ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πολύ σημαντική νίκη από πολλές απόψεις για τον Ολυμπιακό

Οι Τικίνιο και Ρόνι Λόπεζ πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Οι Τικίνιο και Ρόνι Λόπεζ πανηγυρίζουν το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκης και την πήρε παίζοντας καλύτερα απ' ό,τι το τελευταίο διάστημα. Τα επτά θετικά σημεία των Πειραιωτών και η συνέχεια που κρίνει πολλά. Γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Ο Ολυμπιακός ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκης και την πήρε παίζοντας καλύτερα απ´ ότι το τελευταίο διάστημα. Η πειραϊκή ομάδα δεν ενθουσίασε με την απόδοσή της, αλλά οι παίκτες της έβγαλαν ζωντάνια στο πρώτο μέρος, δημιούργησαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να είχαν “κλειδώσει” νωρίς τους τρεις βαθμούς, αν ο Ανδρούτσος, ο Εμβιλά και ο Μασούρας είχαν καλύτερα τελειώματα.

Για να αντιληφθεί κάποιος πόσο σημαντική ήταν η νίκη του Ολυμπιακού από πλευράς βαθμολογίας και ψυχολογίας, αρκεί να αναλογιστεί κανείς, ποια θα ήταν η κατάσταση σήμερα στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη, αν οι ερυθρόλευκοι είχαν στραβοπατήσει για τέταρτο σερί παιχνίδι (και, μάλιστα, εναντίον του μισού λόγω απουσιών ΠΑΣ Γιάννινα) και είχε μειωθεί η διαφορά από τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα ενόψει του αγώνα την Κυριακή (30/1) στην Τούμπα.

Η νίκη, λοιπόν, ήταν επιβεβλημένη για τον Ολυμπιακό και στο τέλος της ημέρας ήταν αυτό που κυρίως κράτησαν στην πειραϊκή ομάδα. Αλλά όχι μόνο. Στα θετικά των ερυθρόλευκων ήταν ακόμη:

Πρώτον, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος στο πρωτάθλημα.

Δεύτερον, ότι διατηρήθηκε η διαφορά των +9 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στη Super League Interwetten και ιδιαίτερα ενόψει του ντέρμπι στην Τούμπα.

Τρίτον, ότι η πειραϊκή ομάδα κράτησε απαραβίαστη την εστία της για έκτο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα.

Τέταρτον, ότι ο Μασούρας επέστρεψε στα γκολ μετά από δυόμισι μήνες και είχε καλή απόδοση.

Πέμπτον, ότι ο Τικίνιο σκόραρε μετά από ένα μήνα και τονώθηκε η ψυχολογία του.

Έκτον, ότι ο Μαντί Καμαρά ήταν βελτιωμένος σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια. Και

Έβδομον, η καλή παρουσία του Παπαδόπουλου ο οποίος, όποτε του ζητηθεί, δίνει τον καλύτερό του εαυτό, αποτελώντας παράδειγμα για τους νεαρότερους σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Η αντίδραση που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι και η νίκη, δεν σημαίνει πως έλυσε όλα τα ζητήματα. Ο Μαρτίνς έχει πολλά πράγματα να διορθώσει, όμως είναι διαφορετικό να προσπαθήσει να το πετύχει με τον Ολυμπιακό να κερδίζει και αλλιώς με άτυχα αποτελέσματα. Η πίεση στον Ολυμπιακό είναι μεγάλη και το γνωρίζουν καλά, τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός όσο και οι ποδοσφαιριστές.

Αυτό που έχει ανάγκη η πειραϊκή ομάδα τούτη την ώρα είναι οι νίκες και δύο τέτοιες θέλει μέσα στην εβδομάδα, αρχικά εις βάρος του Παναιτωλικού στο Καραϊσκάκης παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στη συνέχεια κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια άκρως σημαντική εβδομάδα για τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι, όχι μόνο θα τον διατηρήσει μέσα και στους τρεις στόχους του, αλλά μπορεί να του δώσει τη δυνατότητα να διατηρήσει ή και να αυξήσει την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Οι ερυθρόλευκοι με νίκη στην Τούμπα, θα εκτοξεύσουν τη διαφορά στο+12 από τον ΠΑΟΚ και θα διατηρήσουν τουλάχιστον το +10 από την ΑΕΚ. Ακόμη και με ισοπαλία, η πειραϊκή ομάδα θα είναι εντάξει, αφού θα παραμείνει το +9 από τον Δικέφαλο του Βορρά. Αντίθετα, αν ηττηθεί, η διαφορά θα πέσει στο +6, δίνοντας δικαιώματα στους αντιπάλους της.

Το θετικό για τον Μαρτίνς είναι πως θα έχει διαθέσιμους για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ τον Βατσλίκ και τον Παπασταθόπουλο που ήταν εκτός με τον ΠΑΣ Γιάννινα, τον Μανωλά και τον Ανδρούτσο που τραυματίστηκαν, αλλά δεν έχουν κάτι το ανησυχητικό, ενώ και ο Μπουχαλάκης προσπαθεί να κερδίσει τη μάχη με τον χρόνο.

Προς το παρόν, για τον Ολυμπιακό προέχει ο αγώνας ρεβάνς με τον φορμαρισμένο Παναιτωλικό στο Νέο Φάληρο, εκεί όπου ο Μαρτίνς είναι διατεθειμένος να κάνει πάλι αλλαγές χρησιμοποιώντας –όπως και στο πρώτο παιχνίδι- αρκετούς αναπληρωματικούς και παίκτες από την δεύτερη ομάδα των ερυθρόλευκων. Στο χέρι τους, λοιπόν, είναι να αποδείξουν στον Πορτογάλο προπονητή πως μπορούν να τα καταφέρουν οδηγώντας τον Ολυμπιακό στη νίκη-πρόκριση στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ