OPINIONS

Η νέα εθνική μπορεί την πρώτη θέση

Η νέα εθνική μπορεί την πρώτη θέση
INTIME SPORTS

Το ορθολογικό ποδόσφαιρο του Σάντος αρχίζει να αποδίδει, η νέα εθνική αρέσει και φυσικά μπορεί να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο.

Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι το γκολ και όμως η εθνική μας ομάδα, έπαιξε την Παρασκευή πολύ καλύτερα από ότι σε εκείνο το εκθαμβωτικό 5-2 επί της ίδιας ομάδας της Λετονίας, πριν από έναν χρόνο στο ΟΑΚΑ.

Απλά η διαφορά είναι πως πέρυσι ο κόσμος είχε ηρεμήσει από νωρίς, ενώ τώρα ήταν στην… τσίτα μέχρι το φινάλε και στο 87’ καρδιοχτυπήσαμε.

Το πλάνο του Φερνάντο Σάντος ακολουθήθηκε μέχρι… κεραίας και η εθνική έπαιξε ορθολογικό ποδόσφαιρο. Πολλές κάθετες πάσες, άψογοι συνδυασμοί (με αποκορύφωμα αυτόν του Τοροσίδη με τον Κατσουράνη που απέφερε και το μοναδικό –εξαιρετικό- γκολ του αγώνα) και γενικά η μπάλα κάτω και οι πάσες με τη μια.

Οι αριθμοί στα σουτ και στις τελικές προσπάθειες συντριπτικά υπέρ μας. Τυχαίο ; Δεν νομίζω. Αποτέλεσμα αυτής της σωστής φιλοσοφίας του Πορτογάλου τεχνικού που απλά περιμένει να διανθιστούν και από γκολ. Διότι μόλις δύο τέρματα στα πρώτα τρία παιχνίδια, με τα δύο στην έδρα μας, σαφώς είναι φτωχός απολογισμός. Ο Φερνάντο Σάντος θα ξανανακατέψει την τράπουλα των επιθετικών του, αυτών τουλάχιστον που θέλουν να παίζουν στη δική του εθνική ομάδα.

Ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια την Τρίτη


Όμως δεν προβληματίζει τόσο αυτό το γεγονός, βλέποντας συνολικά την εμφάνισή της εθνικής μας, που ήταν σαφώς η καλύτερη μέχρι τώρα σε αυτή την προκριματική φάση του Euro 2012. Ναι με το Ισραήλ, την Τρίτη χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια και η απουσία (ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι) του Τοροσίδη είναι σημαντική και είναι κρίμα διότι χρεώθηκε άδικα με κίτρινη, αφού ακόμα και να μην ήταν πέναλτι (που ήταν), επαφή υπήρξε, άρα δεν είχαμε περίπτωση θεάτρου.

Κάθε εμπόδιο σε καλό όμως, για την εθνική που με ένα "Χ" το Σάββατο στο Τελ Αβίβ στο παιχνίδι του Ισραήλ με την Κροατία και νίκη δική της την Τρίτη, θα πάρει "κεφάλι" στον όμιλο σε σχέση με τους ουσιαστικούς αντιπάλους τους.

Την Παρασκευή, η εθνική είχε βάλει από τα πρώτα λεπτά την Λετονία στην περιοχή της, θυμίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Κάτι ανάλογο θα μπορούσε να κάνει και με τη Γεωργία (έδειξε και στο παιχνίδι με τη Μάλτα το οποίο πήρε στις καθυστερήσεις, ότι δεν είναι καμία υπερδύναμη) αλλά λίγο η ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ των φιλοξενούμενων, λίγο το τρακ της πρεμιέρας με νέο προπονητή στοίχισε πιο ακριβά.

Αν η εθνική συνεχίσει έτσι, η πρόκριση στα τελικά της Πολωνίας και της Ουκρανίας, θα επιτευχθεί απ’ ευθείας, χωρίς καν να χρειαστεί η ψυχοφθόρος διαδικασία του μπαράζ. Η πρώτη θέση είναι εφικτή για αυτή τη νέα εθνική.

Υ.Γ. Σημασία έχει η διάρκεια και αν μη τι άλλο αυτό το στοιχείο χαρακτηρίζει εδώ και χρόνια τον Γιώργο Καραγκούνη που δικαίως πήρε και το δωράκι του από την ΕΠΟ για το ιστορικό 100 του παιχνίδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ