ΕΛΛΑΔΑ

Τα δύσκολα πέρασαν αλλά και αρχίζουν ξανά για τον Ντίνο Μήτογλου

Ο Ντίνος Μήτογλου
Ο Ντίνος Μήτογλου EUROKINISSI SPORTS

Η απόφαση του CAS ξαναβάζει τον Ντίνο Μήτογλου σε θέση μάχης μέσα στο γήπεδο. Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τις συγκυρίες και τις ευκαιρίες που δίνουν στον διεθνή φόργουορντ/σέντερ η εθνική ομάδα και ο Παναθηναϊκός. Η μπάλα είναι στα χέρια του για το πρώτο καλάθι μιας δυναμικής επιστροφής

Η πιο δύσκολη περίοδος για τον Ντίνο Μήτογλου πέρασε, αλλά κι οι μέρες που έρχονται δεν θα' ναι στρωμένες με ροδοπέταλα. Ο διεθνής άσος μπορεί να ελπίζει ξανά ότι θα βρεθεί πάλι στα γήπεδα του μπάσκετ είτε με την Εθνική Ομάδα, πολύ περισσότερο με τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο λέγεται ότι παρακολουθούσε εδώ και καιρό την υπόθεση, έτοιμος να επαναπατρίσει τον διεθνή φόργουορντ-σέντερ.

Όσο δύσκολοι, όμως, ήταν αυτοί οι σκοτεινοί μήνες της μάχης με τον εαυτό του και τη συνειδητοποίηση μιας πολύ σκληρής αλήθειας, άλλο τόσο θα' ναι κι αυτοί, όπου ο 27χρονος μπασκετμπολίστας θα αναζητά την επιστροφή του στο μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Μήτογλου θα δώσει μια νέα μάχη με το χρόνο. Να πείσει ότι μπορεί να ξαναβρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο και να αφήσει στο παρελθόν όσα του συνέβησαν μετά τις 29 Μαρτίου του 2022. Θα τα καταφέρει; Πρώτα απ' όλα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι ο ύψους 2.10 άσος είναι ανενεργός όλο αυτό το διάστημα.

Προφανώς όχι καθηλωμένος από κάποιο τραυματισμό, άρα δεν τίθεται θέμα φυσικής κατάστασης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι μια τόσο μακρόχρονη αποχή δεν αποτελεί το πρώτο ερωτηματικό.

Η συγκυρία της μισής Εθνικής Ομάδας...

Από την άλλη, υπάρχει μια Εθνική Ομάδα που (θα) ψάχνει με το κυάλι τους ψηλούς, εν όψει του MundoBasket 2023, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορέσει, εν τέλει, να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στη Μανίλα. Ήδη η Ελλάδα καταγράφει μια σημαντική απουσία (Σλούκας) και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μιλάει και για εκείνη του μέγκα-σταρ των Μπακς.

Συν τοις άλλοις, εκτός του Γιάννη, αρθροσκόπηση στο γόνατο έκανε και ο Κώστας Αντετοκούνμπο και έτσι από το ελληνικό συγκρότημα θα λείπουν πολλά συν το ύψος και τα κορμιά μέσα στη ρακέτα, αφού ο μοναδικός ετοιμοπόλεμος σέντερ θα είναι ο Γιώργος Παπαγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η διαθεσιμότητα του Μήτογλου μοιάζει με ένα σωσίβιο που πετάγεται σε σχεδόν πνιγμένους από τα προβλήματα των απουσιών, των τραυματισμών και των αμφιβολιών, όπως μοιάζει ότι είναι, στη δεδομένη χρονική στιγμή, ο Δημήτρης Ιτούδης. Η περίπτωση του διεθνή σέντερ λογικά δίνει στον ομοσπονδιακό προπονητή μια λύση για να καλύψει τρύπες, αν και εφόσον βέβαια, ο παίκτης είναι σε θέση να αγωνιστεί -με το καλημέρα της επιστροφής του-στο υψηλότερο επίπεδο.

Θα' ναι και μια ευκαιρία για τον ίδιο τον παίκτη να γυρίσει άμεσα τη σελίδα και να αφιερωθεί ξανά σε αυτό που ξέρει καλύτερα να κάνει. Να παίζει μπάσκετ.

Πίσω στον Παναθηναϊκό

Ο Μήτογλου πιθανότατα θα υπογράψει νέο συμβόλαιο και με την πρώην ομάδα του. Θα επιστρέψει στον Παναθηναϊκό από τον οποίο έφυγε για να ενταχθεί στην Αρμάνι Μιλάνο. Τίποτε δεν είναι ίδιο. Όλα έχουν αλλάξει και για τον παίκτη και για τον σύλλογο.

Ο Παναθηναϊκός κάνει ένα νέο ξεκίνημα με τον Αταμάν στον πάγκο του, παίκτες που ακόμα δεν ξέρουμε (εκτός από τον Βιλντόσα και τον Λεσόρ) και τη φιλοδοξία να γυρίσει στις ένδοξες σελίδες του παρελθόντος του. Ο Μήτογλου είναι Έλληνας (σιγά το νέο θα πείτε, όμως ως γνωστόν στο πρωτάθλημα παίζουν έξι γηγενείς τους οποίους οι ομάδες αναζητούν εναγωνίως), έχει δοκιμαστεί στην EuroLeague, άρα έχει προϋποθέσεις ενός πολύ δυναμικού καμ μπακ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μια ευκαιρία θα του δώσει, λοιπόν κι ο Παναθηναϊκός, που μπορεί να καλύψει τη θέση "4" με δυο ελληνικά ονόματα, αφού πίσω (ή μπροστά από τον Μήτογλου) θα βρίσκεται ο Λευτέρης Ματζούκας. Αν μάλιστα θεωρήσουμε ότι ο Μήτογλου μπορεί να παίξει κάποιες στιγμές και στο "5", η φροντ λάιν των "πρασίνων" αρχίζει και παίρνει σχήμα, σάρκα και οστά.

Ο Λεσόρ με τον Παπαγιάννη (ή κάποιον άλλον στο ύψος του, εφόσον ο διεθνής σέντερ δεν συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό) ο Κώστας Αντετοκούνμπο και ολίγος ή πολύς Μήτογλου, αλλάζουν σίγουρα τα δεδομένα μέσα στη ρακέτα, αφύλακτη διάβαση στα περισσότερα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στη σεζόν που πέρασε...

Η μπάλα στα χέρια του

Ο Μήτογλου, λοιπόν, επιστρέφει σε μια χρονική στιγμή που τον έχουν απόλυτη ανάγκη. Η μπάλα, πλέον, πάει στα χέρια του, για να βάλει το πρώτο καλάθι της νέας αθλητικής ζωής του. Ο 27χρονος άσος πλήρωσε την απερισκεψία και το λάθος του. Ξέρει τι έκανε και γιατί το πλήρωσε όπως (πρέπει) να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τιμωρήθηκε και έζησε ένα αγωνιώδη μαραθώνιο, με έγγραφα, δικαστικές αίθουσες, δικηγόρους και όσα έγιναν μέχρι να ακούσει την απόφαση του CAS που μείωνε την ποινή του και του επέτρεπε να επιστρέψει στα γήπεδα πριν ξεχαστεί ολότελα.

Δεν είναι εύκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να δούμε τον Μήτογλου που ξέραμε. Έναν μαχητικό ψηλό, καλό ριμπάουντερ με σωστές τοποθετήσεις μέσα στη ρακέτα και αξιόπιστο μακρινό σουτ, ένα σύγχρονο τεσσάρι, που μπορεί να σταθεί και σαν ελαφρύ πεντάρι σε χαμηλά σχήματα που ενδεχομένως να δοκιμάζει ο προπονητής του.

Χρειάζεται πολλή δύναμη από μέρους του, ψυχολογική προετοιμασία κυρίως και, βεβαίως, εμπιστοσύνη από την ομάδα του. Κι εδώ υπάρχει ένα άλλο ερώτημα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός που όπως είπαμε και όλοι ξέρουν ότι κάνει ένα νέο ξεκίνημα να περιμένει τον κανονικό Μήτογλου με την πάροδο της σεζόν, ή στη φετινή ομάδα των "πρασίνων" δεν τίθεται τέτοια πίστωση χρόνου;

Οι απαντήσεις αναμένονται και ο πρώτος που θα τις δώσει δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή της ιστορίας. Τον Ντίνο Μήτογλου...

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ