OPINIONS

Ευτυχώς... αποτύχαμε

Ευτυχώς... αποτύχαμε
INTIME SPORTS

«Το πάθος σας, δέσμευσή μας» ήταν το σύνθημα των 17ων Μεσογειακών Αγώνων που φιλοδοξούσε να φιλοξενήσει η Θεσσαλία, με τον Βόλο και τη Λάρισα το 2013.

Πλέον αυτοί οι αγώνες απασχολούν τον Ερντογάν (για την Πόλη), τον Καντάφι (για τη Λιβύη) και τον δήμαρχο της ισπανικής Ταραγόνα, ενδεχομένως και τους Κροάτες που είχαν δεχτεί ως «Κεραυνό εν αιθρία» τον Οκτώβριο του 2007 την απόφαση της ΔΕΜΑ να προτιμήσει τη Λάρισα και το Βόλο αντί του φαβορί (και τέταρτη φορά υποψήφια πόλη) που ήταν η Ριέκα.

Το όραμα της αθλητικής (και όχι μόνο) αποκέντρωσης άρχισε να ζωντανεύει για τη Θεσσαλία, αλλά όλα αυτά έμειναν όνειρο.

Θέλετε να είμαστε ειλικρινείς ;

Η χώρα γλίτωσε μια οικονομική επιβάρυνση (σε εξαιρετικά δύσκολους καιρούς) της τάξης των 135.000.000 ευρώ. Δεν είναι και λίγα!

Επίσης γλιτώσαμε κάποιες εγκαταστάσεις (αν και μετά τη μείωση του προϋπολογισμού ήταν ελάχιστες) που ενδεχομένως θα ήταν άχρηστες στη συνέχεια, όπως μαραζώνουν δυστυχώς ακόμα και αυτές του 2004. Διότι (κακώς) έγιναν πολύ περισσότερες μόνιμες από όσο χρειάζονταν.

Σε αυτό όμως που διαφωνούμε κάθετα σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες, είναι ο τρόπος με τον οποίο αφήσαμε να εξελιχθούν τα πράγματα.

Πέρυσι οι άνθρωποι της οργανωτικής επιτροπής ουσιαστικά πίεσαν το μέλος της ΔΕΜΑ Ισίδωρο Κούβελο στη σύνοδο της Μάλτας να δώσει μάχη για να μην μας πάρουν τους αγώνες κάτι που πέτυχε.

Για αυτό και χθες στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΔΕΜΑ στο Παρίσι, ο άλλοτε πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των αγώνων, θύμιζε πρόσωπο αρχαίας τραγωδίας. Όντας στη μέση και να τον κοιτούν με αυστηρό βλέμμα οι άλλοι δώδεκα που βεβαίως και ψήφισαν να μας πάρουν τους αγώνες. Ο Ισίδωρος Κούβελος, ψήφισε λευκό.

Η χώρα έχει σαφώς σημαντικότατα οικονομικά οφέλη, σε μια περίοδο που κυνηγάει και το…ευρώ, όμως το πρεστίζ μιας Ελλάδας με ιστορία στις αθλητικές διοργανώσεις δέχτηκε ισχυρό πλήγμα. Αυτό μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει, γλιτώνοντας μάλιστα ακόμα περισσότερα χρήματα, αν κάποιος από την κυβέρνηση είχε πάρει την απόφαση μήνες πριν, όπου και θα είχε διαλυθεί (συντομότερα) η οργανωτική επιτροπή. Μην ξεχνάτε όμως πως λίγους μήνες μετά ακολουθούσαν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Νοεμβρίου και οι πολιτικοί σκέφτονται συνήθως υστερόβουλα !

Τώρα οι πόλεις μπορεί να γκρινιάξουν, για απώλεια τουριστικών εσόδων και προβολής, αλλά οι άνθρωποι τους όταν σκεφτούν ψύχραιμα μετά από λίγες μέρες (και όχι εν θερμό) θα δουν πως τα οφέλη είναι σαφώς περισσότερα.

Ο τρόπος που ακόμα διεκδικήσαμε το θέμα του Κρουαζιερόπλοιου (για να αντικαταστήσει τα Ολυμπιακά χωριά για τη φιλοξενία των μελών των αποστολών) ήταν ερασιτεχνικός αφού η οργανωτική επιτροπή έστειλε mail με το σχετικό αίτημα, επισημαίνοντας όμως ότι ακόμα και να το δεχτεί η ΔΕΜΑ θα πρέπει να εγκριθεί από τον υπουργό οικονομικών !

Για αυτό όπως λέει και μια σοφή διαφήμιση: «Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο» και εμείς σε αυτό αποδειχθήκαμε ερασιτέχνες.

Υ.Γ. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για μας, να δούμε και τη δική σας γνώμη σε μια άτυπη ψηφοφορία, για το αν συμφωνείτε που (ουσιαστικά) επιστρέψαμε τους αγώνες. Σας περιμένουμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ