OPINIONS

Ο Δικαστής, ο Χριστόδουλος και το μπάσκετ...

Ο Δικαστής, ο Χριστόδουλος και το μπάσκετ...

Το Sport24.gr προσπαθεί να περιγράψει το πρωτοφανές θέατρο του παραλόγου, που παίχθηκε την Πέμπτη στο ελληνικό μπάσκετ. Βγάλτε συμπεράσματα και αφήστε το σχόλιό σας. |

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα, λίγο πριν από τις 4μμ, όπου είχε προγραμματιστεί και το συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Ο Αθλητικός Δικαστής έκανε δεκτή την καταγγελία της ΑΕΚ, απέβαλε τον Ηλυσιακό από το πρωτάθλημα και τα έκανε όλα... μπάχαλο.

Μετά από μια δίωρη εκδίκαση ο Αθλητικός Δικαστής κ.Κανάκης, αφού μελέτησε όλα τα στοιχεία που του προσκομίστηκαν, κυρίως από την πλευρά της ΑΕΚ, αποφάσισε να ακυρώσει, επί της ουσίας, την συμμετοχή του Ηλυσιακού.

Τι ακριβώς είχε στα χέρια του ο Δικαστής. Το ρεπορτάζ λέει ότι πήρε ένα πλήθος δημοσιευμάτων, αλλά και e-mail άλλων μάνατζερ, καθώς και τις μαρτυρίες (μέσω πρακτικών) ότι ο Τάσος Δελημπαλταδάκης, επιτυχημένος μάνατζερ παικτών, κινεί τα νήματα στην ΚΑΕ Ηλυσιακός.

Δέχθηκε δηλαδή την έμμεση σχέση του με την ομάδα των Ιλισίων, κάτι βεβαίως που δεν αποδεικνύεται άμεσα αφού το επίθετό του απουσιάζει από το μετοχολόγιο.

Με βάση, όμως, το άρθρο 69 του Αθλητικού Νόμου οι διαμεσολαβητές (δηλαδή οι ατζέντηδες παικτών κατά την πολιτικά ορθή διατύπωση της ιδιότητάς τους) απαγορεύεται να έχουν σχέση (ο καθένας καταλαβαίνει το γιατί) με μια ΚΑΕ. Είτε έμμεσα, είτε άμεσα.

Ως εκ τούτου, ο Ηλυσιακός δεν έπρεπε να παίξει στο πρωτάθλημα. Μέχρι εδώ καλά. Το θέατρο του παραλόγου, όμως, ξεκινάει ...αμέσως μετά. Όταν δηλαδή, στο εύλογο ερώτημα "γιατί δεν κάνατε την καταγγελία νωρίτερα", ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μπάμπης Καραμανλής θυμήθηκε τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: "Είχε πει ότι ξυπνάς όταν καίγεται το σπίτι σου, όχι του διπλανού σου".

Πανηγυρίζοντας για τη δικαίωση της ΑΕΚ, κ.Καραμανλής όταν ρωτήθηκε "δηλαδή, αν η ΑΕΚ δεν απειλούταν με υποβιβασμό, δεν επρόκειτο να κάνετε τίποτα" απάντησε λίαν κυνικά: "Ίσως να καθόμασταν τώρα να χασκογελούσαμε στο συμβούλιο. Όπως κάναμε και σε προηγούμενα ΔΣ..."

Μένει ή όχι;

Ο κ.Καραμανλής υποστήριζε ότι η ΑΕΚ θα μείνει οπωσδήποτε στην Α1 (γιατί μετά την αποβολή του Ηλυσιακού, η ομάδα από τα Ιλίσια πάει τελευταία και υποβιβάζεται μαζί με τον Ηρακλή, ενώ η "Ένωση" πάει στην 12η θέση), ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, όμως, Βασίλης Οικονομίδης δεν θέλησε να δεσμευτεί: "Υπάρχει θέμα νομικής ερμηνείας. Επιφυλασσόμαστε..."

Ο κ.Οικονομίδης δήλωσε ότι η "υποκρισία περισσεύει" και ορισμένοι πιστεύουν ότι "ανακαλύφθηκε η πυρίτιδα" επειδή επιβεβαιώθηκε ότι ο Δελημπαλταδάκης είναι ο "εγκέφαλος του Ηλυσιακού". Ο εκπρόσωπος της αθηναϊκής ΚΑΕ, πάντως, Θανάσης Δούνης μόνο που δεν ...έσχισε τα ιμάτιά του (μέρες που' ναι) για να πείσει ότι "δεν υπάρχει κανένας Δελημπαλταδάκης, στον Ηλυσιακό"

Σωστά ο πρόεδρος της λίγκας επισήμανε ότι ο Ηλυσιακός πήρε το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1 από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά και έπαιζε κανονικά ...στο πρωτάθλημα της Α2.

Μετά απ' όλα αυτά, τα πλέι-οφ ...ξεκίνησαν κανονικά, καθώς επικυρώθηκε η βαθμολογία ως έχει, μετά από συμφωνία κυρίων και δέσμευση μέσα στο ΔΣ ότι δεν τίθεται θέμα κάποιας άλλης προσφυγής.

Αυτό μας μάρανε...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ