OPINIONS

Κάντο όπως ο ΠΑΟΚ

Κάντο όπως ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ φτερουγίζει για το τσάμπιονς-λιγκ, με την ψυχή και το σπαθί του. Ο Σάντος, που πέρσι… γκρίνιαζε όλη την ώρα για την χρησιμότητα των πλέι-οφ, φέτος είναι προφανές πως δεν θα’ χανε την ευκαιρία να αρπάξει το εισιτήριο για τα προκριματικά της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά την περίοδο 2004-05.

Μια πραγματική δικαίωση για την φετινή προσπάθεια στην Τούμπα και η τρανή απόδειξη, πως παρά τα όποια οικονομικά προβλήματα, όταν σε μια ομάδα επικρατεί ποδοσφαιρική λογική, υπάρχει προπονητής και σχέδιο, τότε γίνονται πραγματικότητα οράματα όπως το άπλωμα του σεντονιού στην Τούμπα.

Φυσικά το τσάμπιονς-λιγκ είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία, αλλά ο ΠΑΟΚ, έστω κι αν ο χρόνος που του μένει μέχρι να προετοιμαστεί δεν είναι πολύς, έχει τους ανθρώπους και τον τρόπο να βρει τις λύσεις και να παρουσιάσει μια ανταγωνιστική ομάδα και σε αυτό το μέτωπο.

Σίγουρα, το κατάφερε στο μεγαλύτερο μέρος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα, το έδειξε (με επίδειξη δύναμης) στις τέσσερις αγωνιστικές των πλέι-οφ, όπου μετράει τρεις νίκες και μια ισοπαλία, έχοντας μάλιστα … μηδέν παθητικό.

Ο άξιος ΠΑΟΚ, λοιπόν, εκτός των άλλων, έστειλε τον Ολυμπιακό στα τάρταρα του Europa League. Υποτίθεται ότι ο Ολυμπιακός είχε στα πλέι-οφ να “σώσει τη χρονιά”, υπολογίζοντας στα έσοδα του τσάμπιονς-λιγκ της ερχόμενης σεζό κι επειδή οι “ερυθρόλευκοι”, σε αντίθεση με τις άλλες ομάδες, θα έμπαιναν ως ισχυροί στις κληρώσεις.

Μόνο, που σε αυτή την προοπτική μπορεί να διατυπωθεί και αντίθετη άποψη. Αν ο Ολυμπιακός προκρινόταν στο τσάμπιονς-λιγκ, υπήρχε ο κίνδυνος να συνεχιστεί το αλαλούμ της φετινής σεζόν. Όταν, δηλαδή, άλλαξαν τέσσερις προπονητές, οι προπονήσεις θύμιζαν παιδική χαρά και σε συνδυασμό με τις όποιες ατυχίες (Γκαλέτι, Ντουντού) το, έτσι κι αλλιώς, ελλιπές ρόστερ απαξιώθηκε μέχρις εσχάτων.

Το “κατάντημα” του Ολυμπιακού φάνηκε ολοκάθαρα στο 90, όταν ο Μέλμπεργκ βγήκε εκτός εαυτού και πήρε την κόκκινη κάρτα. Αν καταφέρνει η αρρωστημένη ατμόσφαιρα σε Ρέντη και Καραϊσκάκη να παρασύρει και τον Σουηδό διεθνή, τίποτε δεν πρέπει να εκπλήσσει. Ακόμη και οι καυγάδες των παικτών του Ολυμπιακού μέσα στα αποδυτήρια!

Μια πρόκριση, λοιπόν, στο τσάμπιονς-λιγκ θα μπορούσε να κρατήσει το…αλαλούμ εν ενεργεία. Με ένα προπονητή στυλ Κετσπάγια και Ζίκο (ή να παρέμενε ο Μπάντοβιτς, όπως λέγεται ότι ειπώθηκε όταν ο Βαλβέρδε είπε “όχι” τον Μάρτιο) δυο-τρεις μεταγραφές και φτου από την αρχή.

Τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Λεφτά πολλά δεν θα υπάρξουν (εκτός αν συνδράμουν τον Κόκκαλη, οι υποψήφιοι συμπαίκτες) άρα θα χρειαστεί ειδικός σχεδιασμός, έξυπνες κινήσεις και κυρίως η έλλειψη αλαζονείας και εγωκεντρισμού, που έφερε την ομάδα σε πλήρες αδιέξοδο.

Κι αν ο Ολυμπιακός δεν έχει την τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο, μπορεί να … κοιτάξει δίπλα του. Ο ΠΑΟΚ που τον νίκησε φέτος τρεις φορές του δίνει ένα εξαιρετικό παράδειγμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ