ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Ολυμπιακός έχει σφυγμό, αλλά πρέπει να ισχυροποιηθεί άμεσα μέσω των μεταγραφών για να πετύχει τους στόχους του

Ο Ντανιέλ Ποντένσε
Ο Ντανιέλ Ποντένσε EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που έδειξε κόντρα στον Παναθηναϊκό ότι έχει σφυγμό, το πρόβλημα που εξακολουθεί να υπάρχει στις στημένες φάσεις, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης, ειδικά στην αμυντική γραμμή

Ο Ολυμπιακός για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι δέχτηκε τέρματα από στημένες φάσεις (κόρνερ-κεφαλιά-γκολ), δύο από την ΑΕΚ και ένα από τον Παναθηναϊκό. Και όταν μία ομάδα στους πιο μεγάλους αγώνες δέχεται τέτοια γκολ κατ΄ επανάληψη -γιατί έχει συμβεί και σε άλλα ματς στην Ελλάδα και στην Ευρώπη- δεν είναι εύκολο να φτάσει στη νίκη.

Δεν γίνεται οι ερυθρόλευκοι να χρειάζονται δύο και τρία τέρματα στα δύσκολα παιχνίδια για να πάρουν τους τρεις βαθμούς, εξαιτίας της ολιγωρίας και των αδυναμιών στα μετόπισθεν.

Το πάθημα δεν έχει γίνει μάθημα στον Καρβαλιάλ και στους παίκτες του Ολυμπιακού και το ζήτημα είναι πως αυτό δεν λύνεται (το πρόβλημα στις στημένες φάσεις αμυντικά) μόνο μέσα από τη δουλειά στο Ρέντη, που φαίνεται ότι δεν έγινε ούτε επί θητείας Μαρτίνεθ.

Πρέπει να δυναμώσει σημαντικά στις μεταγραφές

Χρειάζονται οι κατάλληλες προσθήκες τώρα στις μεταγραφές. Θα πει κάποιος, ότι οι δύο κεντρικοί αμυντικοί που ψάχνει ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είναι ήδη στην Ελλάδα από τα Χριστούγεννα. Και θα έχει δίκιο, καθώς κοντεύει να τελειώσει και η δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Όμως, ακόμη και έτσι, αυτό που έχει σημασία είναι να έρθουν οι σωστοί παίκτες. Εκείνοι που θα κάνουν τη διαφορά στο κέντρο της άμυνας και δεν θα είναι δύο ακόμη «στοιχήματα», όπως ήταν ο Φρέιρε και ο Πορόζο. Ας είναι οι κατάλληλοι ποδοσφαιριστές, κι ας τους πάρει ο Ολυμπιακός έστω και καθυστερημένα. Το ίδιο ισχύει και για τους κεντρικούς χαφ, από τη στιγμή που ο Καμαρά δεν είναι ο ίδιος των πρώτων μηνών, ο Ιμπόρα δεν παίζει ούτε αλλαγή και ο Καρβάλιο δεν δίνει το κάτι παραπάνω.

Στον Ολυμπιακό γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πειραϊκή ομάδα για να μπορέσει να κυνηγήσει την κατάκτηση του νταμπλ, θα πρέπει να δυναμώσει σημαντικά στις μεταγραφές. Έτσι, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους ερυθρόλευκους. Θα πρέπει να έχουν δύο φορές καλύτερη ομάδα για να τα καταφέρουν. Οπότε, τούτες οι μέρες είναι άκρως σημαντικές για τις κινήσεις που θα γίνουν. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Ολυμπιακός θα έχει τον επόμενο μήνα υποχρεώσεις και στην Ευρώπη.

Ας επιστρέψουμε όμως στον πρώτο αγώνα Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Οι ερυθρόλευκοι (συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που προηγήθηκε με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα) έδειξαν να έχουν σφυγμό, έβγαλαν αντίδραση, πάλεψαν, ήταν καλύτεροι των πρασίνων στο α΄ ημίχρονο, προηγήθηκαν στο σκορ και θα μπορούσαν να είχαν διαχειριστεί καλύτερα το παιχνίδι.

Παρόλο που ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, εντούτοις θα μπορούσε να είχε πάρει περισσότερα πράγματα στα δύο τελευταία ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, με βάση την εικόνα του και αυτά που έκαναν οι παίκτες του στο γήπεδο.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι στη Λεωφόρο, ο Καρβαλιάλ αιφνιδίασε προχωρώντας σε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα με την ΑΕΚ αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Φορτούνη, Ποντένσε, Καμαρά και Μπιανκόν. Ο Μασούρας αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ προσφέροντας βοήθειες ανασταλτικά στον Ρόντινεϊ, ο Ρίτσαρντς είχε ρόλο αριστερού εξτρέμ καλύπτοντας τον Ορτέγκα και την ίδια ώρα ο Αλεξανδρόπουλος πίεζε αρκετά ψηλά παίζοντας πίσω από τον Ναβάρο.

Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος

Αυτή η επιλογή λειτούργησε καλά στο πρώτο μέρος, καθώς υπήρξαν τρεξίματα, αλληλλοκαλύψεις, συνεργασίες, με συνέπεια οι ερυθρόλευκοι να μην απειληθούν. Ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στους κεντρικούς χαφ του Παναθηναϊκού να κάνουν παιχνίδι, διότι ο Έσε ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του, ο Αλεξανδρόπουλος ήταν σε εξαιρετική βραδιά και ο Μασούρας με τον Ρίτσαρντς συνέκλιναν αρκετές φορές προς τον άξονα καλύπτοντας αρκετούς χώρους. Ταυτόχρονα, η πειραϊκή ομάδα μετά το 25΄ ανέβασε την απόδοσή της, έψαξε το γκολ με τον Μασούρα και το βρήκε με τον καλύτερό της παίκτη τον Αλεξανδρόπουλο λίγο πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα στο πρώτο τέταρτο του β΄ ημιχρόνου, ήρθε και η αλλαγή του Αλεξανδρόπουλου που πίεζε ψηλά, ενώ ο Καρβαλιάλ δεν πήρε πράγματα από τις αλλαγές του. Ο Ποντένσε δεν μπήκε στο κλίμα του αγώνα και δεν βοήθησε επιθετικά, ο Καμαρά κινήθηκε σε ρηχά νερά και ο Κίνι, που έπαιξε μετά από καιρό, προσπάθησε να είναι καλός τακτικά. Ο Πορτογάλος τεχνικός άργησε να περάσει στον αγώνα τον Φορτούνη και τον Γιόβετιτς (μπήκαν στο 73΄), ενώ έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο Καρβάλιο με την εικόνα που είχε έπαιξε σε όλο το ματς.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παρουσιαστεί πολύ καλύτερος την επόμενη εβδομάδα για να πάρει την πρόκριση εις βάρος του Παναθηναϊκού. Άλλωστε, ως γνωστό οι ερυθρόλευκοι θα παίξουν μπροστά σε άδειες εξέδρες και δεν μετράει στο Κύπελλο το εκτός έδρας γκολ. Παρεμπιπτόντως, οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας έχουν και έξτρα κίνητρο για τη νίκη-πρόκριση, καθώς δεν έχουν κερδίσει ακόμη ντέρμπι στο Καραϊσκάκης μέσα στη σεζόν -ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα μέχρι τη διακοπή στο 49΄ και ήττες από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ