ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Πάντερ, ο φάντης - μπαστούνι και τα μαζεμένα λάθη του Παναθηναϊκού

Πάντερ, ο φάντης - μπαστούνι και τα μαζεμένα λάθη του Παναθηναϊκού
INTIME SPORTS

Η Παρτιζάν γύρισε από το -10 , ο Παναθηναϊκός που είχε σχεδόν ... κερδίσει, έχασε το ματς και ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τον φάντη-μπαστούνι Κέβιν Πάντερ και τις πράσινες αστοχίες στις τελικές λεπτομέρειες στην κολασμένη έδρα των Σέρβων

Είναι κάποια ματς που στραβώνουν εκεί που νομίζεις ότι τα κέρδισες! Κάπως έτσι την "πάτησε" ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι. Ενώ είχε καταφέρει να ελέγξει τις αντιστάσεις της Παρτιζάν, να την εκνευρίσει και να την αφήσει δέκα πόντους πίσω, την είδε (χωρίς να μπορεί να αντιδράσει) να επιστρέφει και να παίρνει μια μεγάλη νίκη σε ένα θεότρελο αλλά και ενδεικτικό του τρομερού ανταγωνισμού της Euroleague, παιχνίδι.

Ο Ζακ ΛεΝτέι με 23π (9/14 σουτ) έκανε μια πληθωρική εμφάνιση, ο Πάντερ που προσπαθούσε να βρει τον εαυτό του σε ολόκληρο το ματς, εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός στο τελευταίο τετράλεπτο, ο Ντοζίερ (16π, 7ρ και 4 ασίστ) θύμισε σε όλους ότι είναι ένας ... κανονικός ΝΒΑer και ο νεοαποκτηθείς Καμπόκλο ξεκλείδωσε ότι είχαν κλείσει ερμητικά στην αγκαλιά τους οι "πράσινοι'.

Πράγματι, ο Παναθηναίκός που είχε 20 ασίστ για 12 λάθη, μοίρασε το σκοράρισμα του (πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) σε πολύ μεγάλο βαθμό είχε τον έλεγχο του ρυθμού, όμως στο τέλος ηττήθηκε σε όλες τις λεπτομέρειες. Κυρίως έχασε τις περισσότερες διεκδικούμενες μπάλες και ήταν αρκετά άστοχος από μακριά.

Εντάξει, ένα πόντο παίρνει η παθιασμένη αντίδραση των Σέρβων, που στο τέλος έπαιξαν καταπληκτικές άμυνες και έγιναν ίσως η πρώτη ομάδα που κατάφεραν να περιορίσουν τον Κώστα Μήτογλου (13π με 5/13 σουτ και 3/7 βολές)

Στοπ στο τέμπο της Παρτιζάν

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στην φλογισμένη και κατάμεστη Σταρκ Αρένα, θέλοντας να ελέγξει κατ' αρχήν τον ρυθμό του ματς. Να μην επιτρέψει στην Παρτιζάν να τρέξει, να βάλει στην εξίσωση τον κόσμο της και να γίνει το ματς ... κόλαση. Μέχρι ενός σημείου το είχε καταφέρει.Ο Αταμάν δεν δίστασε να ανοίξει το ροτέισον, εμπιστευόμενος μέχρι και τον Μπαλτσερόφσκι, που έπαιξε σχεδόν 12 λεπτά, σκοράροντας εφτά πόντους και δημιουργώνταες απανωτές ημικρανίες στον Ομπράντοβιτς.

Με τον Γκριγκόνις να σκοράρει από μακριά, τον Γκραντ να κρατάει για άλλη μια φορά καλά τα ηνία και τον Ναν να διαβάζει τις περισσότερες φάσεις και να μοιράζει καλά την μπάλα, ο Παναθηναϊκός είχε και τη θέληση αλλά και τον τρόπο να επιτύχει τους στόχους του.

Από την αρχή πέρασε μπροστά στο σκορ, εκμεταλλευόμενος και την αστοχία των Σέρβων από μακριά, που ειδικά στη δεύτερη περίοδο μέτρησαν 1/7 τρίποντα. Το γήπεδο άρχισε να ανησυχεί, πολύ περισσότερο να σιωπά, αφού το +1 των "πρασίνων" στο τέλος της πρώτης περιόδου πήγε και στο +8

Κάποιος. από την Παρτιζάν, έπρεπε να πάρει την ευθύνη γιατί οι "πράσινοι" δεν είχαν κανένα πρόβλημα να πάνε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα. Ήταν ο Ζακ Λεντέι αυτός που άλλαξε τα δεδομένα. Πολύ ώριμος πια σε σχέση με τον παίκτη που είχαμε πρωτοδεί στη στον Ολυμπιακό, έβαλε ένα τετράποντο παγιδεύοντας τον Ναν σε φάουλ πάνω σε σουτ τριών πόντων και ηγήθηκε της ολικής αντεπίθεσης των γηπεδούχων.

Ο Ομπράντοβτις που είχε χρησιμοποιήσει χωρίς να πάρει πολλά πράγματα και τους προερχόμενους από τραυματισμό, Πάντερ και Αβράμοβιτς, είδε τον Λεντέι να του κάνει τη δουλειά, τον Σμάιλαγκιτς να ακολουθεί και την ομάδα του να κάνει ένα συνολικό 11-0 πριν απαντήσει ο Λεσόρ και η Παρτιζάν προηγηθεί με βραχεία κεφαλή ενός πόντου στο ημίχρονο...

Ελέγχοντας ξανά το ματς

Με τον αέρα της αντεπίθεσης η Παρτιζάν μπήκε πιο αποφασιστικά στην τρίτη περίοδο, παίζοντας δυο καλές άμυνες, βγάζοντας ισάριμους αιφνιδιασμούς και ανεβάζοντας προς στιγμήν τη διαφορά στο +5. Ήταν η σειρά του Παναθηναϊκού να ψάξει τους δικούς του ήρωες.

Ο Λεσόρ που δεν βγήκε δευτερόλεπτο από την πεντάδα, έδωσε απανωτές μάχες κόντρα στην πρώην (και πολύ αγαπημένη του) ομάδα, ο Ναν πήρε πολύ πιο σωστές αποφάσεις από τον Σλούκα κι ο Μήτογλου που δεν είχε περάσει τόσο ευχάριστο βράδυ απέναντι στον ΛεΝτέι με ένα τζαμπ σουτ από τα πέντε μέτρα έδινε στην ομάδα του προβάδισμα με ένα καλάθι.

Ο Ομπράντοβιτς είχε δώσει ξανά χρόνο στον Πάντερ, όμως ο δαιμόνιος σκόρερ ήταν ακόμα έξω από τα νερά του. Πριν άλλωστε το τελευταίο καλάθι του Παναθηναϊκού είχε δοκιμάσει να σουτάρει για τρεις με τις γνωστές ντρίπλες και στεπ μπακ. Ο Λεσόρ όμως που προφανώς είχε μαρκάρει τέτοια σουτ σε ουκ ολίγες προπονήσεις της Παρτιζάν πέρσι, ήξερε πολύ καλά και τι να κάνει και πως να κινηθεί και να αλλοιώσει το σουτ του Αμερικανού. Ο Πάντερ έμενε με την όρεξη, αλλά θα έπαιρνε τις ρεβάνς του λίγα λεπτά αργότερα/.

Ήταν σα να άναβαν τα ... πράσινα λαμπάκια για να επιστρέψει η ομάδα του Αταμάν σε ρόλο οδηγού. Η είσοδος του εξαιρετικού Ναν στη θέση του άστοχου Σλούκα, η άνοδος του Μήτογλου που κέρδισε δυο φάσεις και η κυριαρχία του Λεσόρ, έφερε τον Παναθηναϊκό και στο +10!

Ο Ομπράντοβιτς έπαιρνε και δεύτερο τάιμ-άουτ για να σταματήσει την άλλοτε ομάδα του, που είχε πάρει φόρα...

Κι εκεί που νικούσε ... έχασε!

Με ένα αρχικό 5-0 έριξε τη διαφορά, όμως ο Παναθηναϊκός με τον Ναν να σκοράρει 5 πόντους κράτησε την ομάδα του, που βρήκε τον τρόπο να περάσει ξανά με +10 πόντους και τον χρόνο, πλέον, να μετράει αντίστροφα (τέσσερα λεπτά πριν ακουστεί η κόρνα).

Η Παρτιζάν έπρεπε να βγάλει λαγούς για να αλλάξει αυτό το ματς. Κι όμως τα ... κατάφερε!

Παρά το τρομερό μπάζερ τρίποντο του Γκραντ, οι γηπεδούχοι δεν το' βαλαν κάτω. Ο Κομπόλκο, ο τρίτος ψηλός στο ρόστερ μετά τους Καμίνσκι-Σμάιλαγκιτς ήταν, εν τέλει, ο καλύτερος! Κερδίζοντας όλες τις μάχες του αέρα, καθώς ο Λεσόρ είχε κουραστεί αλλά και χρεωθεί με τέσσερα φάουλ.

'Εφταναν όλοι αυτοί για να αναποδογυρίσει το ματς; 'Οχι. Ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να' χε φύγει νικητής αν δεν εμφανιζόταν ο ... κανονικός Πάντερ. Σαν φάντης-μπαστούνι! Με πέντε συνεχόμενους πόντους ο απαράμιλλος σκόρερ της Παρτιζάν, νικούσε αυτή τη φορά τον Λεσόρ στο τρίποντο από την κορυφή ισοφαρίζοντας με λέι-απ στα 34.7'' πριν τη λήξη.

Πήγε να γίνει και ο απόλυτος ήρωας, όταν μετά το άστοχο σουτ του Γκραντ, πήρε την μπάλα έκανε το ... γιουρούσι, αλλά έχασε την μπάλα και έτσι έμεινε το ισόπαλο 78-78. Ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς καλάθι για 2 λεπτά και 2'', κάνοντας όλα τα λάθη μαζεμένα και δίνοντας στον αντίπαλο το δικαίωμα να σηκώσει κεφάλι.

Στην παράταση έπεσαν κορμιά, Η Παρτιζάν είχε ενθουσιάσει τον κόσμο της, που πανηγύριζε ... σαν γκολ κάθε καλάθι. Ο Ντοζίερ με το ράθυμο στυλ, αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή των "γκρόμπαρι", ο Πάντερ είχε ζεσταθεί και ο Άντζουσιτς με ένα ανάποδο λέι-απ έδινε προβάδισμα οκτώ πόντων στην ομάδα του.

Όσοι είπαν "τελείωσε" πριν αποσώσουν τη φράση τους, είδαν τον Παναθηναϊκό να επιστρέφει ξανά! Το τρίποντο του Ναν, που ήταν πρώτος σκόρερ των "πρασίνων", έριξε τη διαφορά στο -5, οι Σέρβοι μπουρδουκλώθηκαν και ο Σλούκας που είχε ξαναμπεί στο παρκέ για την έξτρα περίοδο κέρδισε φάουλ.

Όλα τα λάθη μαζεμένα

Έμεναν 35'', πολύς χρόνος δηλαδή, ο Έλληνας διεθνής ευστόχησε στην (δύσκολη) βολή, την πρώτη και έχασε τη δεύτερη! Το +3 ήταν ένα καλό μαξιλαράκι για την Παρτιζάν, με τον Πάντερ στην επόμενη φάση να πασάρει στον αέρα και τον ΛεΝτέι να προσγειώνεται με εντυπωσιακό κάρφωμα στο "πράσινο" καλάθι.

Ο Παναθηναϊκός δεν προλάβαινε πια. Οι βολές του Πάντερ απλά επιβεβαίωσαν την τελική (σπουδαία) επικράτηση της Παρτιζάν. Όλες οι λεπτομέρειες στο τέλος ήταν δικές της. Αταμάν και παίκτες πήγαν στα αποδυτήρια σκασμένοι, γιατί η δική τους προσπάθεια στο μεγαλύτερο μέρος του β' ημιχρόνου είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα τους. Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα, εναντίον της Εφές να είναι πιο καλά προετοιμασμένοι. Να παίξουν το τέλειο μπάσκετ για σαράντα και όχι 38 λεπτά, όπως είπε μετά τον αγώνα ο προπονητής τους,.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ