ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο "νέος Αγκιμπού" Φαντιγκά, ο καλύτερος εξτρέμ Μασούρας και ο πολλά υποσχόμενος Κίτσος

Ο Φαντιγκά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός
Ο Φαντιγκά πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - Παναιτωλικός INTIME

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου και στέκεται στους Φαντιγκά, Μασούρα και Κίτσο.

Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς συνεχίζουν να δουλεύουν σκληρά και να δημιουργούν υπεραξίες ποδοσφαιριστών, συνδυάζοντας τα με κατακτήσεις τίτλων, αλλά και προκρίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι ερυθρόλευκοι πήραν μία περιπετειώδη πρόκριση εις βάρος του Παναιτωλικού, αλλά το έκαναν με μία εντελώς πειραματική ενδεκάδα, η οποία όμως ακόμη και έτσι ήταν ικανή για να τους στείλει στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Η πειραϊκή ομάδα πέρασε από χίλια κύματα μέχρι να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία βγήκε πολλαπλά κερδισμένη.

Καταρχάς, ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του που ήταν η πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, εκεί όπου θα συναντήσει τον ΠΑΟΚ. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι το έπραξαν με τον Μαρτίνς να ρισκάρει και να παρατάσσει ένα μείγμα έμπειρων (Ελ Αραμπί, Παπαδόπουλος), αναπληρωματικών (Μπα, Βρουσάι), νεοφερμένων (Φαντιγκά, Καρβάλιο, Κανέ), ορισμένων νεαρών σε ηλικία παικτών από την δεύτερη ομάδα (Σουρλής, Τζολάκης, Κίτσος) και επιστρατεύοντας από τον πάγκο κατά τη διάρκεια του ματς τους Μασούρα, Μ. Καμαρά, Τικίνιο, Λόπες, Κούντε και Ανδρούτσο.

Ο αξιόπιστος και παραγωγικός Μασούρας και ο υποσχόμενος Κιτσος

Ο Μασούρας απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι αποτελεί τον πιο αξιόπιστο και παραγωγικό εξτρέμ του Ολυμπιακού και ανεβάζει διαρκώς το κασέ του. Ο Έλληνας άσος ήταν εκεί όταν η μπάλα “έκαιγε” στο ματς με τον Παναιτωλικό για να βγάλει την πειραϊκή ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση και το κατάφερε σκοράροντας δύο φορές, στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα και στην παράταση. Ο έμπειρος επιθετικός έχει 10 τέρματα και 5 ασίστ μέσα στην περίοδο, τη στιγμή που ο Ονιεκουρού, ο Λόπες και ο Ροντρίγκες μαζί έχουν μόλις 5 γκολ, δηλαδή τα μισά. Οι συγκρίσεις λοιπόν είναι αναπόφευκτες…

Ο Κίτσος, που έπαιξε για πρώτη φορά βασικός με την πρώτη ομάδα, είναι ένας πολλά υποσχόμενος πλάγιος μπακ-χαφ. Ήταν καλός τακτικά, πήρε πρωτοβουλίες, είχε την ασίστ στο πρώτο τέρμα του Μασούρα, έκανε τάκλιν (όπως στη φάση που πρόλαβε τον Καρέλη στο ξεκίνημα του αγώνα) και ήταν αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματά του. Όλα αυτά από έναν παίκτη που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 19 του χρόνια (έχει γενέθλια στο τέλος Μαρτίου), ο οποίος έπεσε στα βαθιά καθώς χρησιμοποιήθηκε σε ένα προημιτελικό Κυπέλλου και όχι σε κάποιο άνετο ματς αλλά με την πίεση της πρόκρισης. Ο Κίτσος έχει προσπεράσει ήδη στην ιεραρχία των πλάγιων μπακ τον Καρμπόβνικ και τον Αποστολόπουλο, αποτελώντας πια εναλλακτική λύση του Ρέαμπτσιουκ και έχει την προοπτική για σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

Ο πολυμήχανος Φαντιγκά και ο θετικός Καρβάλιο

Ο Φαντιγκά έδειξε με το καλημέρα πως μπορεί να εξελιχθεί σε νέο Αγκιμπού για τον Ολυμπιακό. Ο Γάλλος μπορεί να αγωνιστεί, τόσο ως επιτελικός χαφ όσο και σαν εξτρέμ, τρέχει, πιέζει, διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή και έχει το γκολ. Οι δυο τους έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, έχουν την ίδια ηλικία, με τον μεν Φαντιγκά να έχει θητεύσει στην Παρί Σεν Ζερμέν και τον δε Αγκιμπού Καμαρά στη Λιλ.

Από εκεί και πέρα, ο Καρβάλιο είχε ασίστ και θετική παρουσία το διάστημα που αγωνίστηκε, το ίδιο και ο Κανέ που έκανε επίσης το ντεμπούτο του, ενώ ήταν καλή και η εικόνα του Σουρλή. Παράλληλα, ο Τζολάκης όρθωσε το ανάστημά του τις κρίσιμες στιγμές και ο Λόπες δείχνει ότι θέλει να το παλέψει.

Αξίζει πάντως να σταθεί κανείς στην απόδοση του Παπαδόπουλου, ο οποίος στα 37 του δίνει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και προσφέρει περισσότερα απ´ ότι κάποιοι αρκετά νεότεροι σε ηλικία συμπαίκτες του, μέσοι και επιθετικοί. Ο Βαλμπουενά και ο Παπαδόπουλος αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

Όσο για τον Μαρτίνς, πήρε το ρίσκο, του βγήκε, νιώθει δικαιωμένος και με τη διαχείριση που έκανε κερδίζει συνεχώς παίκτες. Βέβαια, πλέον τα περιθώρια στενεύουν για τέτοιου είδους εκτεταμένο ροτέισον. Τα δεδομένα πια είναι διαφορετικά, καθώς ο Ολυμπιακός έχει τον ΠΑΟΚ μπροστά του στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πορτογάλος τεχνικός βλέπει ότι έχει και άλλες λύσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας στα τρία διαφορετικά μέτωπα…

Στην Game Night, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολίασαν την τεράστια ανατροπή του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και την πρόκριση στην παράταση του Ολυμπιακού επί του Παναιτωλικού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ