ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός βγήκε πιο ενωμένος και δυνατός από το ματς στη Λεωφόρο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Χάμες Ροντρίγκες
Ο Χάμες Ροντρίγκες INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έδειξε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο "Απόστολος Νικολαΐδης" ότι έδειξε πως όταν παίζει με βάση τις δυνατότητές του μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο σε οποιοδήποτε γήπεδο, προσθέτοντας ότι οι "ερυθρόλευκοι" βγήκαν πιο δυνατοί από την ισοπαλία στην Λεωφόρο.

Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές το πήραν πάνω τους και εμφανίστηκε ένας κανονικός Ολυμπιακός στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαϊδης" στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μια ομάδα καλά διαβασμένη, συγκεντρωμένη, με ξεκάθαρο πλάνο, με κυριαρχικό και επιθετικό τρόπο παιχνιδιού, η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάρει προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο και να είχε τελειώσει το ματς από τα μέσα του δευτέρου μέρους.

Η διαφορά ποιότητας και προσωπικότητας που έβγαλαν οι ερυθρόλευκοι στον αγωνιστικό χώρο ήταν εμφανής. Ο Πασχαλάκης απειλήθηκε ουσιαστικά στο 79' στο σουτ του Σπόραρ που έδιωξε ο Παπασταθόπουλος και προήλθε αρχικά από λάθος πάσα του Ρέαμπτσιουκ, στο 80' σε ένα μακρινό σουτ του Πέρεθ και δέχτηκε το γκολ με πέναλτι στο… 103΄.

Ήταν από τις βραδιές που ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε ελάχιστη δουλειά και σε αυτό είχαν μερίδιο οι στόπερ και οι μέσοι της πειραϊκής ομάδας.

Λογικό να αισθάνεται ότι το αποτέλεσμα τον αδικεί

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός είχε αρκετές ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ με τον Μπιέλ (12', 49'), τον Χάμες (12', 24', 62'), τον Ίνμπομ Χουάνγκ (25', 89'), τον Μασούρα (32', 61') και τον Παπασταθόπουλο (59') και έφτασε στο τέρμα με τον Ισπανό μεσοεπιθετικό (84').

Όταν μία ομάδα, λοιπόν, δημιουργεί σε ένα εκτός έδρας ντέρμπι διψήφιο αριθμό σημαντικών ευκαιριών, προηγείται στο σκορ, δεν έχει δεχτεί σοβαρή απειλή, ο αντίπαλος τερματοφύλακας ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του με τις αποκρούσεις του και εν τέλει η πρώτη στερείται τη νίκη στις καθυστερήσεις με πέναλτι, είναι λογικό να αισθάνεται ότι το αποτέλεσμα την αδικεί.

Οι ερυθρόλευκοι άξιζαν τη νίκη στη Λεωφόρο, με βάση την εικόνα τους και τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, αλλά σε ένα ακόμη ματς μέσα στην περίοδο δεν πήραν αυτό που έπρεπε.

Πολυτέλεια για τη Super League o Ίνμπομ Χουάνγκ

Αξίζει πάντως να σταθεί κάποιος στην εκπληκτική απόδοση του Ίνμπομ Χουάνγκ, ο οποίος κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα και δείχνει πως αποτελεί πολυτέλεια για τη Super League 1, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει για τον Χάμες Ροντρίγκες που ήταν εξαιρετικός. Κομβικοί στο παιχνίδι του Ολυμπιακού είναι επίσης ο Εμβιλά και ο Μπιέλ, οι οποίοι ξεχώρισαν στη Λεωφόρο.

Όμως, θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία και στον Ντόη που ήταν εκ των διακριθέντων του Ολυμπιακού σε έναν ακόμη αγώνα και δείχνει ότι αξίζει θέση βασικού στην ομάδα. Ο Μίτσελ δικαιώνεται για την συγκεκριμένη επιλογή και την εμπιστοσύνη που δείχνει στον 19χρονο ποδοσφαιριστή και οι ερυθρόλευκοι έχουν και άλλους νεαρούς παίκτες στους οποίους μπορούν να επενδύσουν.

Ο Ολυμπιακός βγήκε πιο ενωμένος

Σε ό,τι αφορά την βαθμολογία, η ισοπαλία βόλεψε τον Παναθηναϊκό καθώς παρέμεινε η διαφορά των δέκα πόντων και με βάση την απόδοση που είχαν οι δύο ομάδες στη Λεωφόρο, το αίσθημα της στεναχώριας το είχαν περισσότεροι οι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας.

Διότι, ο Ολυμπιακός έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να φτάσει στη νίκη την οποία άγγιξε και που χάθηκε μετά τα έξι λεπτά καθυστέρησης που είχε δείξει ο τέταρτος διαιτητής σε συνεννόηση με τον πρώτο στον αγωνιστικό χώρο.

Πέρα όμως από το βαθμολογικό χάντικαπ, η ουσία για τον Ολυμπιακό είναι πως βγήκε πιο ενωμένος, πεισμωμένος και δυνατός από το ματς στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πως, όταν παίζουν σύμφωνα με τις δυνατότητες και την ποιότητα των παικτών που διαθέτουν στο ρόστερ τους, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα και να κερδίσουν οποιοδήποτε αντίπαλο σε οποιαδήποτε έδρα. Και όλα αυτά από έναν Ολυμπιακό που τώρα αρχίζει και πατάει γερά στα πόδια του και δεν βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο που θέλει ο Μίτσελ και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές.

Εμφανής η βελτίωση του Ολυμπιακού

Η αγωνιστική βελτίωση του Ολυμπιακού στον ενάμιση μήνα που βρίσκεται ο Ισπανός τεχνικός στον πάγκο είναι εμφανής, αλλά χρειάζονται ακόμη αρκετά πράγματα για να φτάσουν οι ερυθρόλευκοι στο σημείο που θέλουν. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός έχει γίνει πιο συμπαγής στην άμυνας στο πρωτάθλημα, δημιουργεί πιο πολλές επικίνδυνες φάσεις και βγάζει χαρακτήρα πια στα παιχνίδια του και κυρίως εκτός έδρας.

Το μεγάλο κέρδος για την πειραϊκή ομάδα από το ματς στη Λεωφόρο είναι ότι οι παίκτες και, γενικά, όλοι στον Ολυμπιακό νιώθουν πως μπορούν να αντιστρέψουν την κατάσταση και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, το οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει ακόμη -μαζί με τα playoffs- άλλες 25 αγωνιστικές.

Δηλαδή, ακόμη δεν έχει συμπληρωθεί ούτε το 1/3 στη διοργάνωση, αφού έχουν διεξαχθεί οι 11 από τις συνολικά 36 αγωνιστικές, με τις δέκα τελευταίες να είναι τα πιο δύσκολα παιχνίδια μεταξύ των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πρέπει να δώσει συνέχεια στην καλή απόδοση

Επίσης, στα θετικά είναι ο χαρακτήρας που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι στο ντέρμπι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προέρχονταν από την εντός έδρας ήττα από την Ναντ στην Ευρώπη τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ότι είχαν αρκετή πίεση λόγω της βαθμολογικής διαφοράς από τους πράσινους, ότι έπαιζαν στην έδρα της ομάδας που είχε μόνο νίκες μέχρι χθες στη διοργάνωση, αλλά παρόλα αυτά ήταν εκείνοι που κυριάρχησαν και άξιζαν περισσότερο τη νίκη.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός για να πιστοποιήσει ότι επιστρέφει δυναμικά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, θα πρέπει να δώσει συνέχεια στην καλή απόδοση που είχε κόντρα στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας τον Λεβαδειακό την Τετάρτη (9/11) στη Βοιωτία και την ΑΕΚ την Κυριακή (13/11) στο Καραϊσκάκης.

Σε κάθε περίπτωση, οι ερυθρόλευκοι έστειλαν σαφές μήνυμα στους ανταγωνιστές τους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενόψει του β΄ γύρου και τα playoffs, αλλά και προς το εσωτερικό καθώς όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο συσπείρωσαν τους πάντες στην πειραϊκή ομάδα.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ