OPINIONS

Κι αν γινόταν εδώ;

Κι αν γινόταν εδώ;

Φανταστείτε τώρα, να έπαιζε εδώ Ολυμπιακός-ΑΕΚ, με τους φιλοξενούμενους να διεκδικούν τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό.

Να έβγαινε ο Σωκράτης Κόκκαλης και να έλεγε ότι δεν θα πάει στο γήπεδο διότι εδώ και 55 χρόνια είναι υποστηρικτής της “Ένωσης” και ο Ντουντού, με το σκορ στο 0-0 να δίνει πάσα ασίστ στον Νέμεθ και η ΑΕΚ να ανοίγει το σκορ.

Οι δε φίλοι του Ολυμπιακού να πανηγυρίζουν έξαλλα το γκολ και να αγκαλιάζονται με τους φίλους της ΑΕΚ για το “χτύπημα” στον “αιώνιο” αντίπαλο.

Τι θα είχε επακολουθήσει ;

Αφενός θα είχαν γίνει αρκετές επερωτήσεις στη Βουλή. Αφετέρου, θα είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα κλιμάκιο της ΟΥΕΦΑ ερευνώντας το παιχνίδι ως “Ελαφρώς διεφθαρμένο”, ενώ τα ΜΜΕ θα ασχολούνταν με το θέμα τουλάχιστον για έναν μήνα με καθημερινές πολυσέλιδες αναφορές.

Μην είχε έρθει δε και αντιπροσωπεία του ΔΝΤ για να ελέγξει την περίπτωση διαφυγόντων κερδών, μέσω του παράνομου τζόγου…

Αν μη τι άλλο, είμαστε τουλάχιστον υποκριτές, όταν χαμογελάμε απλά βλέποντας παιχνίδια όπως το Λάτσιο-Ιντερ και Λίβερπουλ-Τσέλσι, ενώ στα δικά μας εδώ να βγαίνουμε από τα ρούχα μας και να ανακαλύπτουμε ξαφνικά την Αμερική.

Ας μη γελιόμαστε, εδώ και χρόνια σε όλες τις χώρες της γης, οι ομάδες που “καίγονται” για το αποτέλεσμα, είτε αυτό αφορά τίτλο, είτε έξοδο στην Ευρώπη, είτε αποφυγή υποβιβασμού, συνήθως το παίρνουν και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει γίνει κάποια δοσοληψία.

Το άσχημο με εμάς, είναι ότι θέλουμε να το παίζουμε πιο…τίμιοι απ’ όλους και βάζουμε όλα τα ματς ίδια ώρα, με αποτέλεσμα ακόμα και παιχνίδια που θα μπορούσαν να γίνουν άλλη ώρα και να τα δει ο κόσμος (π.χ. Γιάννενα-Παναθηναϊκός την τελευταία αγωνιστική) να χάνονται στο γενικό πρόγραμμα. Αντίθετα οι ομάδες, βρίσκουν τρόπους για να καθυστερούν τον αγώνα που τους ενδιαφέρει.

Στην Αγγλία η Μάντσεστερ έπαιζε μια ώρα μετά το τέλος του ντέρμπι του Ανφιλντ και στη Ιταλία η Ιντερ μια μέρα μετά τη Ρόμα, πολύ απλά διότι εκεί τα προγράμματα του πρωταθλήματος βγαίνουν και ανακοινώνονται από τον Αύγουστο και δεν ανοίγει μύτη.

Πολλοί θα βιαστείτε να πείτε ότι παλαιότερα ο Ολυμπιακός είχε χάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ (3-1) ή θα αναφέρετε και δεκάδες άλλα παιχνίδια.

Μα αυτό ακριβώς αναφέρουμε και παραπάνω. Δεν σημαίνει αυτόματα ότι είναι στημένα επειδή συνήθως η ομάδα που ενδιαφέρεται περισσότερο παίρνει το αποτέλεσμα που θέλει. Ας το καταλάβουμε και να απολαύσουμε τον αθλητισμό και τα παιχνίδια, αλλιώς θα δηλητηριάζουμε συνέχεις τις καρδιές μας.

Υ.Γ. Σαφώς και έχουμε δώσει και εμείς δικαιώματα, αλλά μέχρι ένα σημείο πλέον, διότι για πολλούς στο εξωτερικό (και δυστυχώς και εντός συνόρων) η Ελλάδα είναι πάντα το εύκολο θύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ