διότι αυτά τα παιχνίδια είναι κομμάτι της ζωής τους και θέλουν να τα ζήσουν όσο πιο έντονα και από όσο πιο κοντά γίνεται.

Ζίκο και Τεν Κάτε, δεν λατρεύουν ενδεχομένως το σκάκι, αλλά το βράδυ θα πρέπει να δείξουν και ικανότητες γκράν μέτρ, αφού το μυαλό τους πρέπει να παίρνει δεκάδες στροφές το δευτερόλεπτο, αλλάζοντας κάθε στιγμή που χρειάζεται συστήματα και προσαρμόζοντας πάντα το παιχνίδι τους με βάση τον αντίπαλο και την εικόνα του αγώνα.

Οι περισσότεροι παίκτες και των δύο ομάδων, έχουν την ποιότητα να μας προσφέρουν και υψηλό θέαμα

Ευχή όλων και ο κόσμος, να ασχοληθεί με το ντέρμπι και μην μας «κλέψει» αρνητικά με αποδοκιμασίες, χρόνο από το δικό μας (και δικό του) παιχνίδι.

Ας το απολαύσουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ