OPINIONS

Το μπραντεφέρ Μαρινάκη-Σαββίδη μόλις άρχισε

Το μπραντεφέρ Μαρινάκη-Σαββίδη μόλις άρχισε

Η "δικαίωση" Σαλπιγγίδη έχει διπλή ανάγνωση. Το κυριότερο συμπέρασμα, όμως, είναι ότι ο Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ λαμβάνονται υπόψη σαν "πολύ σοβαρά μεγέθη". Το μπραντεφέρ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό, μόλις ξεκίνησε. O Γιάννης Φιλέρης εξηγεί το γιατί...

Και τώρα τί γίνεται; Η Δικαιοσύνη μίλησε, αφαιρώντας ... πέντε από τις έξι αγωνιστικές με τις οποίες είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης; Η μήπως η πρωτόδικη απόφαση ήταν μια απλή εφαρμογή του κανονισμού, που αγνοούσε την ουσία και οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια τον παίκτη στην ποινή των 6 ημερών;

Ανάλογα με ποια ομάδα είστε, θα πάρετε και θέση. Οι ολυμπιακοί θα υποστηρίξουν ότι ορθώς τιμωρήθηκε πρωτόδικα ο διεθνής σέντερ φορ, οι ΠΑΟΚτσήδες θα απαντήσουν το αντίστροφο. Όπως είχε πει και ο Χάρρυ Κλυνν, κάποτε τα "σα μα και τα μα μάσατα".

Φυσικά, το θέμα δεν είναι αν θα παίξει ο Σαλπιγγίδης στο Καραϊσκάκη. Όχι ότι δεν έχει σημασία, δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε την αξία του διεθνή άσου, αλλά το ματς της Κυριακής, δεν θα επιφέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές στη βαθμολογία.

Άλλο είναι αυτό, που βγαίνει ως συμπέρασμα, μετά την απόφαση για τη μείωση της ποινής στον Σαλπιγγίδη. Ο ΠΑΟΚ, μέσω άλλωστε και των δηλώσεων που είχε κάνει ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης είχε ανάγει το θέμα σε μείζον, ζητώντας "ισονομία, σε όλα τα επίπεδα", φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία απειλούσε πως "θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα, αν συνεχιστεί η αδικία κατά του ΠΑΟΚ".

Στον ΠΑΟΚ έκαναν λόγο για "πρώτη νίκη Σαββίδη" με την έννοια, ότι σε μια απόφαση που αφορούσε και στον Ολυμπιακό, νικητής εμφανίζεται ο Δικέφαλος. Σωστό, μόνο που για να φτάσουμε στο σημείο να θεωρήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να "επηρεάσει" τα κέντρα των αποφάσεων, έχουμε να διανύσουμε ακόμη πάρα πολύ δρόμο.

Ωστόσο, το ότι η συγκεκριμένη απόφαση βγήκε μετά από ένα μπαράζ δηλώσεων ανθρώπων του ΠΑΟΚ, αλλά και του ίδιου του Σαββίδη (στη SUPER BALL της Κυριακής πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος) σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ του ομογενή επιχειρηματία λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη. Άλλωστε, ο Ιβάν Σαββίδης δεν είναι απλά ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, αλλά ένας επιχειρηματίας που μπορεί και συναντάει τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και κάνει επενδύσεις στη Βόρειο Ελλάδα, όχι μόνο ποδοσφαιρικές.

Είναι προφανές ότι έχει ειδικό βάρος ο Σαββίδης και σιγά-σιγά μεγαλώνει και το μέγεθος του ΠΑΟΚ, που θεωρητικά και εν όψει της νέας περιόδου θα είναι ένας ικανός ανταγωνιστής του Ολυμπιακού στην διεκδίκηση του τίτλου.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι μια είδους συμμαχία ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό αναπτύσσεται τον τελευταίο καιρό, παρότι οι "πράσινοι" δεν φαίνεται να βρίσκουν τρόπο να ξεφύγουν από τα οικονομικά τους αδιέξοδα. Εκτός, βέβαια, αν η μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιάννης Αλαφούζος στην εφημερίδα "Πράσινη" υποδηλώνουν αλλαγή σχέσεων με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και σε οικονομικό επίπεδο.

Ο Ολυμπιακός και το ντέρμπι...

Αν υποθέσουμε, λοιπόν, ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός θα βρουν απέναντί τους τον Ιβάν Σαββίδη και τον ΠΑΟΚ, το μπραντεφέρ που μόλις ξεκίνησε θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Πρώτα απ΄όλα κάτι τέτοιο έχει να συμβεί πολλά χρόνια, καθώς η κυριαρχία των "ερυθρολεύκων" στο πρωτάθλημα ήταν "παράσταση για ένα ρόλο". Οι αναλαμπές του Παναθηναϊκού, δεν κράτησαν για πολύ, καθώς ακόμη και όταν ο ΠΑΟ κατέκτησε το πρωτάθλημα, μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να ...διαλύσει ό,τι είχε χτίσει (και κατακτήσει) με την αποσύνθεση της πολυμετοχικότητας.

Γι αυτό και στον Πειραιά σκέφτονται το ντέρμπι της Κυριακής σαν το πρώτο "μήνυμα που πρέπει να στείλει ο Ολυμπιακός στον ΠΑΟΚ". Μπορεί, άλλωστε, να υπάρξει και δεύτερη ευκαιρία, αφού οι δυο ομάδες ενδέχεται να συναντηθούν μεταξύ τους στον τελικό του Κυπέλλου διεκδικώντας το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει μάθει να βρίσκει ισχυρούς αντιπάλους τα τελευταία χρόνια και σίγουρα αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον η αντίδρασή του. Μη ξεχνάμε ότι η κατάκτηση του τίτλου δίνει αυτόματα το εισιτήριο για τους ομίλους του τσάμπιονς-λιγκ, άρα μπορεί φέτος να μην διακυβεύεται τίποτα, από του χρόνου, όμως, τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο ...δεδομένα και σίγουρα για τους Πειραιώτες.

Οπως, άλλωστε, γνωρίζουμε ο (υγιής) ανταγωνισμός μπορεί να φέρει πραγματικά μεγάλες αλλαγές. Καλύτερο πρωτάθλημα, καλύτερους παίκτες, καλύτερο ποδόσφαιρο. Έστω κι αν αφορά μονάχα δυο ομάδες...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ