OPINIONS

Και οι τυφλοί είδαν

Και οι τυφλοί είδαν
INTIME SPORTS

"Σε μια χώρα όπου οι τυφλοί αυξάνονται γεωμετρικά (ανάλογα με τους γιατρούς που θα τους χορηγήσουν το σχετικό πιστοποιητικό, λίγο πριν τους επιτρέψουν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης !) τελικά μάλλον όλοι εθελοτυφλούμε", γράφει ο Γιάννης Λαμπίρης.

Έχουμε επισημάνει πολλάκις πως και το ποδόσφαιρο είναι μικρογραφία της κοινωνίας μας και πως όλο αυτό που συμβαίνει απλά αποτελεί μια ακόμα μορφή κοροϊδίας ιδιαίτερα προς τους υγιείς σκεπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας.

Ναι, υπάρχουν και αυτοί που απλά παρακολουθούν αποσβολωμένοι 30.000 δικαιούχους «μαιμού» αναπηρικών συντάξεων να μην έχουν απογραφεί εφέτος (γιατί άραγε ;), υπαλλήλους στα ΙΚΑ και στις εφορίες να αποκομίζουν με δόλο εκατομμύρια ευρώ και ένα σωρό ακόμα άλλες ανορθογραφίες σε ένα δύσμοιρο κράτος, ίσως το ομορφότερο του κόσμου, με τη χειρότερη όμως νοοτροπία ανθρώπων που μπορεί να συναντήσει κανείς.

Κάπου εκεί υπάρχει και το ποδόσφαιρο, όπου πάλι κανείς δεν είδε, κανείς δεν πρόβλεψε, κανείς δεν περίμενε και απλά όλοι καταδικάζουν μετά. Από την άνεση του καναπέ τους και ζητούν παραδειγματικές τιμωρίες.

Επειδή αναφερόμαστε στο ποδόσφαιρο, θα επισημάνουμε δύο περιστατικά στα οποία ήμασταν παρόντες στο γήπεδο. Το πρόσφατο ήταν στον αγώνα Ολυμπιακού-Μέταλιστ, όπου ο σκόρερ του νικητήριου γκολ Ντάβιτς μετά το γκολ κάνει άσεμνη χειρονομία μπροστά στη θύρα 7 και μετά χορεύει επιδεικτικά μπροστά τους με τη φανέλα του. Δεν άνοιξε μύτη και δεν έπεσε ούτε ένα μπουκάλι (ακούστηκαν μόνο μπινελίκια).

Το πιο παλιό στιγμιότυπο είναι από τον αγώνα Παναθηναϊκού-Βέρντερ Βρέμης όταν ο διαιτητής έδωσε προειδοποίηση πως αν δεν σταματήσουν τα λέιζερ θα διακόψει τον αγώνα. Άμεσα εξαφανίστηκαν όλα ως δια μαγείας όλα.

Η διαφορά είναι πως τα δύο αυτά παιχνίδια ήταν για το Champions League και το Europa League και όχι για την Super League, με την οποία το μόνο κοινό είναι το δεύτερο συνθετικό (League).

Το ίδιο δηλαδή που έχει και η Premier League στην Αγγλία, αλλά εκεί το…εγχειρίδιο οδηγιών από την εποχή Θάτσερ και μετά τηρείται ακόμα με ευλάβεια χωρίς καν να χρειάζονται χιλιάδες αστυνομικοί να απασχολούνται στα γήπεδα, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί κιγκλιδώματα, προστατευτικά δίχτυα κ.λπ.

Απόδειξη ότι όλοι υπολογίζουν το κόστος (γενικά όχι μόνο στον αθλητισμό), όταν η διοργάνωση είναι εκτός δικαιοδοσίας ελληνικού κράτους, πολύ απλά γιατί εκεί ισχύουν και εφαρμόζονται οι νόμοι.

Σε αντίθεση με εμάς, όπου την παραβατική συμπεριφορά την επιτρέπουν (για να μην πούμε πως την ενθαρρύνουν με τη συμπεριφορά τους κάποιες φορές) ακόμα και οι ίδιες οι αρχές.

Απλά τα πράγματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ